ΒΟΛΕΪ

Κάλεσμα Μαυρομάτη για συστράτευση δυνάμεων

Κάλεσμα Μαυρομάτη για συστράτευση δυνάμεων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης απεύθυνε κάλεσμα στις υγιείς δυνάμεις του βόλεϊ να συστρατευτούν μαζί του ενόψει των εκλογών της ΕΟΠΕ.

Τον απολογισμό της διοίκησής του περίπου δύο μήνες πριν από τις εκλογές της ΕΟΠΕ έκανε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μέσα από μία γραπτή του δήλωση. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις να συστρατευτούν μαζί του για το καλό του αθλήματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης στη δήλωσή του: "Σε δύο μήνες, τον προσεχή Σεπτέμβρη, ολοκληρώνεται η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, του οποίου είχα την τιμή να ηγηθώ.

Κατά τη διάρκεια της τετραετίας αυτής, το ελληνικό βόλεϊ βίωσε την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Παρά το γεγονός ότι διαχειριστήκαμε προϋπολογισμούς που έφταναν μόλις και μετά βίας στο ένα τρίτο αυτών που διαχειρίστηκαν προηγούμενες διοικήσεις, ενώ ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος του τεράστιου χρέους της ομοσπονδίας που κληρονομήσαμε από αυτές ωρίμασε δικαστικά με αποτέλεσμα οι απειλές των κατασχέσεων να είναι καθημερινές, καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, περιορίζοντας σημαντικά το χρέος.

Με ομόφωνες αποφάσεις του, το ΔΣ της Ομοσπονδίας, καθόρισε τις βασικές στρατηγικές επιλογές μας : την επαναφορά των Εθνικών Ομάδων σε διεθνές επίπεδο πιο κοντά στο επιθυμητό (World League, προκρίσεις σε τελικές φάσεις ηλικιακών πρωταθλημάτων κλπ), την πλήρη επάνοδο του αθλήματος στη Δημόσια τηλεόραση, θεωρώντας ότι αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή του, καθώς και την προσπάθεια να είναι οι διοργανώσεις της Ομοσπονδίας όσο το δυνατόν καλύτερες και σύμφωνες με τις αρχές που είχαμε διακηρύξει μακριά από φαινόμενα βίας.

Υλοποιήσαμε τον εθνικό σχεδιασμό ανάπτυξης, στον οποίο εντάχθηκε ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά κατάφερε να καταγράψει το σύνολο των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα ανά Ένωση, και να επιλέξει από αυτά για την πλέον ολοκληρωμένη στελέχωση των αναπτυξιακών Προεθνικών και Εθνικών Ομάδων.

Ταυτόχρονα, προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε το έργο των σωματείων που επωμίστηκαν πολλά βάρη, υλοποιώντας το νέο πρόγραμμα του ηλεκτρονικού μητρώου της ΕΟΠΕ και προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε το άθλημα του beach volley σε νέες βάσεις.

Είναι προφανές ότι σε όλη αυτή την πορεία και παραλείψεις υπήρχαν και λάθη, τα οποία όμως δεν αρνηθήκαμε ποτέ να παραδεχτούμε, γιατί έγιναν μέσα από την προσπάθεια για το καλύτερο του αθλήματος και την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων αλλά επ’ ουδενί κακόβουλα.

Οι ομόφωνες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και η διοικητική και οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας, που έτυχαν σχεδόν καθολικής αποδοχής από τα σωματεία που συμμετείχαν και στις τέσσερις τελευταίες τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, αποτελούν την βάση για τη συνέχεια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι το άθλημά μας έχει βγει ακόμη από την κρίση, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν και προσωπικά ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή –η οποία ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια-, βασιζόμενη στις ίδιες αρχές και διορθώνοντας τα όποια λάθη και παραλείψεις, θεωρώ ότι έχω την ηθική υποχρέωση να ζητήσω μαζί με τους συνεργάτες μου, τη στήριξη των σωματείων για να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε και να φανούν τα αποτελέσματά του.

Η προσπάθεια αυτή θα έχει σοβαρές πιθανότητες ολοκλήρωσης μόνο αν σε αυτή συστρατευτούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του αθλήματος.

Καλώ, λοιπόν, όλους όσοι θεωρούν ότι αποτελούν τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος να συμπορευτούν με εμένα και τους συνεργάτες μου, ώστε η διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές να είναι η καλύτερη δυνατή δίνοντας νέα πνοή και δυναμική προκειμένου όλοι μαζί να βγάλουμε το άθλημα από την κρίση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ