ΒΟΛΕΪ

Κονόμι: "Θα μας απογείωνε το ευρωπαϊκό"

Κονόμι: "Θα μας απογείωνε το ευρωπαϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου η Αρέτα Κονόμι μίλησε στο Sport24.gr για τη διατήρηση των τίτλων στην Ελλάδα, το μεγάλο όνειρο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά και για τα μυστικά των ερυθρόλευκων που τις οδηγούν από τίτλο σε τίτλο.

Από μικρή είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο της δείχνοντας ότι αργά ή γρήγορα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες λίμπερο. Κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους και με σκληρή δουλειά η Αρέτα Κονόμι είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λίμπερο του πρωταθλήματος και πριν από μερικές ημέρες πανηγύρισε το τέταρτο νταμπλ της καριέρας της με τον Ολυμπιακό.

Για πολλούς αυτό ήταν το πιο εύκολο από τα προηγούμενα αφού οι ερυθρόλευκες σε όλη τη σεζόν έκαναν μόλις μία ήττα και αυτή κάτω από ειδικές συνθήκες από τον Πανναξιακό.

Κονόμι: "Θα μας απογείωνε το ευρωπαϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η 27χρονη λίμπερο του Ολυμπιακού μίλησε στο Sport24.gr και έκανε τον απολογισμό μιας γεμάτης χρονιάς όπως η ίδια παραδέχεται. "Ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά η οποία κύλησε όμορφα. Είχαμε ωραίο κλίμα και έχουμε δεθεί ως ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη χρονιά αφού ήδη έχουν γίνει κάποιες ανανεώσεις, ενώ θα παραμείνει και ο κόουτς. Είχαμε μία άψογη συνεργασία με τον κ. Κοβάτσεβιτς. Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Όπως έχω ξαναπεί όμως τα χαλάσαμε στην Ευρώπη.

Θεωρώ ότι συνεχώς κερδίζουμε έδαφος και είμαστε κοντά και σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Σίγουρα το να είσαι στην Ελλάδα πρώτη είναι σημαντικό αλλά θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη. Ένας ευρωπαϊκός τίτλος είναι ανάγκη όλων μας και για εμάς τις αθλήτριες, αλλά και για την διοίκηση" ανέφερε αρχικά.

Η επιτυχία ξεκινά από τα αποδυτήρια

Το να φτάσεις στην κορυφή είναι εύκολο το διατηρηθείς σε αυτή όμως είναι το πιο δύσκολο. Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας για τον Ολυμπιακό; "Είναι η χημεία που έχουμε σαν άνθρωποι. Είναι κάτι που ξεκινάει από τα αποδυτήρια. Όταν είσαι καλά εκεί θα βγει και στο γήπεδο. Δεν είναι όλες οι ομάδες έτσι. Μπορεί να ακούγεται μπανάλ, αλλά για μένα είναι το μυστικό της επιτυχίας".

Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα όλοι είχαν σαν μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό και αυτό επιβεβαιώθηκε και εντός γηπέδου. Ο ελληνικός κορμός του έκανε τη διαφορά και σε συνδυασμό με τις ξένες το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό για τους ερυθρόλευκους. "Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ένα επίπεδο πάνω. Αυτό χτίζεται με δουλειά χρόνων. Είμαστε ένα γκρουπ αθλητριών το οποίο είναι αρκετά χρόνια μαζί και με την προσθήκη αξιόλογων ξένων αθλητριών όπως είναι οι Μαλασάι, Λαζάρεβιτς και Τσβετάνοβα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός. Κρατάμε αυτόν τον κορμό και παράλληλα η ομάδα ενισχύεται περισσότερο. Αυτό κάνει δύσκολο το έργο των άλλων ομάδων" τόνισε χαρακτηριστικά η Αρέτα Κονόμι.

Κονόμι: "Θα μας απογείωνε το ευρωπαϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία παίζει και το μεγάλο βάθος πάγκου που διαθέτουν οι ερυθρόλευκες. Φέτος είδαμε τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται σε αρκετά ματς με πολλές αλλαγές λόγω προβλημάτων τραυματισμού κάτι όμως που εκ του αποτελέσματος δεν επηρέασε τις παίκτριες του Κοβάτσεβιτς. "Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις στον πάγκο. Όλες οι κοπέλες είναι αξιόλογες και πάντα μπορούν να καλύψουν μία θέση βασικής και αυτό κάνει τη διαφορά. Ούτως ή άλλως κάνουμε καλή προπόνηση και όποτε χρειάστηκε τα κορίτσια έδειξαν ότι είναι εκεί" ανέφερε σχετικά με αυτό.

Βέβαια, αυτό μόνο του δεν φτάνει. Η σκληρή είναι το ένα στοιχείο, το άλλο είναι οι εμπειρίες και σε αυτό έχουν βοηθήσει σημαντικά τα ματς της Ευρώπης. "Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ένα κλικ παραπάνω. Μας βοηθάει στο βελτιωθούμε και να δέσουμε περισσότερο. Ξεκινούν και αυτά από νωρίς οπότε αποκτάμε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και αυτό βοηθάει".

Πάντως, η ίδια θέτει υψηλούς στόχους και για την επόμενη περίοδο.. "Σίγουρα το νταμπλ και μία ευρωπαϊκή διάκριση. Είναι στόχος δικός μας και της διοίκησης. Μία τέτοια χαρά θα μας απογείωνε".

Η συζήτηση μας μαζί δεν θα μπορούσε να μην πάει σε δύο θέματα. Το πρώτο από αυτό αφορά τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη της στο "Φως" όπου αποκάλυψε την πρόθεση της να κάνει ένα παιδί σύντομα. "Έχω πει ότι ούτως ή άλλως δεν σκοπεύω να σταματήσω να παίζω αφού είμαι μικρή. Στη θέση ειδικά που παίζω θα με υποστείτε για πολλά χρόνια ακόμα. Ο μοναδικός λόγος που θα σταματούσα είναι το να κάνω ένα παιδί. Μπορεί να γίνει φέτος, μπορεί του χρόνου. Κανένας δεν δεν ξέρει" τόνισε με δόση χιούμορ η λίμπερο του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα του ελληνικού διαβατηρίου το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα: "Θα το φτιάξουμε και αυτό. Θα ασχοληθώ μόνη με το θέμα. Βοήθεια δεν είχα τα τελευταία χρόνια οπότε θα ασχοληθώ εγώ με αυτό και βλέπουμε".

Κονόμι: "Θα μας απογείωνε το ευρωπαϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όντας μία αθλήτρια που τα δίνει όλα σε κάθε προπόνηση δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους προπονητές που είχε μέχρι τώρα στην καριέρα της. "Ο κάθε προπονητής σου μεταφέρει το άθλημα όπως το ξέρει εκείνος. Αυτό σε βοηθά να βελτιώνεσαι. Σίγουρα παίρνεις πολλά και από την προσωπικότητα του καθενός και τον τρόπο που δουλεύει. Όλοι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο γιατί με τον καθένα έχω βρεθεί σε διαφορετική φάση της ζωής μου. Έχω αναφερθεί στο παρελθόν στον κ. Νίκο Φρατζικινάκη ο οποίος ήταν ο πρώτος προπονητής μου.

Από εκεί και πέρα έχουν βοηθήσει όλοι, ο κ. Τουρσούγκας, ο κ. Λυκούδης, ο κ. Νικολάκης και τώρα ο κ. Κοβάτσεβιτς. Όλοι τους έχουν συμβάλει με διαφορετικό τρόπο στην καριέρα μου από τα πρώτα βήματα μέχρι και σήμερα".

Η ίδια πάντως δεν το έχει με την προπονητική και ούτε το σκέφτεται: "Δεν το έχω να ασχοληθώ με την προπονητική και δεν ξέρω πως θα μπορούσα να μεταφέρω τις γνώσεις μου. Γενικότερα με την υπομονή δεν τα πάω καλά. Δεν με έχω φανταστεί σε ρόλο προπονήτριας. Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια".

Όπως δεν σκέφτεται και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό: "Δεν το έχω σκεφτεί. Άλλωστε, δημιούργησα την οικογένεια μου πρόσφατα και υπάρχει το ενδεχόμενο του παιδιού. Όλα αυτά έγιναν από επιλογή και αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που δεν το έκανα νωρίτερα δεν θα το κάνω ούτε τώρα".

Θα άλλαζα τη νοοτροπία στον αθλητισμό

Συνηθίζει να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της και για αυτό της ζητήσαμε την άποψη της για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο βόλεϊ ώστε αυτό να αναπτυχθεί περισσότερο στη χώρα μας: "Την νοοτροπία. Θα ήθελα να έχουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και να υπάρχει μεγαλύτερη ευγένεια. Να συνυπάρχουν αρμονικά οι φίλαθλοι στα γήπεδα κάτι που εδώ είναι αδύνατο να συμβεί. Γενικότερα όλη την νοοτροπία στον αθλητισμό. Από την Ομοσπονδία και το πως προσεγγίζει το άθλημα μας και στο πως είναι κοντά στους αθλητές".

Η Αρέτα πίσω από την Κονόμι

Όσο έντονη προσωπικότητα είναι μέσα στο γήπεδο άλλο τόσο χαμηλών τόνων είναι έξω από αυτό. Το να ζητήσεις από εκείνη να μιλήσει για τον εαυτό της δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το προσπαθήσαμε και εμείς χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο αποσπάσαμε κάποιες πληροφορίες για την Αρέτα εκτός γηπέδων.

Κονόμι: "Θα μας απογείωνε το ευρωπαϊκό"

"Είμαι πεισματάρα. Όταν θέλω να κάνω κάτι δεν ηρεμώ μέχρι να το πετύχω. Αυτό προσπαθώ να το πετύχω και στο γήπεδο" τόνισε αναφερόμενη στο ότι μέσα στο γήπεδο δείχνει να μη θέλει να χάνει ούτε σε προπόνηση.

Στον όποιο ελεύθερο χρόνο διαθέτει κάνει απλά πράγματα. "Μου αρέσει να ακούω μουσική, να διαβάζω βιβλία και να βγαίνω για καφέ ή για βόλτες με τους δικούς μου ανθρώπους, τον άνδρα μου και τον σκύλο μου".

Ένα από τα βασικά της γνωρίσματα ως αθλήτρια είναι η συνεχόμενη βελτίωση της. Το ίδιο την χαρακτηρίζει και ως άνθρωπο: "Στόχος πάντοτε είναι να φτάνεις όσο πιο ψηλά μπορείς σε οποιονδήποτε τομέα. Να μαθαίνεις συνέχεια καινούργια πράγματα και να βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος".

ΤΟ WHO IS WHO

Όνομα: Αρέτα Κονόμι

Ημερ. γέννησης: 31 Ιανουαρίου 1989

Ύψος: 1.64μ.

Θέση: Λίμπερο

Σύλλογοι: 2005-07 Γ.Σ. Πετρούπολης, 2007-12 Μαρκόπουλο 2012- Ολυμπιακός Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ