ΒΟΛΕΪ

Με φόντο την τετράδα ο Ολυμπιακός

VOLLEY LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τις βάσεις για την πρόκριση του στην τετράδα του Challenge Cup θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει την Μένεν στο Βέλγιο (14/2, 21.30).

Στην έδρα της βελγικής Μένεν θα δοκιμαστεί ο Ολυμπιακός την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου (21.30) στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Challenge Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν την πρώτη νίκη που θα τους ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Από την αποστολή του Ολυμπιακού θα απουσιάσει ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης. Η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη 1/3 στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη.

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελεούν οι Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Νίκος Ζουπάνης, Μίκο Οϊβάνεν, Κώστας Στιβαχτής, Γιώργος Στεφάνου, Γιώργος Πετρέας, Μάρκους Μπέμε, Άκης Δαρίδης, Ανδρέας Ανδρεάδης, Φαμπιάν Ντρζίζγκα, Παρασκευάς Τσέλιος, Τόντορ Αλεξίεφ, Γερούν Ράουβερντικ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Αλλάζουμε διοργάνωση και πηγαίνουμε εκτός έδρας να αντιμετωπίσουμε τη Μενέν για την προημιτελική φάση του Challenge Cup. Απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα με καλή ποιότητα και τεχνική. Το γήπεδό της δεν είναι... άνετο για να παίξεις και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την κατάσταση. Ωστόσο έχουμε δουλέψει με σωστό τρόπο και για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει το πλεονέκτημα ενόψει του δεύτερο αγώνα στην έδρα μας».

Ο Ολλανδός ακραίος του Ολυμπιακού Γερούν Ραουβέρντικ δήλωσε στο osfp.gr:: «Προερχόμαστε από τη νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα με ποιότητα, αφού βρισκόμαστε στα προημιτελικά. Δεν είναι εύκολο να παίξεις σε αυτή την έδρα αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε όσα περισσότερα σετ μπορούμε. Σίγουρα είμαστε πάντα έτοιμοι και το έχουμε αποδείξει μέχρι στιγμής με τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στη διοργάνωση. Εξαρτάται από τους εαυτούς μας. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Διαιτητές του αγώνα στο στάδιο CC de Steiger Vauban (14/2, 21.30) θα είναι ο Βούλγαρος Γιάντσο Στάνκοφ και ο Βόνιος Αντάν Κολός.

Απέκλεισε τον Φοίνικα

Η Μένεν αντιμετώπισε τον Φοίνικα Σύρου στον Β΄προκριματικό γύρο του Τσάλεντζ Καπ της σεζόν 2012-13. Στη Σύρο νίκησε 3-0 σετ και στην έδρα της με 3-1 σετ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στα Ευρωπαϊκά κύπελλα τη σεζόν 2003-04 αλλά δεν έχει να επιδείξει μεγάλη διάκριση.

Πέντε ξένους στο ρόστερ

Η Μένεν όλα τα χρόνια είναι στη σκιά της Νόλικο Μαασέικ και της Νακ Ροζελάρε που μονοπωλούν τους τίτλους και για αυτό δεν έχει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η κλασική βελγική σχολή με άριστη υποδοχή και καλή άμυνα αλλά τα ύψη των παικτών της δεν είναι μεγάλα. Ο Γάλλος Βινκελμίλερ είναι ο διαγώνιος της ομάδας, βασικό λίμπερο ο Πορτογάλος Μπερνάρντο Σίλβα, πασαδόρος ο Φουλγκέιρα από την Ανδόρα και ακραίοι ο Πολωνός Γκόρσκι και ο Βέλγος Βερ Ικε Ανσέλ. Βασικοί κεντρικοί είναι ο Σινεσάελ και ο Φάστελαντ. Στο βελγικό πρωτάθλημα είναι στην 3η θέση με 33 βαθμούς πίσω από τη Νόλικο και τη Νακ που έχουν από 42 και 39 βαθμούς αντίστοιχα. Απέκλεισε κατά σειρά την ελβετική Σόνεβερτ με νίκη 3-0 στην Ελβετία και 3-1 στο Βέλγιο. Στη συνέχεια απέκλεισε την εσθονική Παρνού με νίκη 3-1 στην Εσθονία και 3-0 στο Βέλγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ