ΒΟΛΕΪ

Μιχαέλα Κράβαρικ, από τα φιλέ στις πασαρέλες

Μιχαέλα Κράβαρικ, από τα φιλέ στις πασαρέλες

Η κόρη του Αντρέι Κράβαρικ, Μιχαέλα, άφησε τα γήπεδα του βόλεϊ για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.

Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, που ο αθλητισμός ήταν τρόπος ζωής. Με πατέρα, τον Αντρέι Κράβαρικ, σούπερ σταρ του βόλεϊ και μητέρα την Μάγια, που επίσης ήταν αθλήτρια του βόλεϊ.

Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά, έπαιξε βόλεϊ, αλλά το τελευταίο διάστημα η Μιχαέλα Κράβαρικ, ή Μίσκα για τους δικούς της ανθρώπους, ζει μεταξύ Μιλάνου, Σαγκάης, Χονγκ – Κονγκ, Κωνσταντινούπολης, κάνοντας πασαρέλα και φωτογραφίσεις για περιοδικά μόδας.

Μιχαέλα Κράβαρικ, από τα φιλέ στις πασαρέλες

«Το ενδιαφέρον για το μόντελινγκ προέκυψε στα 16 μου χρόνια. Είχα μια πρώτη επαφή, είχα και περιέργεια και είπα «ας το δοκιμάσω και βλέπουμε». Η δουλειά αυτή είναι δύσκολη, απαιτεί υπομονή και προσωπική πρόοδο, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις και συνεχίζω», λέει στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ η Μίσκα, που πιστεύει ότι η ομορφιά δεν προσδιορίζεται.
«Εχει πολλές έννοιες, αλλά πλέον συνδυάζω την ομορφιά με τη μόδα. Ποτέ δεν ενδιαφερόμουν να τραβήξω την προσοχή, αλλά νιώθω όμορφα με τον εαυτό μου και έμαθα ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Με ενδιαφέρει να φτάσω σε υψηλό επίπεδο. Έχω μεγάλο δρόμο μπροστά μου και οι στόχοι κερδίζονται με μικρά βήματα».

Μιχαέλα Κράβαρικ, από τα φιλέ στις πασαρέλες

Η δουλειά της απαιτεί πολλά ταξίδια. Η Μίσκα μας μίλησε από την Τουρκία. «Ταξιδεύω διαρκώς. Το πρακτορείο μου είναι στην Μπρατισλάβα και την Πράγα, αλλά δεν ξεχνάω και την πρώτη μου συνεργασία στη Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει να ζω παντού και από λίγο. Γνωρίζω την κουλτούρα κάθε χώρας, αθλούμαι, διαβάζω, ζωγραφίζω και πάντα επιστρέφω στην Ελλάδα και τη Σλοβακία. Όταν τη ρωτούμε από πού έχει πάρει την ομορφιά, χαμογελάει. «Θεωρώ και τους δύο γονείς μου όμορφους ανθρώπους, οπότε είναι δύσκολο να το προσδιορίσω. Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός, αλλά οι περισσότεροι λένε ότι μοιάζω με την… μαμά».

Η Μίσκα μεγάλωσε σε οικογένεια που έκανε πρωταθλητισμό. «Όταν θυμάμαι τις στιγμές στο γήπεδο να υποστηρίζω με χιλιάδες οπαδούς τον πατέρα μου και τον Ηρακλή, ανατριχιάζω. Ηταν ο πιο σωστός αθλητής που γνώρισα, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Πάντα μας ξελαφρώνει στις δύσκολες καταστάσεις και δεν υπάρχει μέρα που να μην σκάω στα γέλια, όταν είμαστε σπίτι». Όσο για το βόλεϊ; «Είναι το πάθος μου, η δεύτερη οικογένειά μου».

Μιχαέλα Κράβαρικ, από τα φιλέ στις πασαρέλες

Η μητέρα της, Μάγια, έπαιξε πρόσφατα με την Μίσκα στην ίδια ομάδα (ΑΕΝ Αγίας Τριάδας) και λέει στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ. «Ήταν πολύ ωραίο, σπάνια παίζει η μαμά μαζί με την κόρη σε οποιοδήποτε άθλημα. Από μικρή την κουβαλούσαμε στο γήπεδο, ήταν λογικό να παίξει βόλεϊ. Ποτέ δεν την πιέσαμε με τον Αντρέι.Διάλεξε το μόντελιγκ και τη στηρίζουμε. Της εύχομαι να φτάσει μόνη της όσο πιο ψηλά γίνεται και ονειρεύεται».

Πηγή: Εθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ