ΒΟΛΕΪ

Νας: "Η Ορεστιάδα είναι ένα πεινασμένο λιοντάρι"

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανάμεικτα συναισθήματα για την Ορεστιάδα, που επιστρέφει σε Final4 Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 15 χρόνια, αν και έχει υποβιβαστεί στην Α2. Ο Καναδός διαγώνιος, Στέφεν Νας, αναφέρθηκε στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ανδρών με την Κηφισιά.

Ανάμεικτα συναισθήματα για την ιστορική ομάδα της Ορεστιάδας, που επιστρέφει μεν σε Final4 Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 15 χρόνια, αλλά η χαρά της συμμετοχής επισκιάζεται από τον πρόσφατο υποβιβασμό της από τα σαλόνια της Α1 Ανδρών.

Παρόλα αυτά, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ανδρών, η Ορεστιάδα θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΠ Κηφισιάς (18/3, 17.00-ΕΡΤ2) και όπως παραδέχτηκε και ο Καναδός διαγώνιος, Στέφεν Νας "πρέπει να ανασύρουμε από μέσα μας την αγάπη για το άθλημα, να βρούμε το κουράγιο και να παίξουμε για την ομάδα".

-Πόσο δύσκολο είναι για σένα και τους συμπαίκτες σου να μείνετε προσηλωμένοι στο Final 4 του Κυπέλλου μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2; Λειτουργεί το Final 4 ως κίνητρο για όλους σας;

"Πιστεύω ότι για τον καθένα που έχει βρεθεί σε μια ανάλογη κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να μείνει συγκεντρωμένος. Θεωρώ όμως ότι το Final 4 είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξουμε το χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα και τις ψυχικές μας δυνάμεις. Πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, να ανασύρουμε από μέσα μας την αγάπη για το άθλημα, να βρούμε το κουράγιο και να παίξουμε για την ομάδα. Προσωπικά πάντα υπάρχει το κίνητρο για να παίξω καλύτερα. Ζω κι αναπνέω για το βόλεϊ κι ανεξαρτήτου του αγώνα, του αντιπάλου θα παλεύω σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Σίγουρα είναι μια δύσκολη διαδικασία αυτή που περνάμε, αλλά είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν κι είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνουν και στο Final 4. Ο Θεός μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σ’ αυτό το τουρνουά και παρά τις δυσκολίες από τον υποβιβασμό αισθάνομαι ευλογημένος που θα μπορέσω να παίξω σε αυτούς τους υψηλού επιπέδου αγώνες".

-Την περασμένη εβδομάδα χάσατε στην έδρα της Κηφισιάς για το πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι θα είναι ένα παρόμοιο ματς και το βλέπεις ως μια ευκαιρία για να πάρετε τη ρεβάνς;

"Σ’ αυτό το επίπεδο ποτέ ένα παιχνίδι δεν μοιάζει με το προηγούμενο και θα ήταν ανόητος όποιος σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Υπάρχει το σκάουτινγκ, τα πλάνα του αγώνα που αλλάζουν και διαμορφώνονται στα νέα δεδομένα κι αυτό συμβαίνει κι από τις δύο πλευρές, άρα περιμένω κάτι εντελώς διαφορετικό. Όσον αφορά το κομμάτι της «εκδίκησης», νιώθω ότι η Ορεστιάδα είναι ένα… πεινασμένο λιοντάρι, το οποίο όλοι θα πρέπει να φοβούνται γιατί διψάει για τη νίκη και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει".

-Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το «κλειδί» μιλώντας με αγωνιστικούς όρους στον ημιτελικό με την Κηφισιά;

"Έχω την αίσθηση ότι δεν παίξουν τόσο σημαντικό ρόλο οι αγωνιστικές ικανότητες, αλλά η πνευματική προετοιμασία κι εμείς παίζουμε σε μια γροθιά! Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος σε κάθε πόντο. Μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι με πίεση στο σερβίς, σωστή συνεργασία στο μπλοκ-άμυνα έτσι ώστε να πάρουμε το κάτι παραπάνω κι από την επίθεση. Ο αντίπαλος μας είναι μια δυνατή ομάδα κι εμείς πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση παντού. Το κλειδί λοιπόν για τη νίκη θα είναι η καρδιά και το… μυαλό".

-Το Αλεξάνδρειο αναμένεται να είναι γεμάτο από παιδιά και αθλητές του βόλεϊ. Είχες στο παρελθόν κάποια ανάλογη εμπειρία και πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

"Ναι έχω αρκετές εμπειρίες με αγώνες που διεξήχθησαν υπό αυτές τις συνθήκες. Λατρεύω να παίζω σε γήπεδα με κόσμο κι όσο περισσότερο φωνάζουν τόσο μεγαλώνουν τα κίνητρα μου προκειμένου να τους ικανοποιήσω αλλά και αν βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Το θεωρώ ευλογία και προνόμιο το να μπορείς να δείχνεις τις ικανότητες με τις οποίες σε προίκισε ο Θεός σε μία τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και θέλω να βοηθήσω κι από την πλευρά μου όσο μπορώ για να γίνει μια πραγματική γιορτή που θα την απολαύσουν όλοι".

Πηγή: volleyball.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ