ΒΟΛΕΪ

Ντέρμπι κορυφής στo "Παλατάκι"

VOLLEY LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το πρώτο σούπερ ντέρμπι της σεζόν θα γίνει στο PAOK Sports Arena όπου ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό (17:00, LIVE από το Sport24.gr).

Το πρώτο σούπερ ντέρμπι της σεζόν θα γίνει στο PAOK Sports Arena όπου ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον δευτεραθλητή, κυπελλούχο και κάτοχο του Λιγκ Καπ, Ολυμπιακό. Η νικήτρια ομάδα θα είναι και η μοναδική που θα συνεχίσει αήττητη στο πρωτάθλημα (5η αγωνιστική, 25/11, 17.00, ΕΡΤ2, LIVE από το Sport24.gr)

Οι δύο ομάδες έχουν "ανοικτούς λογαριασμούς" από το φινάλε του περσινού πρωταθλήματος, όταν ο "Δικέφαλος" νίκησε τον Ολυμπιακό 3-1 στο Ρέντη και με νίκες 3-2 κατεκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο.

Οι επιστροφές Ρίτσι, Μπενίτεθ και ο Ανδρεάδης

Ο Ιταλός προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντανιέλε Ρίτσι, υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού την διετία 2000-02, με τον οποίο κατέκτησε ένα κύπελλο και ένα πρωτάθλημα, ενώ ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, Μπενίτεζ Φερνάντο Μουνιόθ, επιστρέφει στο "Παλατάκι" μετά από μία δεκαετία. Τη σεζόν 2006-07 ήταν προπονητής της τουρκικής Αρκάς, όταν είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Τοπ Τιμς Καπ.

Η Αρκάς είχε νικήσει 3-0 στη Σμύρνη και ο ΠΑΟΚ 3-2 στην Θεσσαλονίκη και η πρόκριση κρίθηκε στο «χρυσό σετ» που τότε ήταν στους 25 πόντους (25-21). Επίσης, ο Ανδρέας Ανδρεάδης που τον περασμένο Μάιο πανηγύριζε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, φοράει και πάλι την ερυθρόλευκη φανέλα και θα παίξει αντίπαλος του "Δικεφάλου".

"Εμείς θα πανηγυρίσουμε στο τέλος"

Ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό του και πλέον μπαίνει στα πολύ βαθιά καθώς έρχονται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Νίκος Παπαγγελόπουλος, θα ζήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ένα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού:

"Ήρθε η ώρα του πρώτου ντέρμπι της σεζόν και είμαι σίγουρος πως δεν το περιμένουμε μόνο εμείς αλλά και όλο το φίλαθλο κοινό. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί την έναρξη μιας πολύ δύσκολης περιόδου, με ταξίδια και διπλούς αγώνες μέσα στην εβδομάδα. Είναι το πρώτο μου ντέρμπι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ανυπομονώ να το ζήσω. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε το 100% στο γήπεδο ανταμοίβοντας τους εαυτούς μας για τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, αλλά όλα κρίνονται τον Μάιο. Καλώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ να γίνει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως ξέρουν και κάνουν άλλωστε, έτσι ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος".

"Νίκη για τους φιλάθλους μας"

Ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο φορμαρίσματος και το έδειξε και στον αγώνα με την τουρκική Ινεγκόλ στην Προύσα την περασμένη Τετάρτη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: "Είναι το πέμπτο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της σεζόν και για τις δυο ομάδες είναι πολύ νωρίς για να έχουν φυσιολογικό ρυθμό στη διοργάνωση. Ωστόσο όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στα προηγούμενα παιχνίδια θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή και έμπειρη ομάδα, θα είναι ένα καλό παιχνίδι για να συνεχίσουμε την πρόοδό μας ως ομάδα και θέλουμε να δώσουμε τη νίκη στους φιλάθλους μας".

"Σαν τελικός"

O αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: "Ξέρουμε εξ' αρχής ότι ο βασικός μας αντίπαλος θα είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαστε προετοιμασμένοι όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι αλλά και για όλα όσα ακολουθήσουν στην εξέλιξη της σεζόν. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και αγωνιστικά και ψυχολογικά και αύριο θα κάνουμε αυτό που έχουμε στόχο σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Θα το αντιμετωπίσουμε σα να είναι τελικός, θα μπούμε για να κερδίσουμε και η νίκη είναι μονόδρομος".

41-15 ο Ολυμπιακός

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 56 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 41-15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ