Κανονικά στον τέταρτο τελικό οι Αγκάμεζ και Ανδρεάδης!

Κανονικά στον τέταρτο τελικό οι Αγκάμεζ και Ανδρεάδης!

Κανονικά με τους Αγκάμεζ και Ανδρεάδη θα αγωνιστούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στον αποψινό τελικό της Volleyleague (19:00), στην Πυλαία. Πληρώνουν πρόστιμο οι δυο αθλητές για το μεταξύ τους επεισόδιο στο προηγούμενο ματς στο Ρέντη.

Κανονικά με τους Λίμπερμαν Αγκάμεζ και Ανδρέα Ανδρεάδη θα αγωνιστούν οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στον αποψινό τέταρτο τελικό της Volleyleague στην Πυλαία (19:00). Οι δύο τους είχαν απολογηθεί την Τετάρτη (3/5) για τη συμπεριφορά του, μετά το τέλος του τρίτου τελικού στο "Μελίνα Μερκούρη" και τους επιβλήθηκε πρόστιμο και όχι αγωνιστική τιμωρία. Ο μεν Αγκάμεζ θα πληρώσει 1.000 ευρώ και ο Ανδρεάδης 200 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τιμώρησε το ΤΑΑ Ολυμπιακός με 1.700 Ευρώ για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 1.000 Ευρώ πρόστιμο για την απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος του αθλητή της αντίπαλης ομάδας Ανδρέα Ανδρεάδη και έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος και στον Ανδρέα Ανδρεάδη με 200 Ευρώ πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα και έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος σε δηλώσεις του στον Τύπο. Το σκεπτικό των αποφάσεων:

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 5Α, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 25, 26, 28, 32, 37, 38 και 49 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη...

(α) τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.» και των αθλητών πετοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας (Πρωταθλήματος) LibermanAgamez (Ο.Σ.Φ.Π.) και Ανδρέα Ανδρεάδη (Π.Α.Ο.Κ.), όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τους πληρεξούσιους δικηγόρους (Μιχαήλ Ανδρ. Υδραίο και Νικόλαο Π. Παπαδόπουλο αντίστοιχα).

(β) την υπ’ αριθ. πρωτ. 3916/2.5.2017 (ώρα 17.00’ μ.μ.) καταγγελία του Τ.Α.Π. του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (Π.Α.Ο.Κ.)», με έδρα στην Θεσσαλονίκη (οδός Μικράς Ασίας αρ. 1), νομίμως εκπροσωπούμενου.

(γ) την υπ’ αριθ. πρωτ. 3921/3.5.2017 (ώρα 15.10’ μ.μ.) καταγγελία του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.», που διατηρεί Τμήμα Αμειβόμενων Αθλητών (Πετοσφαιριστών) – Τ.Α.Α., με έδρα στον Πειραιά Αττικής (πλατεία Αλεξάνδρας – Πασαλιμάνι), νομίμως εκπροσωπούμενου.

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/7/29/1/21-κθ’/2.5.2017 έγγραφο του Γραφείου Επιχειρήσεων του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, το υπ’ αριθ. πρωτ. 3198/3.5.2017 έγγραφο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και το σύνολο των προσκομισθέντων από τους εγκαλούμενους εγγράφων ).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

(1) στο ΤΑΑ Ολυμπιακός:

(α) χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων (1.000,00) ευρώ για γεγονότα, που έλαβαν χώρα εντός του γηπέδου, αλλά εκτός του αγωνιστικού χώρου (άρθρα 18, 19 και 21 περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), ήτοι για την ρίψη κροτίδων αφ’ ενός κατά τη διάρκεια του αγώνα (1ο και 2ο σετ) στην κερκίδα των οπαδών του εγκαλούμενου ΤΑΑ, αφ’ ετέρου μετά την λήξη του αγώνα στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ. Για την επιμέτρηση της ανωτέρω ποινής ελήφθη υπ’ όψη η ανάρμοστη συμπεριφορά του Αχιλλέα Τζίκα (teammanager - υπεύθυνου ασφαλείας) και του Ανδρέα Ανδρεάδη (αθλητή πετοσφαίρισης) του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, όπως περιγράφονται στο υπ’ αριθ. πρωτ. 3198/3.5.2017 έγγραφο του παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β, συνεκτιμήθηκε δε το ότι παράγοντες του εγκαλούμενου σωματείου συνόδευσαν οι ίδιοι τους αθλητές του ΤΑΑ ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια προς αποφυγή επεισοδίων (βλ. έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα).

(β) χρηματικό πρόστιμο ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ για την ρίψη αντικειμένων (μπουκάλια με νερό) εντός του αγωνιστικού χώρου, και δη μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 17§2A περ. β’, 18 και 28§9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (π.χ. πώληση μπουκαλιών χωρίς πώματα και σχετικές εκκλήσεις μελών της διοίκησης και παικτών του εγκαλούμενου ΤΑΑ, βλ. υπ’ αριθ. πρωτ. 3198/3.5.2017 έγγραφο του παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β και έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα).             

(γ) χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων (1.000,00) ευρώ για τα ομαδικά υβριστικά συνθήματα κατά των μελών της αντίπαλης ομάδας μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 17§2A περ. β’, 26§5 και 25 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι το εν λόγω Τ.Α.Α. υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου (αγώνας που διεξήχθη μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στις 5.12.2016).

Συνολικά δε επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων επτακοσίων (1.700,00) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).

(2) στον εγκαλούμενο Liberman Agamez, αθλητή πετοσφαίρισης του ΤΑΑ ΟΣΦΠ:

(α) χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων (1.000,00) ευρώ για την απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος του αθλητή της αντίπαλης ομάδας Ανδρέα Ανδρεάδη μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 5Α, 12 και 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την συγνώμη που εξέφρασε δημοσίως (βλ. το από 2.5.2017 άρθρα ιστοσελίδων www.inpaok.com και www.sdna.gr).

(β) έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος (άρθρο 49§§1 και 3 Δ’ περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), καθ’ όσον ο τελευταίος ενήργησε κατά τρόπο, που δυσφημεί το άθλημα, μπορεί δε να παρακινήσει τους φιλάθλους σε πράξεις βίας.

(3) στον εγκαλούμενο Ανδρέα Ανδρεάδη, αθλητή πετοσφαίρισης του ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

(α) χρηματικό πρόστιμο ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ για την ανάρμοστη συμπεριφορά του μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 3, 12 και 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την συγνώμη που εξέφρασε δημοσίως αμέσως μετά το πέρας του παιχνιδιού (βλ. το από 1.5.2017 άρθρο ιστοσελίδας www.sportdog.gr).

(β) έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος (άρθρο 49§§1 και 3 Δ’ περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), καθ’ όσον ο τελευταίος ενήργησε κατά τρόπο, που δεν συνάδει με τους κανόνες του φίλαθλου πνεύματος, μπορεί δε να παρακινήσει τους φιλάθλους σε πράξεις βίας.

                                         Μαρούσι, 4.5.2017

Η Προέδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ

Βασιλική Παπαστεργίου"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η Τουρκία έστησε θερμικό ραντάρ απέναντι από τα Ίμια

Το κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» μπορεί να δίνει στους Τούρκους εικόνα σε πραγματικό χρόνο από την περιοχή, ακόμα και για σημεία που αδυνατούν να ελέγξουν τα σκάφη της ακτοφυλακής τους

Τον Ευθύμη Μπακατσιά τον χαιρετάνε μόνο στις εφορίες

Μια συζήτηση γεμάτη μπασκετικές αναμνήσεις και μπόλικη αυτογνωσία.

ΗΠΑ: Να εγκαταλείψει η Αλβανία τη διχαστική ρητορική του παρελθόντος

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα σχόλια του κ. Ράμα

11 διάσημοι ηθοποιοί που δεν θυμόσουν ότι έχουν παίξει σε πασίγνωστες ταινίες

Η λίστα περιλαμβάνει διπλή συμμετοχή του Johnny Depp.

Όσκαρ 2018: Όταν οι σταρ μιλούν για πολιτική

Στα 90 χρόνια της απονομής των Όσκαρ, δεν ήταν λίγοι οι βραβευθέντες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα των βραβείων για να εκφράσουν τις πολιτικές τους θέσεις. Αυτές είναι οι πιο δυνατές "πολιτικές ομιλίες" στην ιστορία των Όσκαρ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24