ΒΟΛΕΪ

Μπόρισιτς: "Στόχος μας η ανάπτυξη σε όλες τις χώρες"

Μπόρισιτς: "Στόχος μας η ανάπτυξη σε όλες τις χώρες"
BRODY 2009

O νέος πρόεδρος της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας βόλεϊ, Αλεξάντερ Μπόρισιτς, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στους στόχους του και τις αλλαγές που θέλει να κάνει.

Στο περιθώριο της διεξαγωγής των αγώνων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών ο νέος πρόεδρος της CEV Αλεξάντερ Μπόρισιτς παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου δίνοντας το στίγμα για τις αλλαγές που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

«Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέα ηγεσία για το ευρωπαϊκό βόλεϊ, αλλά μια ηγεσία με ευθύνες. Έχουμε κοντά μας τις μεγάλες ομοσπονδίες, αλλά στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το άθλημα σε όλες τις χώρες. Μπορεί να υπάρχει διαφορά επιπέδου, αλλά με καλή συνεργασία μεταξύ των ισχυρών και των ασθενεστέρων αγωνιστικά, μπορεί να υπάρξει πρόοδος», είπε ο Σέρβος παράγοντας κι αναφερόμενος στον προκάτοχο του σημείωσε: «Η προηγούμενη διοίκηση έκανε καλή δουλειά, αλλά θέλουμε περισσότερη θετική ενέργεια, να δημιουργήσουμε νέο image και νέο brand για το άθλημά μας. Παράλληλα, θέλουμε να φέρουμε κοντά μας θεσμούς εκτός του αθλήματος και να βρούμε λύσεις για την εισροή χρημάτων που θα επανεπενδυθούν στο βόλεϊ και δεν θα μείνουν στις τράπεζες».

Από κει και πέρα ο κ.Μπόρισιτς αποκάλυψε ότι αρχής γενομένης από το 2019 οι τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών θα διεξάγονται με 24 ομάδες και των γυναικών με 20, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσει μεγαλύτερη εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θέλαμε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στις Ομοσπονδίες και παράλληλα να εκσυγχρονίσουμε το άθλημα μας κάνοντας το πιο ελκυστικό για νέους χορηγούς», είπε για τις αλλαγές στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συνέχεις για την FIVB. «Η Ευρώπη δικαιούται μεγαλύτερου σεβασμού από την FIVB. Για παράδειγμα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ευρώπη έχει μόνον μία θέση εξασφαλισμένη κι αν δεν είχαν προκριθεί Σερβία στις γυναίκες και Ιταλία στους άνδρες, υπήρχε κίνδυνος η Ευρώπη να έχει μόνον μία ομάδα στο Ρίο του χρόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ