ΒΟΛΕΪ

Μαυρομάτης: "Η χρονιά ξεκινάει με τον πιο όμορφο τρόπο"

Μαυρομάτης: "Η χρονιά ξεκινάει με τον πιο όμορφο τρόπο"
INTIME SPORTS

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α1 τόσο για το πρωτάθλημα που έρχεται.

Η εκπληκτική βραδιά στο ‘Santana Beach Club’ ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία αλλά και τις εικόνες που αντίκρισαν.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: «Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης σας καλωσορίζω στην πανέμορφη Νάξο στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Πιστοί στην πολιτική μας για ανάπτυξη του αθλήματος σε ολόκληρη την Ελληνική περιφέρεια, αποτέλεσμα της οποίας είναι η παρουσία τριών νησιωτικών ομάδων στην Α1 Γυναικών βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση ενός πρωταθλήματος, του πρώτου σε μια νέα εποχή που ξεκινά με τον πιο όμορφο τρόπο.

Αντιμετωπίσαμε το θέμα της απόσυρσης των Βριλησσίων, στο οποίο τελικά η ΕΟΠΕ αφού δεν κατέστη δυνατή η συμπλήρωση του πρωταθλήματος με ομάδα από την Περιφέρεια εν όψεις κατάστασης που δημιουργήθηκε, προτίμησε την ασφαλή της διεξαγωγής του έστω και με 11 ομάδες. Ακόμη όμως κι αυτή η διαδικασία των τελευταίων ημερών βοήθησε όλους μας και τις ίδιες τις ομάδες να καταλάβουν πως πρέπει να μπορέσουμε να δούμε το δάσος κι όχι το δέντρο.

Να ενώσουμε τις ομάδες για να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα που θα προσελκύσει οικογένειες στο γήπεδο, χωρίς βία, που θα προσφέρεται στον μέσο Έλληνα φίλαθλο από την τηλεόραση κι ευχαριστώ ιδιαίτερα την ΝΕΡΙΤ που είναι κοντά μας σήμερα και θα είναι κοντά μας όλη τη χρονιά, και θα αποτελέσει μέσο προσέλκυσης νέων φίλων για το βόλεϊ και ανάδειξη του ταλέντου ων Ελληνίδων αθλητριών που ήταν ανέκαθεν πολλές αλλά δεν είχαν καταφέρει να μας φέρουν τις επιτυχίες πθ δικαιούνταν. Κι ήρθαν οι πρόσφατες επιτυχίες των Εθνικών ομάδων Κορασίδων Νεανίδων να δείξουν ότι το Ελληνιόι γυναικείο βόλεϊ μπορεί να φέρει διακρίσεις και σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας.

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη την γκρίνια για τα οικονομικά όπου το άθλημα μας έδειξε ότι μπορεί να επιβιώσει παρά τις τεράστιες εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετώπισε να προσαρμοστούμε πρώτου στα δεδομένα της νέας εποχής, όπως κάναμε με την στρατηγική που χαράξαμε με τις πρόσφατες αποφάσεις για το άθλημα ας (πρωταθλήματα, ανάπτυξη, εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από την ΝΕΡΙΤ και τα μέσα ενημέρωσης που είναι σήμερα εδώ, τη διοίκηση του Πανναξιακού και της φορείς ης Τοπικής αυτοδιοίκησης που στήριξαν την εκδήλωση, τις αθλήτριες τους προπονητές και το τεχνικό σταφ των ομάδων που συμμετέχουν και κυρίως τα ίδια τα σωματεία που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν μαζί μας έναν σπουδαίο αγώνα επιβίωσης στον οποίο τελικά φαίνεται ότι μπορούμε να βγούμε νικητές.

Σας διαβεβαιώνω αγαπητοί φίλοι ότι στις προσπάθειες η Ομοσπονδία θα είναι κοντά σας με πολλούς τρόπους και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη συμφωνία με τις εταιρίες Blue Star Ferries και ΑΝΕΚ Lines που προσφέρουν 50% έκπτωση σε όλα τα ακτοπλοϊκά ταξίδια των ομάδων της Α1 Γυναικών.

Εύχομαι σε όλους σας μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης τόνισε: «Αισθάνομαι περήφανος για τις δύο ομάδες των Κυκλάδων που βρίσκονται στην Α1, αλλά και για τον Φοίνικα Σύρου για τις επιτυχίες τους. Η ελληνικό βόλεϊ έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και η περιφέρεια θα είναι δίπλα στις ομάδες».

Ο Αντιδήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός αφού ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Νάξου είναι κοντά στον αθλητισμό. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε και να γνωρίσετε στις ομορφιές της Νάξου και τα τοπικά προϊόντα».

Τέλος ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γιώργος Γιαννάκης σημείωσε: «Η Νάξος είναι ένα νησί που ανέκαθεν αγαπούσε το βόλεϊ. Στο 2011 ο Πανναξιακός πανηγύρισε την άνοδό της στα εθνικά πρωταθλήματα και το 2013 στην Α1. Μάλιστα περσι έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος», είπε και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ