ΒΟΛΕΪ

Μουνιόθ: "Βάλαμε τον Ολυμπιακό στη θέση που πρέπει να βρίσκεται πάντα"

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ / VOLLEY LEAGUE / PLAY OFF (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ / VOLLEY LEAGUE / PLAY OFF (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τι είπαν οι Χριστοφιδέλης, Πετρέας, Αλεξίεφ, Οϊβάνεν και Στιβαχτής.

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα του βόλεϊ ανδρών, επικρατώντας 3-0 του ΠΑΟΚ στους τελικούς και επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από μια τριετία. Ο προπονητής των Πειραιωτών, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, μετά την κατάκτηση του τίτλου δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:

"Ξέραμε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να γιορτάσουμε βάζοντας τον Ολυμπιακό στη θέση που πρέπει να βρίσκεται πάντα. Πετύχαμε πολλά σημαντικά πράγματα στη διάρκεια της σεζόν, όπως το ότι φτάσαμε στον τελικό του Challenge Cup γεγονός που είναι μεγάλο βήμα για το σύλλογο στην Ευρώπη. Είχαμε και δυσκολίες αλλά τις ξεπεράσαμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν και θέλω να τους συγχαρώ για τη δουλειά που έκαναν και όλο το επιτελείο για την εξαιρετική δουλειά και το σύλλογο για όλη την οργάνωση. Μας υποστήριξαν όλοι στη διάρκεια της σεζόν και στις καλές και στις κακές στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό για ένα μεγάλο κλαμπ να αντιλαμβάνεται αυτές τις καταστάσεις. Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένεια μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου γιατί υπέφεραν πολλές φορές χωρίς τον πατέρα τους και είχαν δύσκολες στιγμές. Επίσης στους φιλάθλους μας και να τους συγχαρώ για την φανταστική υποστήριξη τους".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: "Ο βασικός στόχος της χρονιάς επετεύχθη, μετά κόπων και βασάνων. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο μπορεί να φαίνονται. Ήταν μια χρονιά που πιεστήκαμε πάρα πολύ, μετείχαμε σε πολλές διοργανώσεις και προσπαθήσαμε να πρωταγωνιστήσουμε σε όλες. Σε άλλες τα καταφέραμε σε άλλες όχι. Τέλος καλό όλα καλά. Μετά από μια κοπιαστική χρονιά οι κόποι μας ανταμείβονται και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Είμαι περήφανος για τους συναθλητές μου, το τιμ, τη διοίκηση για την προσπάθεια που κατέβαλε όλη τη χρονιά για να φτάσει την ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας. Νομίζω ότι στη σειρά των τελικών, καθοριστική ήταν η ήττα στον ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ και η απώλεια του Κυπέλλου. Εκεί καταλάβαμε ότι αν δεν παίξουμε εμείς δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτα. Έτσι έγινε στους τελικούς. Είμαστε πολύ τυχεροί σαν μέλη αυτοί του τεράστιου συλλόγου που έχουμε κοντά μας ανθρώπους όπως ο κύριος Μαρινάκης που ξέρουμε πόσο πολύ σημαντική είναι η προσφορά του στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να είναι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη Κουντούρη ο οποίος όχι μόνο μπόρεσε και εξυγίανε τον Ερασιτέχνη αλλά κατάφερε να φέρει περισσότερα τμήματα στην κορυφή της Ελλάδας και να τα διατηρήσει, κάτι που δεν θα γινόταν χωρίς την τεράστια συμβολή του απλού φιλάθλου του Ολυμπιακού".

Γιώργος Πετρέας: "Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Είμαστε μια ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, με μόλις μια ήττα στην Ελλάδα. Πολλοί θέλησαν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία που είχαμε αλλά εμείς δεν είχαμε κάτι άλλο να σκεφτούμε. Ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα και τον κατακτήσαμε στο τέλος, αήττητοι, δείχνοντας την ποιότητα και τη θέληση που έχουμε ως ομάδα".

Τόντορ Αλεξίεφ: "Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν μπορείς να έχεις καμία διάκριση αν η ομάδα δεν δουλεύει σωστά. Ήταν μια απίστευτη χρονιά, κερδίσαμε το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ αήττητοι, φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Challenge Cup. Δεν συμβαίνει αυτό συχνά, είναι κάτι απίστευτο. Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη είναι απίστευτοι!".

Μίκο Οϊβάνεν: "Κερδίσαμε το πρωτάθλημα! Τον πιο βασικό στόχο της χρονιάς. Μιας χρονιάς που ήταν εξαιρετική, με εξαίρεση την ήττα μας στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν εντυπωσιακή, οι οπαδοί μας γέμισαν το γήπεδο, ήταν πολύ εκδηλωτικοί και μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα".

Κώστας Στιβαχτής: "Ήταν ο πιο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Τον πετύχαμε και νομίζω ότι όσα χρόνια είμαι στην Ολυμπιακό, πάντα κάτι γινόταν και χάναμε το πρωτάθλημα. Νομίζω αυτή τη χρονιά μπορεί να χαρίσαμε ένα Κύπελλο, αλλά το μεγάλο μας στόχο που ήταν το πρωτάθλημα τον κατακτήσαμε αήττητοι. Οι οπαδοί μας ήταν εκπληκτικοί και σήμερα και πάντα μας υποστηρίζουν και μας αγκαλιάζουν. Είναι τρελό και κάτι μαγικό να παίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρωταθλητής και αήττητος ο Ολυμπιακός, 3-0 τον ΠΑΟΚ
Το 28ο του Ολυμπιακού, και το δέκατο του Χριστοφιδέλη
Μαρινάκης: "Το πρωτάθλημα του βόλεϊ γύρισε στο σπίτι του"
VIDEO: Το πάρτι στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια
VIDEO: Η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό
VIDEO: Ο τελευταίος πόντος του πρωταθλήματος και οι πανηγυρισμοί
Ανδρεάδης: "Πρωτάθλημα με την ομάδα της καρδιάς μου!"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ