ΒΟΛΕΪ

Μειώθηκε η ποινή Σεπέδα και συμπαικτών για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Μειώθηκε η ποινή Σεπέδα και συμπαικτών για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρολάντο Σεπέδα θα εκτίσει 2,5 χρόνια για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης Φινλανδής στο Τάμπερε πριν από έναν χρόνο. Μειώθηκε η ποινή σε τρεις συμπαίκτες του στην εθνική Κούβας, αθωώθηκε ο τέταρτος.

Δεκτή εν μέρει έκανε την έφερε των πέντε Κουβανών αθλητών δικαστήριο για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης Φινλανδής στο Τάμπερε τον Ιούλιο του 2016.

Ο αρχηγός της εθνικής Κούβας και περσινός MVP του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα, είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια κάθειρξη και η ποινή μειώθηκε στο μισό.

Ο Ρικάρντο Κάλβο, που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2016 στον "δικέφαλο του βορρά" αλλά το συμβόλαιό του ακυρώθηκε λόγω της υπόθεσης, θα εκτίσει 3,5 χρόνια αντί για πέντε.

Ο Λουίς Σόσα, ο οποίος φερόταν να είχε μεταφέρει τη γυναίκα σε άλλο δωμάτιο και να έκανε σεξ, αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Οι πέντε αθλητές κρατούνται σε δύο διαφορετικές φυλακές της Φινλανδίας από τον Σεπτέμβριο του 2016 και την πρωτόδικη απόφαση. Στη Φινλανδία είχαν βρεθεί για τις υποχρεώσεις της εθνικής Κούβας στο World League τον Ιούλιο του 2016, ωστόσο η υπόθεση αυτή τους ανάγκασε να απουσιάσουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ