ΒΟΛΕΪ

Μαρούλης: "Είμαστε στο σωστό δρόμο"

Μαρούλης: "Είμαστε στο σωστό δρόμο"

Ο Θάνος Μαρούλης μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ για την κλήση του στην Εθνική ομάδα των ανδρών και την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Μετά από μια τετραετία στην οποία συνήθως το όνομα του υπήρχε στις σχετικές λίστες, αλλά χωρίς να έχει συμμετοχή, ο Θάνος Μαρούλης βρίσκεται ξανά σε προετοιμασία με την Εθνική Ανδρών.

O πασαδόρος του Παναθηναϊκού (πλέον) μαζί με τον Δημήτρη Γκαρά είναι τα δύο νέα πρόσωπα που κάλεσαν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί (συγκριτικά με την ομάδα του World League) και μίλησε στο www.volleyball.gr για την συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο European League.

«Αν και πάνω κάτω είμαστε η ίδια φουρνιά αθλητών, σαφώς πλέον η ομάδα είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Από την άλλη πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για ‘ανανέωση’, αφού όλα τα παιδιά που έχουν κληθεί είναι η Εθνική ομάδα. Δεν είμαστε πια πιτσιρικάδες και ξέρουμε ότι πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Η συμμετοχή μας φέτος στο World League και η πολύ καλή πορεία που κάναμε πέρσι στο European League δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλό μετά από αρκετό καιρό. Από κει και πέρα και σε οργανωτικό επίπεδο, δεδομένων των δυσκολιών που βιώνει η χώρα μας, τα όσα μας προσφέρει η Ομοσπονδία είναι πολύ καλά και γενικά ο καθένας προσπαθεί από την πλευρά του για το καλύτερο».

Ο 27άχρονος πασαδόρος παρακολούθησε τους αγώνες του World League ωστόσο παρόλο που το European League δεν έχει την ίδια λάμψη όπως τονίζει: «Μόνο το όνομα διαφέρει… Ο όμιλος του European έχω την αίσθηση ότι είναι και πιο δύσκολος. Σίγουρα στην ομάδα υπήρχε μια μικρή απογοήτευση μετά τη μη πρόκριση στο φάιναλ φορ και το κατάλαβα τις πρώτες αλλά θα είναι πολύ άσχημη το να μείνουμε σ’ αυτό. Ξεκινάει ένας νέος κύκλος, θα είμαστε 100% προσηλωμένοι σ’ αυτόν το νέο στόχο και δεν θα το υποτιμήσουμε γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Δεν έχουμε σταθεροποιηθεί ακόμη στο υψηλό επίπεδο, κάνουμε βήματα μπροστά αλλά ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια πρέπει να κερδίσουμε».

Όσον αφορά τον στόχο της Εθνικής στο European League (που ξεκινά αυτή την εβδομάδα με τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις στο ΔΑΚ Ευόσμου κόντρα στην Ρουμανία) ο Μαρούλης τόνισε: «Με βάση την περσινή πορεία της ομάδας προσωπικά για μένα ο στόχος είναι το φάιναλ φορ. Δεν μου αρκεί η καλή εμφάνιση, το γεμάτο γήπεδο ή απλά μια καλή πορεία, αλλά θέλω την ουσία που είναι το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ