ΒΟΛΕΪ

Με την πλάτη στον τοίχο Άρης και Λαμία

Με την πλάτη στον τοίχο Άρης και Λαμία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής της Volleyleague η υπόθεση παραμονή τόσο για τον Άρη όσο και για τη Λαμία έχει δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό.

Αν το πρωτάθλημα της Volleyleague ολοκληρωνόταν το βράδυ της Δευτέρας (14/3) ο Άρης και η Λαμία θα ήταν ήδη στην Α2. Μετά την επικράτηση της Παναχαϊκής επί των κιτρινόμαυρων και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος οι δύο ομάδες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Για να έχουμε τη συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια διαδικασία των play out πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Σύμφωνα με την προκήρυξη για να έχουν play out με τη συμμετοχή και της 12ης ομάδας (δηλαδή της Λαμίας στην προκειμένη περίπτωση) θα πρέπει να έχει μέχρι και τρεις βαθμούς διαφορά από το 11ο και παράλληλα αυτός να έχει μέχρι και έξι βαθμούς διαφορά από τον 10ο. Αυτή τη στιγμή κανένα από τα δύο δεν ισχύει αφού η Λαμία έχει έξι βαθμούς διαφορά από τον 11ο Άρη και οι κιτρινόμαυροι επτά βαθμούς από την Ορεστιάδα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δύο ομάδες χρειάζονται ένα συνδυασμό τόσο δικών τους αποτελεσμάτων όσο και των ομάδων που βρίσκονται από τη δέκατη θέση και πάνω για να διεκδικήσουν την παραμονή τους μέσα από τη διαδικασία των play out. Αμφότερες αγωνίζονται με τον Παμβοχαϊκό (πρώτα ο Άρη εκτός και στη συνέχεια η Λαμία εντός), ενώ ο Άρης ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για να έχει ελπίδες παραμονής η Λαμία θα πρέπει να επικρατήσει επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα κάτι που είναι αρκετά δύσκολο, ενώ και οι δύο ομάδες δεν θέλουν να πάρουν βαθμούς τόσο η Ορεστιάδα όσο και ο Ηρακλής. Οι Εβρίτες αγωνίζονται εντός έδρας με τον Φοίνικα Σύρου και στην συνέχεια με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ενώ ο γηραιός υποδέχεται την Κηφισιά και στη συνέχεια ταξιδεύει στη Σύρο.

Δίχως αμφιβολία το έργο τόσο του Άρη όσο κυρίως της Λαμίας είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα πρέπει να κάνουν ένα μικρό θαύμα για να παίξουν τουλάχιστον στα play out. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και εάν υποβιβαστεί απευθείας η Λαμία ο Άρης έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την παραμονή του μέσα από τα Play out αρκεί η διαφορά του με τη 10η ομάδα να είναι μέχρι και έξι βαθμούς.

Η Βαθμολογία μετά από 20 αγώνες

Παναχαϊκή 22

Ηρακλής 22

Ορεστιάδα 22

Άρης 15

Λαμία 9

Το πρόγραμμα των ομάδων

21η αγωνιστική

Ορεστιάδα - Φοίνικας Σύρου

Παμβοχαϊκός - Άρης

Παναχαϊκή - Λαμία

Ηρακλής - Κηφισιά

22η αγωνιστική

Άρης - Παναθηναϊκός

Λαμία - Παμβοχαϊκός

ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή

Φοίνικας Σύρου - Ηρακλής

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδα

Αναλυτικά όσα αναφέρει η προκήρυξη

Συμμετοχή στα Play Out του 10ου ΤΑΑ

Εφόσον η διαφορά μεταξύ του 10ου ΤΑΑ και του 11ου ΤΑΑ μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου είναι μέχρι και έξι βαθμοί και κάτω, το 10ο ΤΑΑ αγωνίζεται με το 11ο ΤΑΑ σε αγώνες Play out για υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του 10ου ΤΑΑ και του 11ου ΤΑΑ είναι πάνω από επτά βαθμούς δεν διεξάγονται Play Out.

Συμμετοχή στα Play Out του 12ου ΤΑΑ

Για να συμμετέχει το 12ο ΤΑΑ στην διαδικασία των Play Out θα πρέπει με την λήξη της κανονικής περιόδου να έχει διαφορά από το 11ο ΤΑΑ κάτω από 4 βαθμούς καθώς επίσης και να υπάρχει η διαφορά βαθμών της προηγούμενης παραγράφου για τη συμμετοχή του 10ου ΤΑΑ.

Σε αντίθετη περίπτωση το 12ο ΤΑΑ υποβιβάζεται αυτομάτως στην κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση εξαίρεσης του 12ου από τη διαδικασία των Play Out ο 10ος και ο 11ος θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις 3 νίκες με τους δυο πρώτους αγώνες να διεξάγονται στην έδρα του βαθμολογικά υψηλότερου, τον 3ο και 4ο αγώνα στην έδρα του βαθμολογικά κατώτερου και τον 5ο αγώνα (αν χρειαστεί) στην έδρα του βαθμολιγκά υψηλότερου.

Σε περίπτωση συμμετοχής στα play out και των τριών ομάδων (10ος, 11ος, 12ος,) οι ομάδες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα προκύψει μετά από κλήρωση (οι αριθμοί αναφέρουν αυτούς που θα λάβει η κάθε ομάδα στην κλήρωση) όπως παρακάτω:

1η αγωνιστική: 2-1

2η αγωνιστική: 1-3

3η αγωνιστική: 3-2

4η αγωνιστική: 1-2

5η αγωνιστική: 3-1

6η αγωνιστική: 2-3

Η κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στους αγώνες αυτούς μεταφέρει τη βαθμολογία (βαθμοί, σετ, πόντοι) που κατέκτησε στην 1η Φάση του πρωταθλήματος. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας στα play out, λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο, όπως αυτή εξειδικεύεται περιπτωσιολογικά στην παρ. 3.4.4. της παρούσας.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες κατατάσσονται από την 10η έως την 12η θέση της Τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Volleyleague Πάμε Στοίχημα 2015-2016.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του μίνι-Πρωταθλήματος, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3.4.4 της παρούσας προκήρυξης υπολογίζοντας όλα τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων (κανονική περίοδος και Play out).

Όταν, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του μίνι - Πρωταθλήματος, η διαφορά μεταξύ της 1ης και της 2ης ομάδας δεν μπορεί να καλυφθεί από τους αγώνες που απομένουν (π.χ. 2 αγωνιστικές πριν την λήξη η διαφορά μεταξύ 2ου και 3ου είναι επτά {7} βαθμοί), δεν θα διεξάγονται οι αγώνες που απομένουν.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση σε αυτό το Μίνι - Πρωτάθλημα, θα καταλάβει την 11η και 12η θέση στην Τελική Κατάταξη και θα υποβιβαστούν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών περιόδου 2016-2017.

3.2.4. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση της Τελικής Βαθμολογικής κατάταξης, υποβιβάζονται στο Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας 2016-2017.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ