ΒΟΛΕΪ

Μέχρι και με αποχή απειλεί ο Π.Α.Σ.Α.Π

Μέχρι και με αποχή απειλεί ο Π.Α.Σ.Α.Π

Με επιστολή του προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή ο σύνδεσμος αμειβομένων πετοσφαιριστών ζητάει να μην επιτραπεί η συμμετοχή του Ηρακλή στη Volleyleague εξαιτίας παλαιών χρεών του προς Έλληνες αθλητές-μέλη του Π.Α.Σ.Α.Π.

Ο πανελλήνιος σύνδεσμος αμειβομένων πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) καλεί τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Volleyleague την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Ο Π.Α.Σ.Α.Π δεσμεύεται πως θα πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών του. Ένα από αυτά είναι και η αποχή από το πρωτάθλημα. Ο "γηραιός" έχει συσσωρεύσει παλαιά χρέη προς παίκτες-μέλη του συνδέσμου, χρέη που παραμένουν ανεξόφλητα.

Στις 20 Αυγούστου θα συνεδριάσει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού (Ε.Ε.Α) για να χορηγήσει ή όχι πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ηρακλή και σε άλλες ομάδες όπως είναι ο Παμβοχαϊκός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Άρης και η Ορεστιάδα.

Μετά από απουσία δύο ετών ο Ηρακλής, τρις φορές φιναλίστ στο Final-4 του Champions League, σχεδιάζει να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία με μια νεανική ομάδα. Κέρδισε την άνοδο ως Γ.Σ Ηρακλής και εις βάρος του ιστορικού συλλόγου εκκρεμούν χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η ομάδα βόλεϊ συγχωνεύτηκε με τον σύλλογο "Ηρακλής πετοσφαίριση", σύλλογο που δεν έχει να επιδείξει αγωνιστική δραστηριότητα.

Υπάρχει δεδικασμένο σε αυτή την περίπτωση, το παράδειγμα της ΜΕΝΤ που αγωνίστηκε στη Volleyleague πέρυσι μετά από συγχώνευση με την Ένωση Τούμπας. Το ίδιο έχει γίνει και παλιότερα με την Παναχαϊκή.

Η επιστολή του Π.Α.Σ.Α.Π:

" Αγαπητέ κύριε Παπαλάκη και μέλη της ΕΕΑ,

Με την παρούσα, σας γνωστοποιούμε την πρόθεση μας όχι μόνο να ενημερωθούμε ως προς τις εξελίξεις, τα δεδομένα για τη σύσταση ΤΑΑ (συγχώνευση δια απορροφήσεως του τμήματος βόλεϊ του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ) και τη συμμετοχή του στην Α1 Εθνική κατηγορία πετοσφαίρισης ανδρών (VolleyLeague) αλλά και να παρέμβουμε με κάθε τρόπο προς προάσπιση και εξασφάλιση των συμφερόντων μας και προς διαφύλαξη της τήρησης των νόμων και των κανόνων δικαίου.

Με ποια διαδικασία από τις οριζόμενες στην ΥΑ 247/1999 περί συγχωνεύσεως Αθλητικών Σωματείων επήλθε αυτό το νέο ΤΑΑ, το οποία εμφανίζεται μεν ως διάδοχος του σωματείου με την επωνυμία ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ αφού αυτό πέτυχε την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία, δεν αποτελεί, ωστόσο, ειδικό διάδοχο του με αποτέλεσμα να μην υπεισέρχεται στις υποχρεώσεις και τις οφειλές του ΤΑΑ του όταν αυτό προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις, βλ παράγραφο 5 του άρθρου 2 της εν λόγω ΥΑ και του σχετικού άρθρου του Νόμου 2725/1999;

Πως εκκαθαρίστηκε ένα ΤΑΑ αφού δεν φέρει χωριστή νομική προσωπικότητα από το αθλητικό σωματείο που το ιδρύει; Πως διαμορφώθηκε αυτό το νέο τμήμα δια απορροφήσεως; Ποιο ήταν το έτερο ενεργό τμήμα άλλου σωματείου ίδιου κλάδου άθλησης στο οποίο συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του άρθρου 60 του Ν.2725/199 με το οποίο συγχωνεύθηκε (Ακούγεται ότι το εν λόγω σωματείο ουδέποτε είχε ενεργό τμήμα – αγωνιστική παρουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο και κατηγορία);

Τα χρέη του ΤΑΑ πως τελικά αντιμετωπίζονται; Μήπως η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του ΤΑΑ έχει δύο όψεις : η μία είναι αυτή που το καθιστά αυτοτελές και αυθύπαρκτο νομικό πρόσωπο, το οποίο λύεται, εκκαθαρίζεται, παύει και αναβιώνει κατά τα εταιρικού τύπου μορφώματα και η άλλη όταν δεν έχει νομική προσωπικότητα και αυτοτέλεια και αναλαμβάνει υποχρεώσεις ΕΡΓΟΔΟΤΗ στο όνομα και για λογαριασμό του σωματείου και χρησιμοποιείται η μία ή άλλη κατά το συμφέρον των εμπλεκόμενων;

Μήπως η διαδικασία που τηρήθηκε δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τους όρους που τα σχετικά νομοθετήματα προβλέπουν και συντελέστηκε με νομιμοφανή τρόπο για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και να ανοίξει ο δρόμος για τη μετατροπή σωματείων-μεγαλοφειλετών σε νέα ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΝΤΑ και οικονομικά «ΥΓΙΗ» μορφώματα που άλλοτε έχουν αυτοτέλεια και άλλοτε όχι;

Δεδομένης της από 30/7/2015 (ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΡ.ΥΓ./215592/1431) αίτησης μας για την δημοσίευση του Κανονισμού σχέσεων σωματείων και αμειβομένων πετοσφαιριστών και τον θεσμό της αδειοδότησης για την εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης Ανδρών και της αναγκαιότητας να προασπιστεί αυτή η προσπάθεια μας, με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για τυχόν παράνομες πρακτικές νομιμοποίησης οφειλετών -σωματείων και αδειοδότησής τους ή συγχώνευσης σωματείων ή έγκρισης δημιουργίας ΤΑΑ, που έχουν προκύψει ή θα προκύψουν είτε λόγω ανοχής είτε λόγω παράλειψης είτε λόγω πλάνης και, ζητάμε προς αυτό το σκοπό πλήρη φάκελο των εγγράφων που τέθηκαν υπ’ όψιν των υπηρεσιών σας, προκειμένου να διερευνηθεί και να εγκριθεί το νεοσύστατο ΤΑΑ με την επωνυμία ΗΡΑΚΛΗΣ 2015 (ή όπως αλλιώς ονομασθεί) και σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που ήθελε αποδειχθεί ότι το εν λόγω ΤΑΑ συμμετέχει στο πρωτάθλημα κατά παρέκκλιση των κανόνων και των προϋποθέσεων που τάσσει η σχετική νομοθεσία και όλως καταχρηστικά, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας ως φορέας των αθλητών αλλά και για λογαριασμό αυτών.

Σε περίπτωση που δεν έχετε επιληφθεί ακόμα της ανωτέρω περίπτωσης, σας παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη όλα τα ανωτέρω, προκειμένου να μην ανοίξουμε ένα «παραθυράκι» το οποίο όλοι θα τρέξουν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, με θύματα τους πρωταγωνιστές-αθλητές και το ίδιο το άθλημα.

Γνωρίζοντας ότι θα πράξετε τα δέοντα με γνώμονα το Δίκαιο, αναμένουμε τις ενέργειές σας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ