ΒΟΛΕΪ

Μάχη με διαφορετικούς στόχους στη Σύρο

VOLLEY LEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÖÏÉÍÉÊÁÓ ÓÕÑÏÕ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÖÏÉÍÉÊÁÓ ÓÕÑÏÕ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το μεσημέρι της Κυριακής (24/12, 13.00) θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Παναθηναϊκό για τη 10η αγωνιστική της Volleyleague.

Η αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Παναθηναϊκού είναι η προ τελευταία αναμέτρηση για τη Volleyleague μέσα στο 2017 (τελευταία θα είναι αυτή του ΠΑΟΚ με τη Νίκη Αιγινίου στις 27/12). Ο αγώνας ήταν να διεξαχθεί το Σάββατο, όμως λόγω κακοκαιρίας η αποστολή των πρασίνων και οι διαιτητές δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στη Σύρο και έτσι ο αγώνας αναβλήθηκε για σήμερα (24/12, 13.00).

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες από τα πλέι οφ της σεζόν 2016-17 οπότε ο Παναθηναϊκός με 2-1 νίκες προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και για τις δύο ομάδες και κυρίως οι στόχοι τους.

Ο Φοίνικας σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος στο νησί έχει δύο νίκες και θέλει να κλείσει με επιτυχία το 2017 για να ανέβει βαθμολογικά. Εχει 15 βαθμούς και θέλει να πιάσει τον Ηρακλή Χαλκίδας στους 18. Ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου Όσκαρ Κάσμαρτσικ είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό και τα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχουμε δώσει, εκτός της βαθμολογικής σημασίας, έχουν να κάνουν και με το χτίσιμο της ομάδας, σαν φιλοσοφία και νοοτροπία. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας σαν ομάδα. Κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι σαν… τελικός για εμάς».

Για τις αλλαγές που έχει κάνει από την ημέρα της άφιξης του είπε: «Το σημαντικό είναι αυτός που τελειώνει στο τέλος σε καλή θέση κι όχι αυτό που βρίσκεται στη βαθμολογία πιο ψηλά στη μέση του πρωταθλήματος. Οι παίκτες έχουν αλλάξει νοοτροπία. Μπαίνουν στα παιχνίδια για να κερδίσουν και τίποτα άλλο. Ακόμα και στις ήττες οι παίκτες μου πάλεψαν σε όλη τη διάρκεια του ματς, είχαν καλή εικόνα και είμαι περήφανος για την εικόνα που έδειξαν. Θέλω να νιώθουν οι παίκτες μου νικητές κι αυτό είναι κάτι που θέλω να τους περάσω. Μέσα από τις νίκες αναβαίνει ακόμη περισσότερο η ψυχολογία. Θέλουμε τον Φοίνικα δυνατό και θα τον φέρουμε στο επίπεδο που πρέπει να είναι».

Λόγω του απαγορευτικού στον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, ο Παναθηναϊκός και οι διαιτητές δεν ταξίδεψαν στη Σύρο και αυτό αναμένεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου. Με το ίδιο πλοίο θα ταξιδέψει και το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ που θα μεταδώσει τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός και η Παναχαϊκή είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν νικήσει εκτός έδρας. «Δυστυχώς οι συνθήκες είναι δύσκολες σε όλα τα επίπεδα αλλά έχουμε μάθει να το παλεύουμε. Μας περιμένει δύσκολο ταξίδι και αυθημερόν αγώνας με μία καλή ομάδα. Θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτόν τον αγώνα», δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων.

Ο Φοίνικας και ο Παναθηναϊκός έχουν αγωνιστεί 19 φορές στο παρελθόν και ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες 11-8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ