ΒΟΛΕΪ

Μπαίνει στη μάχη του ευρωπαϊκού η εθνική Κορασίδων

Μπαίνει στη μάχη του ευρωπαϊκού η εθνική Κορασίδων

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των Κορασίδων αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου (28/3, 20.30) τη Σερβία στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουλγαρία.

Την πρώτη της προπόνηση στο «Αρένα Σάμοκοβ», όπου στη σημερινή πρεμιέρα του Α΄ομίλου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών U18 αντιμετωπίζει στις 20.30 την Σερβία, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Ανδρεάδη η Εθνική Κορασίδων.

Όλες οι διεθνείς ήταν πολύ ευδιάθετες και από την πρώτη τους κιόλας προπόνηση έδειξαν απόλυτα προσηλωμένες στο στόχο τους, καθώς πλέον γνωρίζουν ότι έφτασε η… ώρα της αλήθειας.

«Η ομάδα μας αποτελείται από πολύ καλά παιδιά. Σε σχέση πάντα με τα σωματικά μας προσόντα τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι το καλό σερβίς, η καλή υποδοχή, η καλή αμυντική συμπεριφορά και καλή επίθεση. Το γενικό πρόβλημα μας είναι πως, ενώ στις περισσότερες χώρες τα αντίστοιχα παιδιά συνέχισαν να βρίσκονται μαζί και να προετοιμάζονται, τα δικά μας γύρισαν στις ομάδες τους, όπου καταπονήθηκαν “άγρια” παίζοντας σε δύο ή και τρία διαφορετικά πρωταθλήματα ανεξέλεγκτα (κορασίδων, νεανίδων, γυναικών κλπ)".

Αναφερόμενος στην αντίπαλο μας, Σερβία, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, ο εκλέκτορας των Κορασίδων, υποστήριξε πως πέρα από τις πανίσχυρες Ιταλία και Ρωσία, οι Σέρβες είναι ομάδα που μπορούμε να «κοιτάξουμε στα μάτια».

«Καλούμαστε τώρα λοιπόν, με μόλις 10 μέρες προετοιμασίας να συμμετάσχουμε σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Κατά τα άλλα ο όμιλος είναι δύσκολος, όπως είναι το ίδιο δύσκολος και ο δεύτερος. Φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις είναι η Ρωσία και η Ιταλία, δίχως να είναι απόλυτο αυτό, μιας και μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες, που ακόμη πλάθονται αγωνιστικά και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την κάθε «φουρνιά». Θεωρητικά λοιπόν μιλώντας, η Σερβία διαθέτει μία καλή ομάδα, που μπορούμε όμως να κοντράρουμε στα ίσια. Γενικά θεωρώ πως έχουμε αρκετές πιθανότητες να περάσουμε στην φάση των 8, αλλά καταλαβαίνει κανείς πως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και για αυτό πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, μέρα με τη μέρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε πως ήδη έχουμε και μια σοβαρή απώλεια, αφού μια από τις καλύτερες κεντρικές της ομάδας, η Πήττα Λαμπριάννα του Άρη Θεσ/νικης έχει πάθει κάταγμα κόπωσης και στα δύο πόδια, εξαιτίας των λόγων που αναφέραμε παραπάνω».

Ωστόσο λίγο πριν την πρεμιέρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός αισθάνεται ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ γνωρίζει παράλληλα πως η αρχή θα έχει ενδεχομένως μεγάλη σημασία για την Εθνική μας.

«To συναίσθημα που έχω αυτή τη στιγμή, είναι ανάμεικτο από την άποψη πως αφενός έχουμε την καλή παρουσία από το στάδιο της προετοιμασίας μας, όπως φάνηκε στα φιλικά με την Ολλανδία και αφετέρου την αγωνία να διαπιστώσουμε, αν αυτή η καλή εικόνα θα βγει η καλή και στους αγώνες, αφού πλέον θα υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος και των αντιπάλων. Εξάλλου μιλάμε για κορασίδες, μία ηλικία ό που δεν μπορούν εύκολα τα κορίτσια να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Έχει μεγάλο λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσουν.... Είναι σημαντική η πρεμιέρα στη διοργάνωση, όχι τόσο ως προς το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως γιατί η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας θα δείξει και τη μετέπειτα πορεία της. Θέλουμε νε έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, τη Σερβία την αντιμετωπίσαμε και στο βαλκανικό, όπου σαφώς σε σχέση με εκείνη την ομάδα είμαστε ενισχυμένοι και περιμένουμε την έκβαση των αγώνων για να δούμε πως θα βγει όλα αυτό στο γήπεδο» συμπλήρωσε ο Γιάννης Ανδρεάδης.

Δυνατή στα άκρα η Σερβία

Νωρίτερα από την Εθνική μας, στο γήπεδο χωρητικότητας 2.800 θέσεων προπονήθηκε για πρώτη φορά και η Σερβία, μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις σε αυτές τις ηλικίες. Η αντίπαλός μας, που σε επίπεδο Κορασίδων έχει να επιδείξει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 3 μετάλλια (2 ασημένια, 1 χάλκινο) και ένα ακόμη χάλκινο ως Σερβία-Μαυροβούνιο, στηρίζεται κυρίως στις κορυφαίες ακραίες της, Κατερίνα Λάζοβιτς (1.75μ), Αναστασιγια Σέκουλιτς (1.80μ) , ενώ στο φιλέ ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία της κεντρικής Γοβανα Κότσιτς (1.85μ).

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της σερβικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε στη Στάρα Πάζοβα, έδρα της Jedinstvo από όπου είναι και η ομάδα του Σέρβου ομοσπονδιακού τεχνικού, Τσάκοβιτς, ενώ έδωσε φιλικά ματς με την «οικοδέσποινα» Βουλγαρία. Η μερίδα πάντως του «λέοντος», όσον αφορά στις συμμετοχές την έχει ο Ερυθρός Αστέρας .

Την αυλαία των αγώνων του Α’ ομίλου θα ανοίξει στις 15.30 η αναμέτρηση Ιταλία-Σλοβενία και στις 18.00 η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στους αγώνες είναι δωρεάν, ενώ μόνο ο ημιτελικός –τελικός θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την βουλγαρική τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ