ΒΟΛΕΪ

"Η Χίος ανυπομονεί για να ζήσει τη γιορτή του Final-4"

"Η Χίος ανυπομονεί για να ζήσει τη γιορτή του Final-4"

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μίλησε για την οργάνωση και διεξαγωγή στο νησί, του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, το διήμερο 4-5 Μαρτίου και υπερτόνισε τα οφέλη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το βόλεϊ στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, φιλοξενήθηκε στην "ΕΡΑ Σπορ" και μίλησε για την οργάνωση και διεξαγωγή στο νησί, του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2016 Astra Airlines, το διήμερο 4-5 Μαρτίου και υπερτόνισε τα οφέλη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το βόλεϊ στην τοπική κοινωνία.

"Περιμένουμε με ανυπομονησία την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Κυπέλλου Βόλεϊ γυναικών 2016 Astra Airlines στο νησί μας, με την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της χώρας, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και η Ηλιούπολη. Έχουμε την ευκαιρία, ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως πόλη και νησί, να παρουσιάσουμε μια άρτια σε όλα διοργάνωση και να αποδείξουμε πώς στον τομέα αυτό είμαστε πολλά βήματα μπροστά, αφού είναι γνωστή η πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων του νησιού μας. Μπορεί να μην διαθέτουμε ομάδες πρώτης σειράς, αλλά υπάρχει δυναμική στην βάση του αθλητισμού και δίψα του φίλαθλου κόσμου, να δει από κοντά τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος, σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση", είπε ο κ. Βουρνούς και συνέχισε:

"Ο κόσμος της Χίου αγαπά τον αθλητισμό και το Final 4, μας επιτρέπει και στο βόλεϊ, να δείξουμε πως το νησί μας διαθέτει το σωστό φίλαθλο πνεύμα, αφού ήδη – αφουγκραζόμενος τον παλμό των συμπολιτών μου – έχουν δείξει μεγάλο ζήλο κι έχουν εξασφαλίσει τα εισιτήρια, για να βρεθούν στο γήπεδο και να απολαύσουν όμορφο θέαμα από τα ινδάλματά τους. Είναι ευκαιρία για μας, να δούμε από κοντά τις πρωταγωνίστριες ομάδες, τις μεγάλες αθλήτριες, αλλά και να αδράξουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός που θα γίνει στο νησί μας, ώστε να αναδείξουμε και της πτυχές δημιουργίας, που μπορεί να έχει το βόλεϊ και στις τάξεις του αθλητισμού του τόπου μας".

Ο Δήμαρχος του νησιού στάθηκε ιδιαίτερα και στην συμβολή της Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ Χίου για την ανάληψη της διοργάνωσης, η οποία ήδη έχει επιφέρει μια σημαντική εξέλιξη με την έκδοση της άδειας λειτουργίας του νέου κλειστού γυμναστηρίου Καμποχώρων, ενώ με αφορμή την εμπιστοσύνη που έδειξε η ΕΟΠΕ ζήτησε ανάλογη στήριξη κι από άλλους φορείς αλλά και την Πολιτεία.

"Μπορούμε ακόμη και στο βόλεϊ, που αποπνέει ευγενή άμιλλα, να αναδείξουμε νέα ταλέντα, όπως αναδεικνύουμε χρόνια τώρα, στο Πόλο (Φουντούλης, Τσιουρή, Χριστοφορίδης , Τομάζος, Σιταρένιος παλιότερα), στον στίβο, με επικεφαλής τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο Μερούση, αλλά και στην ιστιοπλοΐα. Η κοινωνία μας ήδη έχει αγκαλιάσει από νωρίς την οργάνωση αυτή του Final 4, αμέσως μετά την αναγγελία της ανάληψης της διοργάνωσης. Ευελπιστώ με τέτοιες διοργανώσεις, να τονώσουμε το άθλημα του βόλεϊ στον τόπο μας και χάρη στον πρόεδρο της Τ.Ε. Πετοσφαίρισης κ. Τάσο Ποδιά, που δουλεύει άοκνα και δημιουργικά και μας έπεισε για τα οφέλη της διοργάνωσης, να θέσουμε της δέουσες βάσης ανάπτυξης. Άλλωστε το νησί διαθέτει τις εγκαταστάσεις και την δυναμική κι αγάπη στον αθλητισμό, όπως και την παράδοση, για παραγωγή ταλέντων".

"Η Τ.Ε. Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο, μπήκε μπροστά, αλλά η επιτυχία της διοργάνωσης, ανήκει σε όλο τον κόσμο της Χίου. Αυτό θα το διαπιστώσουν τα σωματεία, οι αθλήτριες και οι άλλοι συντελεστές, αφού καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ, να λύσουμε όλα τα προβλήματα και να λειτουργήσει το Κλειστό Γυμναστήριο του Καμποχωρίου, που ήταν χωρίς άδεια για 12 χρόνια. Αποτελεί κόσμημα για μας και νομίζω ότι θα πετύχουμε να φέρουμε σε πέρας άρτια την όλη διοργάνωση, έχοντας στην συνδρομή και συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού της πόλης και του νησιού της Χίου γενικότερα".

"Η Χίος διαθέτει αθλητισμό, έχεις τις βάσεις , αλλά δεν αρκεί μόνον να φυσήξει αέρας, αλλά να’ ναι και το πανί έτοιμο, για να φύγει το καράβι προς την καλή ρότα της δημιουργίας. Το καλό υλικό υπάρχει, η δημιουργική διάθεση επίσης, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει και η πολιτείας, να βοηθήσουν οι Ομοσπονδίες για να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια του νησιού. Γι αυτό ευχαριστούμε εκ των προτέρων την Ομοσπονδία του Βόλεϊ για την διοργάνωση του Final 4 στην Χίο. Το λέω αυτό γιατί αναγκαστήκαμε από μόνοι μας, να κινήσουμε γη και ύδωρ, ώστε να μεταβεί για το κύπελλο ερασιτεχνών η τοπική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με έρανο στην τοπική κοινωνία, όπως και για το να τοποθετηθεί χλοοτάπητας στο γήπεδο. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν οι αρχές, αθλητικές και πολιτικές, τι αθλητισμό θέλουν και αν είναι σε θέση να βοηθήσουν το νησί μας και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο κι όχι μόνον τωρινό".

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς , αναφέρθηκε ακόμη και στα σοβαρά, ανθρωπιστικά προβλήματα που έχουν προκύψει μήνες τώρα στο ακριτικό νησί της Χίου, με τους πρόσφυγες, όμως δήλωσε πως όλα, με την καλή θέληση, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μπορεί να βρουν την λύση τους.

"Οι ροές των προσφύγων δεν μας αιφνιδίασαν , αφού η Χίος ήταν σαν έτοιμη από καιρό γι αυτό το πρόβλημα. Ήμασταν έτοιμοι , με την συμβολή των κατοίκων του νησιού, οργανωθήκαμε έγκαιρα και συστηματικά και προσπαθούμε με ηρεμία και σύνεση να δώσουμε την όποια λύση. Με την συμβολή των ΜΚΟ, της πολιτείας και των άλλων φορέων είχαμε τις βάσεις κι έγκαιρα συμβάλαμε κι ως Δήμος, να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες χωρίς παρατράγουδα… Χρειαζόμαστε όμως ακόμη μεγαλύτερη συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού από μόνοι μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τα βγάζουμε πέρα. Ναι μεν χειριζόμαστε την κατάσταση ομαλά τώρα, αλλά χρειαζόμαστε μέρα με την μέρα κι άλλη συνδρομή, αφού η εθελοντική συμβολή μας, από μόνη της δεν αρκεί, καθώς γιγαντώνεται το όλο πρόβλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ