ΒΟΛΕΪ

Λαμπρούση: "Θέλουμε να μείνουμε ψηλά"

Λαμπρούση: "Θέλουμε να μείνουμε ψηλά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H MVP του τελικού Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών, Τζίνα Λαμπρούση, μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Τζίνα Λαμπρούση, κεντρικός της ομάδας Βόλεϊ του Ολυμπιακού, μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη για την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά την νίκη με 3-0 σετ επί της ΑΕΚ.

Για το μυστικό επιτυχίας της ομάδας: “Το ταξίδι συνεχίζεται, όπως έγραφαν και τα μπλουζάκια που φορούσαμε στην απονομή. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια, με ομαδικότητα και συνεργασία από όλους. Αυτό είναι το μυστικό που μας έχει οδηγήσει σε συνεχόμενους τίτλους. Είμαστε στον Ολυμπιακό και θέλουμε να μείνουμε ψηλά. Γι΄ αυτό προσπαθούμε κάθε χρόνο Σήμερα επιτεύχθηκε ένας στόχος με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Περάσαμε από έναν δύσκολο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό μας έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο για να μπούμε πιο συγκεντρωμένες σήμερα και να κατακτήσουμε το τρόπαιο”.

Τι έκανε την διαφορά στον τελικό: “Σε αυτά τα παιχνίδια κερδίζουν η θέληση και το πάθος. Όταν έχεις αυτά, έρχεται και το αποτέλεσμα. Ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Σήμερα μπήκαμε πιο συγκεντρωμένες και αποφασισμένες να παίξουμε καλά και να δείξουμε μια εικόνα που να μας αντιπροσωπεύει. Η ΑΕΚ έκανε την προσπάθειά της. Όποια ομάδα κ αν ήταν αντίπαλος, εμείς θα πηγαίναμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Τώρα κοιτάζουμε το πρωτάθλημα”.

Για τους πανηγυρισμούς των ξένων παικτριών, που χόρεψαν ελληνικούς χορούς: “Είμαστε μια παρέα και όλες οι ξένες παίκτριες έχουν μπει στο ελληνικό κλίμα. Έχουν γίνει Ελληνίδες”.

Για το ότι από όταν πήγε στον Ολυμπιακό κατακτά συνεχώς τίτλους: “Το κατακτάς τίτλους σε κάνει να διψάς για ακόμη περισσότερα. Αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων σου. Είναι εκπληκτικό”.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έγραψε ιστορία ως ο πρώτος ξένος τεχνικός που κατακτά την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας δηλώνοντας χαρούμενος για αυτό που έζησε. Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε συγχαρητήρια στις αθλήτριές του για την προσπάθεια δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είπε: «Ήταν εύκολο γιατί ήμασταν προετοιμασμένοι καλά από τους στατιστικολόγους και το σταφ μέχρι τα κορίτσια. Μπορεί να φάνηκε εύκολο αλλά δεν ήταν, σίγουρα δεν μπορείς να προετοιμάσεις ένανα αγώνα τόσο γρήγορα, αυτό το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα από τη δουλειά. Δέιξαμε σεβασμό στον αντίπαλο. Είμαι χαρούμενος που μαθαίνω ότι είμαι ο πρώτος ξένος προπονητής που κατακτά το Κύπελλο αλλά και γιατί η ομάδα «σπάει» τα ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο όνομα στην Ευρώπη σε όλα τα σπορ, οι συνθήκες είναι άριστες και τέτοιες συνθήκες τις βρίσκεις σε ελάχιστες ομάδες στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια για όλη τη διοργάνωση».

Με τη σειρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανώλης Ρουμελιώτης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Είναι απλά καλύτερη ομάδα από εμάς και παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να αντέξουμε. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε στην υποδοχή και όταν δεν καταφέρνεις εκεί, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο να ελέγξεις αυτόν τον αντίπαλο. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να χάνεις ένα Κύπελλο, αλλά με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν -που δεν έχουμε ξένες αθλήτριες και πολλά άλλα- αξίζουν μπράβο στα κορίτσια για την προσπάθειά τους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ