ΒΟΛΕΪ

Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι

Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι

Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ ανδρών με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός να ξεχωρίζει.

Το σούπερ ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που είναι τηλεοπτικό και θα γίνει στο PAOK Sports Arena δεσπόζει στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (22/11, 17.00).

Eίναι η πρώτη φορά σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί από τον Ολυμπιακό το αήττητο και το προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα σε μία αναμέτρηση που έχει ξεχωριστή σημασία και για τους πρωταγωνιστές του.

Ο Βασίλης Κουρνέτας και ο Ερνάντο Γκόμεζ που πριν από 10 χρόνια ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό είναι ο πασαδόρος και ο διαγώνιος του δικεφάλου και θα υποδεχτούν την παλιά τους ομάδα. Κι αν για τον Γκόμεζ ο Ολυμπιακός είναι μια παλιά ανάμνηση, για τον Κουρνέτα είναι η ομάδα που τον περασμένο Μάιο πανηγύρισε το νταμπλ. Αμφότεροι, πάντως, έχουν παίξει και πάλι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Ο Κουρνέτας από τη θητεία του σε Φοίνικα και ΕΑΠ και ο Γκόμεζ στον Παναθηναϊκό.

Αλλά και ο προπονητής του δικεφάλου Γιάννης Καλμαζίδης έχει το δικό του παρελθόν καθώς έχει πανηγυρίσει τρεις τίτλους με τον Ολυμπιακό ως συνεργάτης και πρώτος προπονητής. Για το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Είναι ένα παρά πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος του και ποια είναι η δυναμική του. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει κατακτήσει τους 9 από τους δώδεκα τίτλους και έχει παράδοση στα μεταξύ μας παιχνίδια.'Έχει πλεονέκτημα απέναντι μας καθώς έχει κρατήσει μια μεγάλη βάση από τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο και εμείς έχουμε φιλοδοξίες και όρεξη, θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να δούμε ως που μπορούμε να φθάσουμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό να μας συμπαρασταθεί για να διεκδικήσουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι».

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες για να καλυφθεί η θέση του Αμερικανού ακραίου Λόουσον που έφυγε δεν βρέθηκε κάποια αξιόπιστη λύση και μοιραία ο Δημήτρης Εφραιμίδης θα σηκώσει όλο το βάρος μαζί με τον Σαφράνοβιτς στη δυάδα των ακραίων.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει κάνει μεγάλη κινητοποίηση για να πείσει τους οπαδούς του δικεφάλου να υποστηρίξουν κόσμια την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη.

Χωρίς Χριστοφιδέλη

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη που συνεχίζει τη θεραπεία στον καρπό του, ενώ στο ρόστερ του έχει τον Αινεία Τζελάτι που τη περσινή σεζόν αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους και στο ντέρμπι με τον δικέφαλο για να μην αφήνουν κανέναν να τους αμφισβητήσει εντός των τειχών.

Ο Δημήτρης Καζάζης είπε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Συνεχίζουμε με ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμαστε από μία εξαντλητική εβδομάδα με αγώνες κόντρα σε Εθνικό και Καζάν. Υπάρχει κούραση αλλά υπάρχει και φορμάρισμα μέσα από αυτούς τους δύσκολους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει πολύ εφέτος και αναζητά και ακραίο για να ενισχυθεί κι άλλο.

Αυτός ο αγώνας θα δείξει ποιες είναι οι διαφορές μας. Δεν είναι αρνητικό εάν υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορούσε να γεμίσει το Παλατάκι. Αυτό δείχνει πως οι δύο ομάδες προσελκύουν το ενδιαφέρον κι αυτό είναι το ζητούμενο αρκεί να μην γίνονται επεισόδια. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να μείνουμε αήττητοι και μετά από αυτή τη δοκιμασία».

Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι
INTIME SPORTS

Σημαντικά παιχνίδια σε Κυψέλη και Αλεξανδρούπολη

Πέρα από το ντέρμπι στο Παλατάκι έχουμε σημαντικά παιχνίδια και στο υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός υποδέχεται την ΑΕΚ. O Εθνικός μετά την ευρωπαϊκή επιτυχία έχει ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και η κούραση παίζει το ρόλο της. Απουσίες δεν υπάρχουν και η ακριτική ομάδα θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αναμένοντας παράλληλα τις απώλειες που θα έχουν οι δύο πρωτοπόροι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ ταξιδεύει με πούλμαν από το πρωί της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή τους που σήμερα 21 Νοεμβρίου κλείνει τα 45 του χρόνια και περιμένει ένα δώρο από τους παίκτες του στην αυριανή αναμέτρηση.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχεί είναι ότι η ΑΕΚ έχει να νικήσει στην Αλεξανδρούπολη τον Εθνικό για το πρωτάθλημα από το 1997 όταν μάλιστα είχε πασαδόρο τον σημερινό προπονητή του Εθνικού, Σάκη Μουστακίδη!

Σημαντικό παιχνίδι και στην άδεια λόγω τιμωρίας Κυψέλη. Εκεί ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου. Οι πράσινοι σε αυτόν τον αγώνα εκτίει την ποινή των δύο αγωνιστικών αποκλεισμού των οπαδών του που του είχε επιβληθεί από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Και χωρίς οπαδούς οι στόχοι δεν αλλάζουν για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που έχει στόχο την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα και την δεύτερη εντός έδρας.

Οι «πράσινοι» έχουν νικήσει στην Κυψέλη και την Ορεστιάδα, ενώ προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 σετ.

Ο Φοίνικας Σύρου δεν έχει κάνει το ιδανικό ξεκίνημα που θα επιθυμούσε ο Ράτκο Παβλίσεβιτς και αυτό εν μέρει οφείλεται στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Ο κεντρικός Χρήστος Παπαδόπουλος έχει βγει νοκ άουτ αλλά θα ακολουθήσει την αποστολή για να υποβληθεί σε μαγνητική στο γόνατο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Επίσης, όλη την εβδομάδα απουσίασε ο Λυκούργος Ρούσσης επειδή κλήθηκε με την ομάδα του στρατού για το πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και οι προπονήσεις γίνονταν χωρίς δεύτερο πασαδόρο. Η ομάδα της Σύρου έχει τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες και αναζητά την πρώτη νίκη εκτός έδρας. Οι «πειρατές» μετρούν σερί έξι νικών σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα έχουμε και στην Ορεστιάδα όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Παμβοχαϊκό. Στην Ορεστιάδα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση αλλά και ενθουσιασμός μετά την εκτός έδρας νίκη στη Λαμία, ενώ ενώ θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον Σιμεόν Αλεξαντρόφ.

Την παρθενική του αποστολή στην Ορεστιάδα κάνει και ο Παμβοχαϊκός. Η ομάδα του Βραχατίου θα ταξιδέψει το απόγευμα της Παρασκευής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ομάδα του Βραχατίου προέρχεται από τη νίκη επί της ΜΕΝΤ με 3-0 σετ και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα ώστε να καλύψει τη διαφορά από την πρώτη 4αδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γερμανός τεχνικός του Παμβοχαϊκού Μιχάλ Μέρτεν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα θα έχουμε και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ της νεοφώτιστης ΜΕΝΤ και του Άρη που αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχει ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα των αγώνων της 5ης αγωνιστικής. (22/11, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Αβραμίδης).

Η ΜΕΝΤ στοχεύει στην δεύτερη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα στη προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τα πλέι άουτ. Στη διάρκεια της προετοιμασίας οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικά και γνωρίζονται αρκετά. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα της Τούμπας, ενώ ο Ζένια Γκόρτσανιουκ και ο Γιώργος Ναζίρης την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στον Άρη.

Την Κυριακή θα αναχωρήσει για το Μεξικό ο κεντρικός της ΜΕΝΤ Τζούλιαν Μπίσετ ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Αγία Λουκία στα προολυμπιακά τουρνουά μπιτς βόλεϊ.

Στον Άρη ο αγώνας με τη ΜΕΝΤ είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή μετά τις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα. Τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Γιάτσης είναι πολλά. Το κεφάλαιο του Στέλιου Νικηφορίδη έκλεισε οριστικά καθώς σήμερα ο παίκτης έχει κληθεί σε απολογία, ενώ και ο Χρήστος Χατζηπαραδείσης έχει πάθει διάστρεμμα και ξεκίνησε σταδιακά αποθεραπεία. Την Πέμπτη δόθηκε προπονητικό φιλικό με τον Ηρακλή και παίχτηκαν δύο προπονητικά σετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ