ΒΟΛΕΪ

Νομικού: "Βήμα, βήμα μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό"

Νομικού: "Βήμα, βήμα μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό"

Μετά από δύο χρόνια η Μαρία Νομικού επέστρεψε στην εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών και μίλησε για το European League.

Τα δύο τελευταία χρόνια, όσον αφορά το κομμάτι της εθνικής γυναικών, η Μαρία Νομικού θα ήθελε να τα διαγράψει. Το καλοκαίρι του 2013 έμεινε εκτός δράσης λόγω της επέμβασης στον ώμο της, ενώ πέρσι λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Πολωνία και την πρεμιέρα της στο European League έσπασε το μικρό δάκτυλο του δεξιού της ποδιού και έχασε πάλι σχεδόν όλη τη σεζόν.

«Ελπίζω ότι πλέον δεν θα υπάρχουν άλλες ατυχίες και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Είναι πραγματικά άδικο να χάνεις την ευκαιρία να μετέχεις στις υποχρεώσεις της Εθνικής από απροσεξία ή ατυχία. Μου έλλειψε πάρα πολύ το να παίζω με την εθνική αλλά ελπίζω να καλύψω το χαμένο έδαφος φέτος», είπε η 22άχρονη αθλήτρια και συμπλήρωσε για τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας της ομάδας:

«Νομίζω ότι πάμε πολύ καλά… Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να τον εκμεταλλευτούμε για να δέσουμε ως ομάδα και να καταλάβουμε τι θέλει ο κόουτς. Το μυαλό μας είναι μόνο σ’ αυτό και το ότι είμαστε εδώ στο Καρπενήσι βοηθάει αρκετά»

Με την εθνική γυναικών να αναζητεί εδώ και αρκετό καιρό μια επιτυχία η ίδια θεωρεί ότι ο πρώτος στόχος στην φετινή μας παρουσία στο European League πρέπει να είναι «σίγουρα το να πετύχουμε περισσότερες νίκες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια και θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Κι αυτό μας ζητάει κι ο κόουτς: Να βγάλουμε ψυχή μέσα στο γήπεδο, να αναπτυχθούμε σαν ομάδα και να δείξουμε ότι υπάρχει ποιότητα και στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Το να πετύχουμε περισσότερες νίκες μπορεί να ακούγεται γενικό κι αόριστο, αλλά είναι κι αυτός ένας στόχος ο οποίος αν επιτευχθεί θα είναι μια εξέλιξη. Δεν μπορούμε να πούμε κατευθείαν ότι στοχεύουμε στην κορυφή. Βήμα, βήμα όμως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Κι αυτή τη χρονιά η εθνική γυναικών παρουσιάζει μικρό μέσο όρο ηλικίας, έχοντας όμως αρκετές αθλήτριες με εμπειρίες από το εξωτερικό όπως και η ίδια, αν και πλέον δεν είναι η ‘μικρή’ της ομάδας.

«Προσωπικά νιώθω ακόμη μικρή (γέλια), αλλά είναι καλό που έρχονται νέα κορίτσια από πίσω, όπως είναι καλό το ότι είμαστε σε κοντά σε ηλικία ενώ πλέον αρκετά κορίτσια έχουν εμπειρίες και παραστάσεις από το εξωτερικό. Αυτούς τους δύο μήνες που έχουμε μπροστά μας με την δουλειά που θα κάνουμε πιστεύω ότι θα αναπτυχθούμε σαν ομάδα. Αν δεν είχαμε αυτή την φιλοδοξία δεν θα ήμασταν εδώ. Ξέρω ότι δεν είχαμε επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά χωρίς βιασύνη και πίεση θα τα καταφέρουμε».

Τέλος όσον αφορά την δική της παρουσία στη θέση ως ακραίας τόνισε: «Δούλεψα φέτος ως ακραία και σ’ αυτή τη θέση θα μας δοκιμάσει κι ο κόουτς στην Εθνική. Μ’ αρέσει αυτή η θέση, αλλά εξίσου μου αρέσει να παίζω κι ως διαγώνια, ωστόσο το σημαντικό είναι που θέλει ο προπονητής να με χρησιμοποιεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ