ΒΟΛΕΪ

"Να γίνει ένα Final 4 γιορτή"

"Να γίνει ένα Final 4 γιορτή"

Στεφάνου, Γκαράς, Ταμπουρατζής και Πολυχρονιάδης έδωσαν το στίγμα για το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών οι λίμπερο των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στους αγώνες μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για τη διοργάνωση και το τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε.

"Να γίνει ένα Final 4 γιορτή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολυχρονιάδης: "Μοναδικές στιγμές και βολεϊκό υπερθέαμα"

Ο "πρωτάρης" λίμπερο στη διοργάνωση του F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης είναι έτοιμος για να ζήσει μοναδικές στιγμές με τον Παναθηναϊκό, που στον πρώτο ημιτελικό αντιμετωπίζει την Κηφισιά (26.3, 15.30/ΕΡΤ2) με στόχο την επιστροφή των «πρασίνων» στον τελικό του θεσμού!

Κίνητρο, διάθεση αλλά και συγκέντρωση είναι τα απαραίτητα στοιχεία για τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου, αφού όπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ το λίμπερο του αθηναϊκού συλλόγου, η παρουσία στο F-4 του φετινού θεσμού ήταν στόχος για τον ΠΑΟ, ο οποίος και επετεύχθη.

"Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο final 4 του Κυπέλλου ήταν ένας στόχος που είχε μπει από την αρχή της χρονιάς. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο αλλά όλοι οι παίκτες και το προπονητικό τιμ δώσαμε το 100% για να είμαστε μέρος και κομμάτι αυτής της μεγάλης γιορτής για το ελληνικό βόλεϊ", είπε χαρακτηριστικά ο Πολυχρονιάδης.

Για το «πράσινο» λίμπερο είναι η πρώτη του συμμετοχή σε F-4 του θεσμού και η ανυπομονησία είναι μεγάλη: "Η συμμετοχή μου στους τελικούς του Κυπέλλου ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Τώρα παίρνω τις πρώτες μου εμπειρίες από τελικές φάσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε μια ομάδα που ζει γι΄ αυτές τις στιγμές. Όπως και πέρσι πρώτη φορά έπαιζα στους τελικούς για το πρωτάθλημα οι οποίοι ήταν μοναδική εμπειρία έτσι και ελπίζω να ζήσω εξίσου και καλύτερα αυτή την τελική φάση που έχουμε μπροστά μας".

Αναφερόμενος στον αντίπαλο του ημιτελικού, την ομάδα του ΑΟΠ Κηφισιάς, ο Πολυχρονιάδης σχολίασε: "Είναι ένας αγώνας. Κανείς δε πάει να χάσει και ένας λόγος παραπάνω που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού και ξέρω ότι για όλα τα παιχνίδια παίζουμε για ένα αποτέλεσμα. Η Κηφισιά το μαρτυρά και η βαθμολογία έχει ένα συμπαγές σύνολο και μαζί με την εμπειρία έχουν φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες φέτος. Εμείς όμως επειδή θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Και εγώ προσωπικά όπως είπα παραπάνω έχω μεγάλο κίνητρο γιατί είναι οι πρώτες εμπειρίες".

Ο άσος του Παναθηναϊκού στην ερώτηση του τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του, ανέφερε: "Η Κηφισιά παίζει ένα πολύ ρεαλιστικό βόλει, έχει έμπειρους παίκτες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς τους αγώνες. Ξέρουν να μη κάνουν λάθη στα κρίσιμα σημεία. Εγώ δε θα πω τι πρέπει να προσέξουμε στην Κηφισιά αλλά θα πω ότι πρέπει εμείς να καταλάβουμε τη βαρύτητα του παιχνιδιού και να ειμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Ζω την ομάδα από την αρχή της χρονιάς και ειλικρινά ο μόνος μας αντίπαλος που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός".

Τέλος, αναφορικά με τη διοργάνωση του Κυπέλλου αλλά και το βολεϊκό στίγμα που επιχειρεί να αφήσει, επεσήμανε: "Η διοργάνωση γενικά έχει μεγάλη απήχηση. Αρκετός κόσμος ξέχωρα απο το βόλεϊ μιλάει για τους αγωνες του Σαββατοκύριακου. Ξέρουμε τις καταστάσεις στην Ελλάδα. Είναι μια κίνηση όλα τα παιδιά του βόλεϊ και ο κόσμος που το περιβάλλει να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Έχω μια μικρή ένσταση καθώς αρκετός κοσμος θα ήθελε να δει τους αγώνες από κοντά και δεν ανήκουν στον κόσμο του βόλεϊ αλλά ούτε σε κάποια ομάδα. Για μένα είναι η πρώτη μου διοργάνωση και θα ήθελαν πολλοί δικοί μου άνθρωποι να έρθουν να με στηρίξουν αλλά αυτό είναι μια μικρή παρένθεση. Εύχομαι πάντως εμείς να ζήσουμε μοναδικές στιγμές και όλος ο κόσμος να απολαύσει ενα βολεϊκό υπερθέαμα".

"Να γίνει ένα Final 4 γιορτή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στεφάνου: "Να ζήσω στο F4 με την Κηφισιά ότι έζησα και με τη Νίκαια"

Από τους εν ενεργεία αθλητές που θα συμμετάσχουν στο φετινό Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών ο Γιώργος Στεφάνου είναι ο τρίτος στη σχετική λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Προηγείται ο συμπαίκτης του στον ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης με 9, ακολουθεί ο Βασίλης Κουρνέτας με 7 και έπεται ο Στεφάνου με 6 κατακτήσεις…
Ο διεθνής άσος θα συμμετάσχει σε τελική φάση Κυπέλλου με τέταρτη διαφορετική ομάδα (ΑΕ Νίκαια, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ηρακλής) και ως παίκτης του ΑΟΠ Κηφισιάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό (Σάββατο 26/3, 15:30, ΕΡΤ2) του Final 4 2016 που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Κι όταν τον ρωτήσαμε πόσο διαφορετικό είναι το να διεκδικείς τον πρώτο τίτλο για έναν σύλλογο θυμήθηκε τον δικό του πρώτο τίτλο με τη φανέλα της ΑΕ Νίκαιας.
«Είναι συναρπαστικό γιατί μου έχει ξανασυμβεί όταν το 2003 είχα πάρει το Κύπελλο με την ΑΕ Νίκαια, που ήταν το πρώτο μου ως αθλητής αλλά και το πρώτο για τον σύλλογο. Μετά βεβαιότητας σας λέω ότι είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν το καταφέρνεις, πολύ περισσότερο τώρα για την ομάδα της Κηφισιάς που έχει μια σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί με άκρως οικογενειακό κλίμα. Η κατάκτηση ενός τίτλου δεν είναι απαίτηση αλλά θα πυροδοτήσει φοβερά και πρωτόγνωρα συναισθήματα για όσους ασχολούνται με την ομάδα».

Ο πολύπειρος λίμπερο δεν προτρέχει πάντως και σε καμία περίπτωση δεν δέχθηκε τον τίτλο του φαβορί που έχουν αποδώσει αρκετοί στην ομάδα του για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.
«Δεν συμφωνώ με αυτήν την εκτίμηση. Εμείς είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ της διοργάνωσης κι αυτό δεν το λέμε απλά για να το λέμε ή να έχουμε άλλοθι αν κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, έχουμε κάνει μια καλή πορεία αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την πορεία την έχουν ‘τραβήξει’ συγκεκριμένοι αθλητές και το μεγάλο στοίχημα είναι το κατά πόσο θα αντέξουμε μέχρι τέλους».

Κηφισιά και Παναθηναϊκός έχουν μοιραστεί τις νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά το παιχνίδι του Σαββάτου είναι τελείως διαφορετικό.
«Έχουμε παίξει δύο φορές, έχουμε παίξει και αρκετά φιλικά κι αν θυμάμαι καλά είναι μοιρασμένα όλα τα παιχνίδια…. Υπάρχει μια ισορροπία στις ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο και θεωρώ ότι αυτό που θα κρίνει το νικητή θα είναι η προετοιμασία (σωματική και τακτική) αλλά και το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα γιατί μιλάμε για ένα νοκ άουτ παιχνίδι».

Κλείνοντας του ζητήσαμε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο, καθώς στο κλειστό της Γλυφάδας θα έχει μόνο φίλους του βόλεϊ και κυρίως παιδιά ακαδημίες;
«Λαμβάνοντας υπ όψιν τους δύο τελικούς στο Τροκαντερό, με τα ίδια περίπου δεδομένα, το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό για όλους όσους το βίωσαν. Εύχομαι λοιπόν και φέτος να πλημμυρίσει το γήπεδο από παιδάκια, αθλητές που αγαπούν το βόλεϊ κι από απλούς φιλάθλους που θέλουν να έρθουν να δουν τα παιχνίδια. Και να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Θα είναι κρίμα τέτοιοι αγώνες να γίνουν μπροστά σε άδειες εξέδρες…».

"Να γίνει ένα Final 4 γιορτή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ταμπουρατζής: «Το πιο πλήρες Final 4, αλλά θέλουμε το Κύπελλο»

Για τον Κώστα Ταμπουρατζή αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ Κυπέλλου που θα συμμετάσχει, έχοντας αγωνιστεί στον τελικό της Καλαμάτας (2014) και στον ημιτελικό στην Σύρο (2015) με τη φανέλα της Κηφισιάς ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, τη φανέλα του οποίου φορά από το περασμένο καλοκαίρι.

Έχοντας κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο (Λιγκ Καπ) πριν από ένα μήνα ο διεθνής λίμπερο θέλει να πανηγυρίσει ως παίκτης του Ολυμπιακού και το πρώτο του Κύπελλο.

«Φυσικά αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτό γιατί δουλεύουμε αρκετά και ποιοτικά ως ομάδα και αυτό πολλαπλασιάζει την αυτοπεποίθηση. Θέλουμε πολύ το Κύπελλο ο καθένας ξεχωριστά και εγώ ιδιαίτερα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της Σύρου, κι αρκετοί θεωρούν ότι αυτός είναι ο τελικός της διοργάνωσης ωστόσο ο ‘Ταμπ’ έχει διαφορετική άποψη.

«Δεν συμφωνώ με αυτό. Όπως και να ήταν τα ζευγάρια των ημιτελικών πάλι ντέρμπι θα ήταν. Θα έλεγα πως είναι το πιο πλήρες φάιναλ φορ μετά την αρχή της οικονομικής κρίσης στο Ελληνικό βόλεϊ, μιας και συμμετέχουν οι 4 από τις 5 πρώτες ομάδες της Volleyleague, έχοντας όλες αξιόλογα ρόστερ, παράδοση και κίνητρα».

Κανένα παιχνίδι μπορεί να μην είναι το ίδιο με το προηγούμενο, ωστόσο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τις τρεις φετινές του αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ είναι ένα στατιστικό στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως στον ψυχολογικό τομέα.

«Όλα παίζουν τον ρόλο τους, οι νίκες αυτές μας δίνουν μια σιγουριά για αυτό που σχεδιάζουμε στο γήπεδο. Από την άλλη φαντάζομαι πως πεισμώνουν τον αντίπαλο, οπότε θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και ξέρουμε ότι όλα θα πρέπει να τα αποδεικνύουμε στο γήπεδό. Κάθε επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικότερο από το προηγούμενο σε αυτή την φάση».

Τέλος στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον κόσμο του βόλεϊ που θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στην Γλυφάδα ο άσος του Ολυμπιακού σημείωσε: «Είχα σχεδόν ξεχάσει ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να φιλοξενήσει σημαντική διοργάνωση. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 2.000 θέσεις και το στοίχημα για τους διοργανωτές θα είναι να γεμίσει. Δυστυχώς, η κοινωνία και τα επαγγελματικά σπορ δεν είναι έτοιμα να δεχτούν μια αθλητική διοργάνωση με φιλάθλους όλων των ομάδων και η Ε.Ο.ΠΕ ορθά επανέφερε την ιδέα για μια διοργάνωση που θα έχει κοινό τους φίλους του αθλήματος. Ένα γήπεδό γεμάτο μικρά παιδιά με παράπλευρες δραστηριότητες για αυτά θα ήταν όαση, αλλά γενικά τα αθλητικά θεάματα θα πρέπει να είναι ελεύθερα για όλους».

"Να γίνει ένα Final 4 γιορτή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γκαράς: "Ωραίες παραστάσεις και παραδείγματα φιλάθλων για τα παιδιά"

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Γκαράς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και τονίζει ότι είναι «στο χέρι του ΠΑΟΚ» να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει εκ νέου τον τίτλο, αφού πρώτα υπερκεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημιτελικό του θεσμού (26.3, 18.30).

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το back to back για τον ΠΑΟΚ, ο άσος των Θεσαλονικέων τόνισε: «Σίγουρα πέρυσι ήτανε μια επιτυχημένη χρονιά για τον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση δυο τίτλων και φέτος έχουμε τους ίδιους στόχους να ξανακατακτήσουμε και Κύπελλο και πρωτάθλημα. Όπως και πέρυσι έτσι και ειδικά φέτος τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα ακατόρθωτο. Στο χέρι μας είναι να το πιστέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να ξανακατακτήσουμε για αρχή το Κύπελλο και στη συνέχεια να παλέψουμε και για το πρωτάθλημα».

Αναφορικά με το γεγονός του ότι φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στις μεταξύ τους κόντρες και κατά πόσο επηρεάζει κάτι τέτοιο την ψυχολογία, ο Γκαράς ήταν ξεκάθαρος: «Σε θεμα ψυχολογίας σίγουρα παίζει ρόλο αλλά καθοριστικό ρόλο πιστεύω έπαιξε η μεταξύ μας κόντρα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Σημασία έχει τι πρόσωπο θα εμφανίσουμε εμείς. Έτσι και καταφέρουμε να πιάσουμε τα δικά μας στάνταρ και την δικιά μας καλή απόδοση δεν θα έχουμε κανένα απόλυτος πρόβλημα απέναντι στον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τα σημεία που χρειάζεται να προσέξουν οι «ασπρόμαυροι» στον ημιτελικό, ανέφερε: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μια δουλεμένη ομάδα έχει καλό αγωνιστικό σύνολο και σε συνδυασμό με μπλοκ-άμυνα αλλά και αποτελεσματικότητα επιθέσεων στην ψηλή μπάλα βγάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Θέλει υπομονή, πειθαρχία, μπλοκ-άμυνα απο την μεριά μας και να μην δίνουμε στον αντίπαλο εύκολους πόντους απο δικά μας λάθη. Έτσι και καταφέρουμε να κοντρολάρουμε τα λάθη σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα θα έχουμε βρει το κλειδί της επιτυχίας».

Τέλος, ο Ορεστιαδίτης λίμπερο σχολίασε και την κίνηση της Ομοσπονδίας να διατεθούν τα εισιτήρια του F-4 στον κόσμο του βόλεϊ, λέγοντας: «Είναι πολύ καλή η κίνηση να αποτελείται το κοινό απο παιδιά και από ανθρώπους που συμμετέχουν ή είναι γνώστες του αθλήματος. Το βόλεϊ είναι ένα ευγενές άθλημα και θέλουμε να γίνει όπως το εξωτερικό χωρίς χουλιγκανισμούς, φανατισμούς, ευτράπελα και επεισόδια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πολλές φορές ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και να εκφοβίζονται ή να απωθούνται από τα γήπεδα οι οικογένειες με τα παιδιά τους. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ωραίες παραστάσεις και παραδείγματα φιλάθλων και όχι χούλιγκαν προκειμένου όλο και περισσότερα να στρέφονται στον αθλητισμό και κυρίως το βόλεϊ».

Το πρόγραμμα του Final 4

Οι αγώνες του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ 2 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 26 Μαρτίου

15:30, Παναθηναϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς

18:30, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Κυριακή 27 Μαρτίου

18:00, Τελικός

ΠΗΓΗ: ΕΟΠΕ

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ