ΒΟΛΕΪ

Μάχη ανάμεσα σε Άρη και Πανναξιακό για την τετράδα

Μάχη ανάμεσα σε Άρη και Πανναξιακό για την τετράδα

Την Τρίτη (22/3) διεξάγεται η 22η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών και το Sport24.gr αναλύει όλα τα σενάρια για τη μάχη του Άρη με τον Πανναξιακό για την τέταρτη θέση.

Τις ομάδες οι οποίες την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην Α2 τις γνωρίζουμε. Ρέθυμνο, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός και Πορφύρας έχουν αποχαιρετήσει και προετοιμάζονται πλέον για την επόμενη σεζόν. Την ίδια ώρα ψάχνουμε να βρούμε την ομάδα που θα ολοκληρώσει την τετράδα.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΟ Θήρας έχουν καπαρώσει τις τρεις πρώτες θέσεις με τον Άρη και τον Πανναξιακό να παλεύουν για την τέταρτη.

Ο Πανναξιακός φιλοξενεί την Ηλιούπολη, ενώ ο Άρης υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι κιτρινόμαυρες έχουν έναν αέρα δύο βαθμών αφού βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 46, ενώ ο Πανναξιακός ακολουθεί στην πέμπτη με 44.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Άρης με νίκη ακόμα και με 3-2 σετ μπορεί να διασφαλίσει την τέταρτη θέση, ενώ ο Πανναξιακός θέλει καθαρό "τρίποντο" για να ελπίζει πως θα είναι εκείνος που τελικά θα βρεθεί στην τετράδα.

Η ομάδα της Νάξου έχει και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Εάν ο Άρης χάσει με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό και ο Πανναξιακός πάρει το τρίποντο κόντρα στην Ηλιούπολη τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στους 47 βαθμούς. Τότε ο Πανναξιακός θα είναι εκείνος που θα καταλάβει την τέταρτη θέση αφού έχει καλύτερο συντελεστή πόντων.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, αμφότερες με 3-2 σετ που σημαίνει ότι έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, βαθμούς και σετ. Έτσι, μπαίνει στην εξίσωση ο παράγοντας πόντοι. Στο πρώτο ματς είχαν πάρει και οι δύο από 105 πόντους, ενώ στο ματς της Νάξου οι γηπεδούχες είχαν πάρει 11 πόντους περισσότερους.

Πιο αναλυτικά:

ΑΣ Άρης - ΑΟΝ Πανναξιακός ΔΑΚ Πυλαίας 3-2 (25-21,17-25,21-25,27-25,15-9) 105-105

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣ Άρης ΔΑΚ Νάξου 3-2 (25-11,23-25,19-25,25-22,16-14) 108-97

Τι ισχύει σε ισοβαθμίες

Σε περίπτωση που οι οµάδες θα ισοβαθµήσουν για οποιαδήποτε θέση, τότε για τον υπολογισµό της θέσης θα λαµβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:

1) Οι βαθµοί που έχει συγκεντρώσει κάθε οµάδα στους µεταξύ τους αγώνες

2) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τα νικηφόρα σετ και παρονοµαστή τα χαµένα σετ στους µεταξύ τους αγώνες.

3) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τους κερδισµένους βαθµούς (πόντους) και

4) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τα κερδισµένα σετ και παρονοµαστή τα χαµένα σετ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήµατος για την κάθε οµάδα που ισοβαθµεί.

5) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τους κερδισµένους πόντους (βαθµούς) και παρονοµαστή τους χαµένους βαθµούς (πόντους) σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήµατος για την κάθε οµάδα που ισοβαθµεί.

6) Σε περίπτωση που µετά τα παραπάνω υπάρχει ισοβαθµία, τότε και µόνο σε περίπτωση που η βαθµολογική κατάταξη των οµάδων καθορίζει τη θέση της πρόκρισης στην Β΄ Φάση του πρωταθλήµατος, θα διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης.

Όλα τα σενάρια

* Με νίκη του Άρη με οποιοδήποτε σκορ (3-0, 3-1, 3-2) επί του Ολυμπιακού οι κιτρινόμαυρες κατακτούν την τέταρτη θέση ό,τι και να κάνει ο Πανναξιακός στο δικό του ματς.

* Με ήττα του Άρη με 3-2 σετ και νίκη του Πανναξιακού με 3-0 ή 3-1 επί της Ηλιούπολης έχουμε ισοβαθμία με τον Πανναξιακό να κατακτά εκείνος την τέταρτη θέση.

* Σε περίπτωση νίκης του Πανναξιακού ακόμα και με 3-2 επί της Ηλιούπολης σε συνδυασμό με καθαρής ήττας του Άρη με 3-0 ή 3-1 τότε έχουμε πάλι ισοβαθμία με τον Πανναξιακό να παίρνει εκείνος την τέταρτη θέση.

* Σε περίπτωση νίκη τους Πανναξιακού με 3-0 ή 3-1 και ήττα του Άρη με οποιοδήποτε σκορ η ομάδα της Νάξου είναι τέταρτη.

* Σε περίπτωση ήττας του Πανναξιακού με οποιοδήποτε σκορ από την Ηλιούπολη τότε ο Άρης κατακτά αυτομάτως την τέταρτη θέση χωρίς να χρειαστεί ούτε βαθμό.

Βαθμολογία σε 21 αγώνες

1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 59

2 Παναθηναϊκός ΑΟ 52

3 ΑΟ Θήρας 48

4 ΑΣ Άρης 46

-------------------------------

5 ΑΟΝ Πανναξιακός 44

6 ΑΕΚ Αθηνών 31

7 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 28

8 ΓΣ Ηλιούπολης 23

9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 18

-------------------------------

10 ΟΠ Ρεθύμνου 13

11 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 8

12 ΑΟΦ Πορφύρας 8

* Πορφύρας, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, ΟΠΕ Ρεθύμνου υποβιβάστηκαν στην Α2.

Επόμενη αγωνιστική 22/3

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΓΣ Ηλιούπολης

ΑΣ Άρης - Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ