ΒΟΛΕΪ

Κοκκινάκης: "Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το League Cup"

ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τον Γιάννη Λαμπίρη, για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του αιώνιου αντίπαλου, Παναθηναϊκού, ενώ σχολίασε και τον επερχόμενο τελικό.

Ο ακραίος βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού, Μενέλαος Κοκκινάκης, μετά τη νίκη των "ερυθρόλευκων" επί του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ, για το League Cup "Νίκος Σαμαράς", μίλησε στον " Sport24 Radio 103,3" και τον Γιάννη Λαμπίρη.

"Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πολύ καλός, βρίσκεται μία θέση πίσω από εμάς στη βαθμολογία. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και το γεγονός ότι παίζαμε στην έδρα μας μπορεί να μας γύριζε μπούμερανγκ. Δεν είναι ίδιο πράγμα να παίζεις στην έδρα σου, γιατί υπάρχει περισσότερο άγχος σε ένα ματς πρόκρισης που ο χαμένος αποκλείεται από τη συνέχεια.

Καταφέραμε να το διαχειριστούμε αυτό, ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες και πάντα είναι έτοιμος. Ο αντίπαλος μας πήρε το πρώτο σετ, μπήκε πιο δυνατά, ρίσκαρε παραπάνω στο σερβίς για παράδειγμα, ωστόσο και εμείς μπήκαμε δυνατά. Από εκεί και πέρα συνεχίσαμε, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και στο ότι θα ανεβάσουμε την απόδοση μας", δήλωσε αρχικά ο ακραίος βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού.

Για το αν ήταν καθοριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε το τρίτο σετ: "Πάντα υπάρχουν μικρές "παγίδες" μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να χαλαρώναμε και ο Παναθηναϊκός να έπαιρνε το σετ ή να γινόταν το αντίστροφο. Όταν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους, επειδή τους σέβεσαι πρέπει να παίζεις σωστά, να κερδίζεις τον κάθε πόντο. Έτσι κάναμε και εμείς και καταφέραμε να κερδίσουμε άνετα και εντυπωσιακά αυτό το σετ".

Για το ποιο ήταν το "κλειδί" του αγώνα: "Πιστεύω καταφέραμε να τους παίξουμε στα σετ καλύτερα στην "μπλοκ άμυνα" και να κάνουν και εκείνοι κάποια λάθη. Επίσης ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός επιθετικά. Βρήκαμε ρυθμό, ανεβήκαμε στο σερβίς και στην υποδοχή".

Για τον τελικό του Σαββάτου ή με τον ΠΑΟΚ ή με τον Ηρακλή: "Είναι πολύ καλό να παίζεις στην έδρα σου, σίγουρα θέλει προσοχή, αλλά με την παρουσία του κόσμου μας στο πλευρό μας παίρνουμε θετική αύρα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής εδώ και δύο χρόνια, η ομάδα τους έχει πολύ καλούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός με τον καλό του εαυτό μπορεί να κερδίσει και να κατακτήσει το τρόπαιο".

Για το αν απογοητεύτηκε που δεν έγινε η διοργάνωση στην Κύπρο: "Συνήθως είναι πολύ ωραία όταν γίνονται τέτοιες διοργανώσεις, τα Final Four. Οπουδήποτε και αν γίνονται είναι όμορφες διοργανώσεις για τον κόσμο του βόλεϊ. Αυτό που μας ενόχλησε σαν ομάδα ήταν ο προγραμματισμός που άλλαξε τελευταία στιγμή, τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα είναι φυσιολογικά, αφού και εκείνοι δεν μπόρεσαν, εμείς από την πλευρά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς οι αθλητές πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στον τελικό ο Ολυμπιακός με σούπερ Αγκάμες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ