ΒΟΛΕΪ

Μπαράζ ανάμεσα σε Φοίνικα και Ηρακλή αποφάσισε η ΕΣΑΠ

Μπαράζ ανάμεσα σε Φοίνικα και Ηρακλή αποφάσισε η ΕΣΑΠ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έπειτα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφασίστηκε να διεξαχθεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα στο Φοίνικα Σύρου και τον Ηρακλή Χαλκίδας για την πρόκριση στο Final 4 του League Cup.

Σολομώντεια λύση έδωσε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στο θέμα της τέταρτης ομάδας που θα συμπληρώσει το Final 4 του League Cup. Ποια είναι αυτή; Ο Φοίνικας Σύρου και ο Ηρακλής Χαλκίδας να δώσουν αγώνα μπαράζ στις 7 Μαρτίου σε ουδέτερη έδρα στην Αθήνα και ο νικητής να πάρει την πρόκριση, αλλά και να φιλοξενήσει την τελική φάση της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκριματική φάση ολοκληρώθηκε στις 22/10/2017 και έπρεπε να φτάσουμε στις 26/1/2018 για να μάθουμε τι θα γίνει με το τέταρτο εισιτήριο.

Στις 22/10 διεξήχθη η αναμέτρηση ανάμεσα στο Φοίνικα Σύρου και τον Ηρακλή Χαλκίδας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του League Cup. Ο αγώνας βρήκε νικήτρια την ομάδα της Σύρου με 3-2 σετ η οποία και πανηγύρισε αρχικά την πρόκριση στο Final 4. Λίγο αργότερα όμως ενημερώθηκε ότι ο Ηρακλής Χαλκίδας ήταν εκείνος που πήρε την πρόκριση λόγω καλύτερου συντελεστή κλάσματος στα σετ.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι ο Φοίνικας είχε δύο νίκες με 3-2 σετ είχε 4 βαθμούς και 6-4 σετ (1.5 συντελεστή) ενώ ο Ηρακλής Χαλκίδας που είχε μία νίκη με 3-0 και μία ήττα με 3-2 είχε επίσης 4 βαθμούς, αλλά 5-3 σετ (1.66 συντελεστή) και πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση. Τελικά, η λύση αποφασίστηκε ότι θα δοθεί στα γραφεία της ΕΣΑΠ με τους εκπροσώπους των ομάδων να ψηφίζουν για το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση.

Εκεί πλειοψήφησε ο Φοίνικας, ο οποίος μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολη, τον Ολυμπιακό και τον Παμβοχαϊκό θα αγωνίζονταν στο Final 4 της Σύρου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας όπως είχε προαναγγείλει προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ το οποίο (18/1) πήρε την απόφαση του για το θέμα κρίνοντας άκυρη την προηγούμενη απόφαση της ΕΣΑΠ. Έτσι, σήμερα (26/1) συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ. της Λίγκας και αποφάσισε να διεξαχθεί νέος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναλυτικά στην 132η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

"1.Εγκρίθηκαν όλα τα συμβόλαια της δεύτερης (χειμερινής) μεταγραφικής περιόδου.

2.Αποφασίστηκε εντός του Φεβρουαρίου να διεξαχθεί η κοπή της πίτας της ΕΣΑΠ. Θα γίνει στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο Κοράλ σε εκδήλωση όπου θα βραβευτούν οι κορυφαίοι της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-17).

3.Για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Μετά από πρωτοβουλία των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ και αντίστοιχη ανταπόκριση των εκπροσώπων των σωματείων του Ηρακλή Χαλκίδας και του Φοίνικα Σύρου οι οποίοι επέδειξαν πνεύμα συναινετικής και συνεταιριστικής συμπεριφοράς το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη της ομάδας που θα προκριθεί στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και θα συμπληρώσει την τετράδα μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Ολυμπιακό και τον Παμβοχαϊκό.

Ο αγώνας μπαράζ θα γίνει στις 7 Μαρτίου στην Αθήνα.

Η ομάδα που θα νικήσει θα προκριθεί στο φάιναλ-4 και θα αναλάβει και την διοργάνωση του. Το φάιναλ-4 θα διεξαχθεί στο διάστημα 30 Μαρτίου με 1 Απριλίου. Η διεξαγωγή του φάιναλ-4 θα μετατεθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός ή ο Φοίνικας Σύρου θα φτάσουν μέχρι τα τελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Ακολούθως έγινε η κλήρωση των ημιτελικών του φάιναλ-4 (31/3-1/4). Τα ζευγάρια:

ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας ή ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ