ΒΟΛΕΪ

Μπενίτεθ: "Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά"

Μπενίτεθ: "Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά"
EUROKINISSI

Ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και ο Κώστας Χριστοφιδέλης έδωσαν το σύνθημα της ανατροπής στον δεύτερο τελικό του Challenge Cup με τη Ραβένα, μετά από την ήττα στην Ιταλία.

Σε αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του δεύτερου τελικού του Challenge Cup των ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού και της ιταλικής Ραβέννα την Τετάρτη στις 20.00.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν ο προπονητής Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης και από την ιταλική ομάδα μίλησε ο προπονητής Σόλι Φάμιο και ο αρχηγός Σαντιάγκο Ορντούνα.

Όλοι παραδέχτηκαν πως θα είναι ένας αμφίρροπος αγώνας παρά την ήττα της ελληνικής ομάδας στην Ιταλία με 1-3, ενώ οι εκπρόσωποι της Ραβέννα δεν επιβεβαίωσαν πως ο ιταλικός σύλλογος ζήτησε επιπλέον μέτρα ασφαλείας μέσω της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε αρχικά: "Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε σε ένα τέτοιο γήπεδο και να ζήσουμε την εμπειρία του τελικού σε ένα γεμάτο στάδιο. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Διοργανώνει αναμετρήσεις σε επίπεδο Champions League, EuroLeague και Final Four διοργανώσεων. Όλα τα αθλήματα του συλλόγου παίζουν στην Ευρώπη και παράπονα από άλλες ομάδες δεν έχουν υπάρξει ποτέ. Συνεπώς, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστούμε στον Ολυμπιακό και το σύνολο των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την διοργάνωση που έχουν ετοιμάσει μια άριστη διοργάνωση, τόσο για εμάς, για τους αντιπάλους και για όλους τους φιλάθλους".

"Αρχικά να πω ότι ο Κώστας (σ.σ. Χριστοφιδέλης) μπορεί να παίζει ακόμα 10 χρόνια. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση για να συνεχίσει. Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι, στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη, χάσαμε πόντους και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά. Ατομικά πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε όλη τη χρονιά και τακτικά πρέπει να περιορίσουμε τη Ραβένα κάτι που επίσης μπορούμε να κάνουμε".

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε ένα ιστορικό γήπεδο, στο γήπεδο μας. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας. Ξέρουμε πόσο ένθερμο είναι το κοινό του Ολυμπιακού. Θα είναι μια μοναδική ατμόσφαιρα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είμαστε έτοιμοι. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα του 1ου παιχνιδιού. Θέλαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο και μπορούσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού για να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε κάτι που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία".

Σε ερώτηση για το πόσο διαφορετικό θα είναι ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ, υπογράμμισε: "Τεράστια. Η διαφορά είναι μεγάλη από το να υποστηρίζεσαι από 2.000 άτομα σε σχέση με το να υποστηρίζεσαι από 12.000 κόσμο. Είναι ένα γήπεδο που ενδείκνυται να παίζεις βόλεϊ. Κάποιοι λένε ότι είναι πολύ μεγάλο, αλλά δεν είναι. Έχω παίξει και στο το παρελθόν σε αυτό το γήπεδο και θεωρώ ότι ο κόσμος θα βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας".

Όσο για το αν θα συνεχίσει του χρόνου, ο 40χρονος Χριστοφιδέλης δήλωσε: "Αυτό που θέλω είναι να ζήσω είναι η στιγμή αυτού του τελικού. Μακάρι όλοι οι αθλητές να μπορούσαν να ζήσουν τόσους τελικούς όσο εγώ. Δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος μου ευρωπαϊκός αγώνας ή όχι αλλά θέλω να ζήσω τη στιγμή και να δώσω το 100% και να βοηθήσω τα μέγιστα την την ομάδα μου. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου που είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό τότε θα απαντήσω".

Ο προπονητής της Ραβέννα είπε: "Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε αυτό τον υπέροχο τελικό, σε ένα εξαιρετικό στάδιο, με μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν αύριο οι φίλαθλοι. Αυτό που κάναμε στον πρώτο τελικό ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς. Τώρα είμαστε εδώ στην έδρα του Ολυμπιακού. Αυτό το παιχνίδι είναι 50-50 για τις δυο ομάδες καθώς θα υπάρχει και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θα υπάρχει η δύναμη της έδρας για τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έγινε στην πρώτη αναμέτρηση αποτελεί παρελθόν και είμαστε εδώ για να αποκομίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι πιθανότητες είναι 50-50".

Απέφυγε να σχολιάσει, πάντως, την απόφαση της ομάδας του να ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας: "Σαν προπονητής, δεν γνωρίζω κάτι, εμείς και οι παίκτες μου είναι εδώ για να αγωνιστούμε".

Ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας, δήλωσε από την πλευρά του: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό της διοργάνωσης. Αύριο θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο, μια υπέροχη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι, που είναι πολύ ενθουσιώδεις και σίγουρα θα υποστηρίξουν και την αντίπαλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση εμείς ήρθαμε εδώ για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό από την αναμέτρηση".

Για την ατμόσφαιρα και τα μέτρα ασφαλείας, απάντησε: "Εμείς, οι παίκτες της ομάδας και το τεχνικό τιμ είμαστε εδώ γα να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θα γίνει εντός αγωνιστικού χώρου. Ήρθαμε για να παίξουμε βόλεϊ και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ζεστή, οι φίλαθλοι είναι πολύ ενθουσιώδεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως ομάδα είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ