ΒΟΛΕΪ

Ξανά εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

VOLLEY LEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÖÏÉÍÉÊÁÓ ÓÕÑÏÕ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÖÏÉÍÉÊÁÓ ÓÕÑÏÕ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός τόσο στο βόλεϊ ανδρών όσο και στων γυναικών δεν δήλωσε για μία ακόμη χρονιά συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο τέσσερις από τις δέκα που είχαν δικαίωμα θα αγωνιστούν!

Η τραγική οικονομική κατάσταση των περισσότερων ελληνικών ομάδων σε συνδυασμό με τα χρήματα που απαιτούνται για να δηλώσει ένας σύλλογος συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτέλεσαν για μία ακόμα χρονιά ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους συλλόγους.

Η χώρα μας μπορεί να είχε δικαίωμα να στείλει συνολικά δέκα ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά τελικά μόνο τέσσερις θα αγωνιστούν!

Κι αυτό έγινε την τελευταία στιγμή γιατί μέχρι λίγο πριν τη λήξη των δηλώσεων ήταν μόλις τρεις! Οι μόνες ομάδες που δήλωσαν άμεσα και έγκαιρα τη συμμετοχή τους ήταν ο ΠΑΟΚ στο Champions League των ανδρών και ο Ολυμπιακός που θα συμμετάσχει στο Challenge Cup τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η ομάδα που δήλωσε τελευταία φορά συμμετοχή ήταν ο Φοίνικας Σύρου ο οποίος τελικά θα αγωνιστεί και αυτός στο Challenge Cup.

Ποιες ομάδες είχαν όμως δικαίωμα συμμετοχής και δεν δήλωσαν; Στους άνδρες είχαν δικαίωμα συμμετοχής ο Παναθηναϊκός, ο Παμβοχαϊκός και η Κηφισιά. Μάλιστα, έπειτα από τη δική τους άρνηση απέκτησε δικαίωμα ο Φοίνικας Σύρου ο οποίος έστω και την ύστατη στιγμή κατάφερε να παίξει την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Στις γυναίκες ο δεύτερος Πανναξιακός είναι τιμωρημένος μετά το γεγονός ότι αποσύρθηκε πέρσι από τους αγώνες με την Ενισέϊ, ο Παναθηναϊκός, ο ΑΟ Θήρας και ο Άρης δεν ενδιαφέρθηκαν και έτσι έμεινε μόνος του ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν του χρόνου στην Ευρώπη:

ΑΝΔΡΕΣ

ΠΑΟΚ: Champions League (απευθείας στους ομίλους)

Ολυμπιακός: Challenge Cup

Φοίνικας Σύρου: Challenge Cup

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ολυμπιακός: Challenge Cup

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ