ΒΟΛΕΪ

"Να κερδίσει ο καλύτερος"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών (4-5/3, Γλυφάδα) με τους εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων να εύχονται να γίνουν καλοί αγώνες.

Το πρώτο σερβίς στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα φιλοξενηθεί αύριο και μεθαύριο (4-5 Μαρτίου) στο ΔΑΚ Γλυφάδας "Ματθαίος Λιούγκας" δόθηκε σήμερα το μεσημέρι με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά θα διεξαχθεί στην πόλη ένα τόσο σημαντικό τουρνουά βόλεϊ κι ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς την πόλη, ο Τομεάρχης Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει τρία σπουδαία παιχνίδια, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο τονίζοντας παράλληλα ότι το διήμερο των αγώνων πρωταγωνιστής θα είναι μόνο το άθλημα.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε: "Σας καλωσορίζουμε στη Γλυφάδα. Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση γίνεται στην πόλη μας. Είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί επιτέλους φιλοξενούμε κι ένα Final 4 Κυπέλλου Γυναικών στο βόλεϊ, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε διοργανώσει Final 4 στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο ανδρών, ενώ σε επίπεδο γυναικών έχουμε φιλοξενήσει το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και ο καλύτερος να κερδίσει.

Εμείς με πολύ χαμόγελο συνεισφέρουμε ότι μπορούμε και με την καλύτερη δυνατή διάθεση. Αναβαθμίζουμε το γήπεδο μας το φροντίζουμε και υποδεχόμαστε με χαμόγελο τη διοργάνωση. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ανησυχία. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για την τιμή που μας κάνει και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει αναθέτοντας μας αυτή τη σπουδαία διοργάνωση και να ευχηθώ καλή θητεία στο νέο πρόεδρο και να αποδειχτεί ότι το ποδαρικό θα είναι γούρικο και όλα θα πάνε καλά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περικλή Δορκοφίκη γιατί με ευθύνη δική του φιλοξενούμε τόσες διοργανώσεις. Εύχομαι οι αθλητές να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και οι φίλοι του βόλεϊ να χαρούν ωραίο θέαμα. Επιφυλασσόμαστε να κάνουμε εμείς προτάσεις στην ομοσπονδία σας, γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε εξαιρετικές συνέργειες και στο μέλλον".

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης τόνισε: "Σας καλωσορίζω κι εγώ μες τη σειρά μου στην πόλη μας. Εύχομαι να γίνει ένα ακόμη επιτυχημένο Final 4 χωρίς προβλήματα, όπως έγινε στις προηγούμενες διοργανώσεις όπου δεν έγινε το παραμικρό και το θέαμα ήταν εξαιρετικό.

Πιστεύω ότι όσοι έρθουν στο γήπεδο, θα παρακολουθήσουν τρία κορυφαία ματς. Σαν αθλητής πιστεύω ότι για έναν νέο αθλητή ένα νέο άνθρωπο είναι σημαντικό να βλέπει από κοντά τα πρότυπα του και γι αυτό θέλουμε να φέρουμε κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο για τη συνεργασία κι όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που γνώρισα πέρσι και είδα ξανά φέτος, αλλά και τον Δήμαρχο που με στηρίζει σε κάθε προσπάθεια που αφορά το κομμάτι του αθλητισμού"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραμπέτσος (πρόεδρος ΕΟΠΕ) είπε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Final 4 θα γίνει στη Γλυφάδα. Ένα κλειστό γυμναστήριο που μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί πριν από 35 χρόνια σ’ αυτό το γήπεδο σφύριξα το πρώτο μου παιχνίδι σε κλειστό γυμναστήριο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία που είχατε τα προηγούμενα χρόνια και η οποία συνεχίστηκε και φέτος όλες τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να έχουμε μια πετυχημένη διοργάνωση. Περιμένουμε ένα διήμερο όπου μόνο το βόλεϊ θα πρωταγωνιστήσει. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ που από την πρώτη στιγμή που πήγαμε ως νέα διοίκηση δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για το άθλημα και θα μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα την εικόνα από τους αγώνες.

Πιστεύω ότι θα γίνουν όμορφα παιχνίδια και τις δύο ημέρες και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ενδεχομένως να μη χωράμε κιόλας γιατί υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο".

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ απευθυνόμενος στους προπονητές και τις αρχηγούς των τεσσάρων φιναλίστ έστειλε το δικό του μήνυμα: "Θέλω να πω κάτι σε εσάς τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης. Η ΚΕΔ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, αλλά παίρνει και οδηγίες, όπως κι εγώ έπαιρνα οδηγίες από την CEV.

Θέλω να πιστεύω ότι οι προπονητές θα δουν όλες τις αναμετρήσεις από τον πάγκο και όχι από την κερκίδα. Οι διαιτητές θα είναι σκληροί μαζί σας. Γιατί τις τελευταίες ημέρες έχουμε σοβαρά προβλήματα και δεν θέλουμε να συμμετέχετε κι εσείς.

Θα δείτε ίσως κάποια λάθη, αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε ότι οι διαιτητές είδαν απλά λανθασμένα τη φάση και όχι ότι σκέφτονται λάθος. Θα ήθελα να είστε όλοι προσεκτικοί ιδιαίτερα στο κομμάτι της πειθαρχίας. Εσείς με τη συμπεριφορά σας θα συμβάλλεται στο να γίνονται αυτά τα ματς σε μεγάλα γήπεδα και γενικά θα βοηθήστε να αλλάξει το τοπίο στο γυναικείο βόλεϊ".

Ο καλύτερος να κερδίσει

Το παιχνίδι το οποίο ξεχωρίζει στα ημιτελικά είναι δίχως αμφιβολία αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρώτοι στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι εκπρόσωποι των πρασίνων.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης: "Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο που φιλοξενεί αυτό το Final-4. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις διοικήσεις καλή επιτυχία σε όλους. Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα και η οργάνωση θα είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι για ένα Final-4 γυναικών. Θεωρώ ότι θα υπάρχουν όμορφοι και δυνατοί αγώνες και αυτό θα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για το γυναικείο βόλεϊ. Από εκεί και πέρα για εμάς, για την ομάδα μου δεν έχουμε έρθει για τη συμμετοχή έχουμε προετοιμαστεί γι αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο που είναι η ομάδα του Ολυμπιακού, μια ομάδα με μέταλλο και πολύ δυνατή. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να περάσουμε αυτό το εμπόδιο. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα αλλά δεν έχουμε έρθει εδώ για τη συμμετοχή. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και εύχομαι να είναι ένα όμορφο διήμερο για όλους μας".

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Λίτσα Μερτέκη δήλωσε: "Ευχαριστούμε το Δήμο Γλυφάδας για τη διοργάνωση, ελπίζω να έχουμε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο με πολύ κόσμο και ο καλύτερος να κερδίσει".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

* Οι τέσσερις προπονητές των ομάδων από αριστερά: Καζάζης (Παναθηναϊκός), Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός), Νικολάκης (Μαρκόπουλο), Ρούσης (Πανναξιακός).

Από τη μεριά των "ερυθρολεύκων", ο τεχνικός Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σημείωσε: "Να ευχαριστήσω τη Γλυφάδα που διοργανώνει αυτό το Final 4, και ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο και και στα δύο παιχνίδια. Όλες οι ομάδες έχουν την ίδια φιλοδοξία στο τουρνουά, όπως και ο Ολυμπιακός. Πρώτον θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και να δούμε ένα πολύ καλό βόλεϊ".

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου ανέφερε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνει στην Αθήνα και στη Γλυφάδα αυτό το Final 4. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, να υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα όπως τα τελευταία χρόνια, και να υπάρξει ένα πολύ όμορφο θέαμα σε όλο το φίλαθλο κοινό".

Όνειρο η συμμετοχή στον τελικό

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, ο Α.Ο Μαρκοπούλου (τυπικά γηπεδούχος) αναμετράται με τον Πανναξιακό (17.00) στο ΔΑΚ Γλυφάδας. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Γλυφάδας ο προπονητής, Γιάννης Νικολάκης και η αρχηχός του ΑΟΜ, Βιργινία Δικαιούλια με μια φώνη συμφώνησαν ότι θα παίξουν και για την άτυχη Πούλι Κλέιν, η οποία τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση (κάταγμα στον πέμπτο μετατάρσιο) και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα από τα Μεσόγεια.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

* Οι αρχηγοί των ομάδων ποζάρουν με το τρόπαιο. Από αριστερά Μερτέκη (Παναθηναϊκός), Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Τοτσίδου (Πανναξιακός), Δικαιούλια (Μαρκόπουλο)

Ο προπονητής του ΑΟ Μαρκοπούλου, Γιάννης Νικολάκης τοποθετήθηκε λέγοντας: "Ευχαριστούμε το Δήμαρχο γιατί μετά από πολλά χρόνια θα γίνει στην Αθήνα ένα Final 4 γυναικών. Να ευχηθούμε να γίνει ένα διήμερο με καλά παιχνίδια. Για μας υπάρχει μια χαρά και μια λύπη. Χαρά γιατί μετά από 9 χρόνια επιστρέφουμε στο Φάιναλ 4 και είναι πολύ σημαντικό για τα νέα κορίτσια. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Λύπη γιατί στην τελευταία προπόνηση χάσαμε την Πούλι Κλέιν. Τα κορίτσια θα παίξουν και για αυτή και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό".

Η αρχηγός του ΑΟΜ, Βιργινία Δικαιούλια είπε: "Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Υπάρχει ενθουσιασμός και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, παρά την ατυχία της Πούλι. Θέλουμε να παίξουμε και για την συμπαίκτριά μας και θα δώσουμε το 100%".

Στην 3η συμμετοχή του ΠΑΟΝ σε Final-4 Κυπέλλου Γυναικών, ο κόουτς Γιώργος Ρούσης ευχήθηκε αυτό να είναι το καλύτερο για την ομάδα του ενώ η αρχηγός της νησιωτικής ομάδας Σία Τοτσίδου θέλει το διήμερο να αποτελέσει κίνητρο για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την πετοσφαίριση.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΝ, Γιώργος Ρούσης σχολίασε: "Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Γλυφάδας και το Δήμαρχο κ. Παπανικολάου που φιλοξενούν το Final 4 και μετά από καιρό θα γίνει η διοργάνωση σε ένα μεγάλο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι γεμάτο ανεβάζοντας το επίπεδο.

Όσον αφορά για τους στόχους του ΠΑΟΝ εμείς φέτος κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά, αλλά προχωράμε βήμα, βήμα. Η κλήρωση ήταν καλή, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξεις μέσα στο γήπεδο γιατί η αλήθεια είναι ότι και το Μαρκόπουλο αν είχε δικαίωμα επιλογής εμάς θα ήθελε ως αντίπαλο. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι και να λειτουργήσουμε όπως λειτουργούμε όλη τη χρονιά για να προκριθούμε στον τελικό που θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Πανναξιακό. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΝ έχει κάνει καλές πορείες και στην Ευρώπη, συμμετέχει για 3η φορά σε Final 4 και θέλουμε αυτό να είναι το καλύτερο. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και ο τραυματισμός της Κλέιν να είναι ο τελευταίος".

Η αρχηγός του Πανναξιακού, Σία Τοτσίδου ανέφερε: "Ευχαριστούμε το Δήμο για τη φιλοξενία και θέλω να ευχηθώ αυτό τι διήμερο να αποτελέσει κίνητρο για νέους ανθρώπους είτε για να δουν είτε για να ασχοληθούν με το άθλημα μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να τελειώσουμε το τουρνουά με υγεία".

Το πρόγραμμα του Final4:

Σάββατο 4/3

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

17.00 Α.Ο Μαρκοπούλο-Πανναξιακός ΑΟΝ

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

19.30 Παναθηναϊκός Α.Ο – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Sport24.gr)

Κυριακή 5/3

18:00, ΤΕΛΙΚΟΣ (Sport24.gr)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ