ΒΟΛΕΪ

Ματαιώθηκε το Final 4 του ελληνικού League Cup στην Κύπρο

Ματαιώθηκε το Final 4 του ελληνικού League Cup στην Κύπρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, αρνήθηκε να δώσει τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις και έτσι η διοργάνωση του Final 4 του League Cup στη Μεγαλόνησο ματαιώνεται.

Αρνητική τροπή πήρε η διεξαγωγή του Final 4 του League Cup στην Κύπρο. Όπως ανακοίνωσε ο Παντελής Ταρνατώρος στην εκπομπή "Στο Φιλέ" η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για το διήμερο 26-27/1.

Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη είχε να κάνει με την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, αρνήθηκε να δώσει τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις για να φιλοξενηθεί στη Μεγαλόνησο η διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Final 4 έχουν προκριθεί Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος φόβος για επεισόδια. Μετά από τις αρχικές συναντήσεις είχε αποφασιστεί να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών από την Ελλάδα και κάθε σύλλογος να πάρει 600 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων τους στην Κύπρο.

Μάλιστα, η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει, ενώ σήμερα (17/1) δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ και τον αντίστοιχο της ΚΟΠΕ στο οποίο μιλούσαν για τη γιορτή του αθλήματος που θα φιλοξενούνταν στην Κύπρο. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν έπεισαν τον κ. Ίωνα Νικολάου ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διοργάνωση.

Το επόμενο βήμα

Τι θα γίνει τώρα μετά από αυτή την εξέλιξη; Στην ΕΣΑΠ τρέχουν για να σώσουν όσο γίνεται το φιάσκο και εξετάζονται διάφορες λύσεις. Μία από αυτές είναι οι ημιτελικοί να είναι διπλοί με τις ομάδες να παίζουν στις έδρες τους και μόνο ο τελικός να είναι μονός σε ουδέτερο γήπεδο. Το τι θα συμβεί τελικά θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου: Σε ματαίωση των αγώνων του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που προγραμματίστηκαν στην Κύπρο 26-27 Ιανουαρίου οδηγούνται η ΕΣΑΠ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ).

Λίγες ώρες μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σχετικά με την γιορτή του βόλεϊ που έχει προγραμματιστεί στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε και επίσημα την άρνηση του να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των αγώνων στη Μεγαλόννησο επικαλούμενος πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων.

Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί απόψε από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων επιχείρησε ο ΓΓΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος από την Κύπρο όπου βρέθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης Τύπου δήλωσε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της NOVA: «Τα νέα δεν είναι αισιόδοξα. Ενώ κάναμε την συνέντευξη Τύπου και ήταν όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Final 4 στην Κύπρο, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως επιμένει στην εκτίμηση του πως θα γίνουν επεισόδια. Ο ίδιος δεν δέχτηκε ούτε καν να μας δει. Τα μέλη της ΚΟΠΕ προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να είναι ενήμερος.

Αρχικά η αστυνομία είχε επιφυλάξεις, αλλά ορίστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και συμφωνήσαν τελικά να γίνει κανονικά η διοργάνωση. Εκ των υστέρων ήρθε ο υπουργός και τα ανέτρεψε όλα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Λιγκ Καπ είναι εκτός Κύπρου. Υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Την Πέμπτη θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου. Όλα τινάζονται στον αέρα για το καπρίτσιο ενός υπουργού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ