ΒΟΛΕΪ

Ξεκινά η μάχη της ανόδου

Ξεκινά η μάχη της ανόδου

Από το ‘Χαλκιοπούλειο’ της Λαμίας ξεκινούν οι μάχες της ανόδου στην Α1 Ανδρών, καθώς το τριήμερο 27-29 Μαρτίου θα διεξαχθεί εκεί το τουρνουά των δευτεραθλητών των τριών ομίλων της Α2 Ανδρών.

Στο τουρνουά των δευτεραθλητών συμμετέχουν οι ΟΠ Ρεθύμνου (1ος όμιλος), ΑΣ Πανερυθραϊκός (2ος όμιλος), ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (3ος όμιλος) και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση (3-5 Απριλίου) όπου μαζί με τις τρεις πρωταθλήτριες (Χανιά – 1ος όμιλος, Παναχαϊκή – 2ος όμιλος, Ηρακλής – 3ος όμιλος) θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για την Α1 Ανδρών.

O προπονητής του ΟΠΕΡ, Μανώλης Πρασανάκης τόνισε: «Η συμμετοχής μας στα μπαράζ της ανόδου μας χαροποιεί ιδιαίτερα και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει για το μέλλον. Γιατί μπορεί να έχουμε στην ομάδα κάποια έμπειρα παιδιά, αλλά έχουμε και αρκετούς νεαρούς που θα μάθουν αρκετά πράγματα», τόνισε ο τεχνικός του ΟΠΕΡ Μανώλης Πρασνάκης και συμπλήρωσε: «Από δω και πέρα κάθε ματς είναι και τελικός, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς από την αρχή της σεζόν έχουμε μια φιλοσοφία και θέλουμε να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια. Κι αυτά που έρχονται είναι παιχνίδια ψυχολογίας. Έχουμε εικόνα από τους αντιπάλους μας και ειδικά ο Πανερυθραϊκός με τον οποίο παίζουμε στην πρεμιέρα είναι μια έμπειρη ομάδα η οποία δεν συγχωρεί τα λάθη».

«Εμείς ξεκινήσαμε τη χρονιά έχοντας ως στόχο να είμαστε στα πλέι οφ και είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε. Ωστόσο τρώγοντας έρχεται η όρεξη και πλέον ο νέος στόχος που έχουμε είναι να μπορέσουμε να αγωνιστούμε και στους τελικούς της ανόδου» είπε ο προπονητής του Πανερυθραϊκού Γιάννης Λάιος.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν συμφώνησε με την άποψη ότι η ομάδα του έχει μπροστά του δύο τελικούς «αφού σε ένα τέτοιο τουρνουά μπορεί να παίξουν ρόλο και οι ισοβαθμίες», όμως παραδέχθηκε ότι: «όποιος από τους Πανερυθραϊκό, ΟΠΕΡ κερδίσει το βράδυ της Παρασκευής θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την συνέχεια».

«Αυτό το τουρνουά είναι πιο δύσκολο απ’ το αντίστοιχο των πρωταθλητών γιατί την πρόκριση παίρνει μόνο η μία ομάδα από τις τρεις. Δεν υπάρχει καλή γνώση των άλλων ομάδων κι αυτό το κάνει πολύ απρόβλεπτο. Βέβαια όλες οι ομάδες έχουν έμπειρες παίκτες και νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες», σημείωσε από την πλευρά του ο τεχνικός της Νίκης Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης.

Ο προπονητής της ομάδας της Πιερίας χαρακτήρισε «καθοριστικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και προφανώς θα δώσει άλλη βαρύτητα στο δικό μας πρώτο παιχνίδι με τον ΟΠΕΡ», ενώ αναφερόμενος στην ομάδα του συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε κάνει φέτος μια μεγάλη ανανέωση, έχουμε πολλά νεαρά παιδιά στο ρόστερ μας κι αν δεν τα καταφέρουμε φέτος να επανέλθουμε στη μεγάλη κατηγορία θα το διεκδικήσουμε του χρόνου και η φυσιολογική εξέλιξη θα είναι να βρεθούμε σύντομα στην Α1».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 27/3/2015

ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΣ Πανερυθραϊκός

Σάββατο 28/3/2015

ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΟΠ Ρεθύμνου

Κυριακή 29/3/2015

ΑΣ Πανερυθραϊκός - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ