ΒΟΛΕΪ

Η συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Σαντορίνη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / FINAL-4 2018 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / FINAL-4 2018 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (01/03) η συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ των γυναικών.

Στην συνεδριακή αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του final-4 του Κυπέλλου Γυναικών. Στο πάνελ αρχικά βρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Γιώργος Καραμπέτσος. Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι προπονητές των τεσσάρων "μονομάχων" και οι αρχηγοί τους.

Αρχικά, ο Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος (Δήμαρχος Θήρας) τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στη Σαντορίνη. Το νησί μας είναι σαν την Ομηρική Ελένη, ακατάκτητη και σαγηνευτική. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2013 που η Σαντορίνη φιλοξενεί final-4 Κυπέλλου Γυναικών, διοργάνωση που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και φέτος. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ και να τονίσω ότι η συνεργασία γίνεται και με τον Αθλητικό Οργανισμό της Σαντορίνης και της ομάδας του ΑΟ Θήρας. Στόχος του νησιού είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού και αυτή την περιόδο υπάρχει αθλητική άνοιξη. Η διοργάνωση απευθύνεται στη νεολαία του νησίου. Τέτοια τουρνουά φέρνουν νέα άτομα στον χώρο του αθλητισμού. Εύχομαι και στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν υγεία και καλή επιτυχία".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ) δήλωσε: "Σας καλωσορίζω με την σειρά μου στη Σαντορίνη. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, το νησί της Σαντορίνης, τον ΑΟ Θήρας και τους χορηγούς της διοργάνωσης. Η αφίσα μου θυμίζει Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τόσες διαφημίσεις. Από τη θέση που κατέχω και με αυτά που έχω πληροφορηθεί, η διοργάνωση θα γινόταν στη Σαντορίνη ανεξάρτητα από το αν θα προκρινόταν ο ΑΟ Θήρας στο final-4. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει επιτυχία. Αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που έχει αγκαλιάσει το άθλημα. Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες, τις αθλήτριες, τους προπονητές που προκρίθηκαν στο final-4, ιδιαίτερα όμως τον Ηλυσιακό που απέδειξε ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Ευχαριστώ επίσης του δημοσιογράφους για την παρουσία τους και πιστεύω ότι θα προβληθεί η διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Ομοσπονδία θα είναι πάντοτε στην διάθεση του Δήμου Θήρας για εγχώριες και όχι μόνο διοργανώσεις".

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι προπονητές των ομάδα. Ο οικοδεσπότης Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Θήρας) είπε: "Καλωσορίσατε στη Σαντορίνη. Αυτή η διοργάνωση περιέχει προσωπικό κόστος και κόπο από πολύ κόσμο. Η δημοτική αρχή, η διοίκηση του ΑΟ Θήρας, οι χορηγοί, στηρίζουν την προσπάθειά που κάνουμε για την προβολή του βόλεϊ. Η δουλειά που γίνεται στη Σαντορίνη είναι καταπληκτική. Θέλω να συγχαρώ την Ομοσπονδία που για δεύτερη φορά έφερε την διοργάνωση στη Σαντορίνη. Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο αντάξιο μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης και εύχομαι να ξεπεράσει σε επιτυχία το περυσινό final-4 στη Γλυφάδα".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά για το αν υπάρχει πίεση για το γεγονός ότι ο ΑΟ Θήρας είναι ο οικοδεσπότης του final-4, ο Γιώργος Ρούσης είπε: "Παντού υπάρχει πίεση. Προσωπικά εμένα μου αρέσει. Εδώ είναι το γήπεδό μας, οι φίλοι μας και νιώθουμε καλύτερα. Δεν υπάρχει η δικαιολογία του άγχους. Όλα είναι ιδανικά, η ομάδα προκρίθηκε για πρώτη φορά στο final-4 και είναι το κερασάκι στη τούρτα για την προσπάθεια που γίνεται εδώ".

Ο "γείτονας" Κώστας Παπαδόπουλος (Πανναξιακός) επεσήμανε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του βόλεϊ. Για τον Πανναξιακό είναι η τέταρτη παρουσία σε final-4 Κυπέλλου. Προσωπικά είχα την τύχη να βρίσκομαι πάλι στη Σαντορίνη το 2013 με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία, στους τοπικούς παράγοντες της Σαντορίνης για την προσπάθεια που γίνεται να είναι όλα στην εντέλεια. Με την συνεισφορά και των ομάδων θα γίνει μία πολύ ωραία διοργάνωση".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός πως παρά το δύσκολο καλοκαίρι του Πανναξιακού, η ομάδα προκρίθηκε στο final-4, ο Κώστας Παπαδόπουλος είπε: "Είναι ένα μπόνους. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε μετά από πολλές δυσκολίες και περιορισμούς να είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου. Περάσαμε και δύσκολες ομάδες για να είμαστε εδώ και είναι ένα δώρο για τις δυσκολίες που πέρασε ο σύλλογος".

Ο πρωτάρης Μανώλης Αποστολογιωργάκης (Ηλυσιακός) δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στη Σαντορίνη. Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε νιώσαμε την φιλοξενία του νησιού. Είμαστε πρωτάρηδες σε final-4 και η χαρά είναι μεγάλη για αυτό που πετύχαμε. Σίγουρα θα γίνουν δύο πολύ καλοί ημιτελικοί και εύχομαι ο κόσμος που θα γεμίσει το γήπεδο να υποστηρίξει το άθλημα".

Τέλος, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός) είπε: "Να συγχαρώ τη Σαντορίνη για την φιλοξενία. Είμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να γίνει ένα φεστιβάλ βόλεϊ. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται εδώ έχουν φιλοδοξίες. Κανείς δεν έρχεται για να χάσει. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα υψηλούς στόχους. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ"

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι αρχηγοί των ομάδων. Η Παναγιώτα Διώτη (Πανναξιακός) τόνισε: "Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε σε αυτή την διοργάνωση. Για μένα είναι η 2η φορά που έρχομαι εδώ. Τότε ήταν μια φοβερή διοργάνωση και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος. Ευχαριστούμε το νησί για τη φιλοξενία. Ελπίζω να γίνουν όμορφα παιχνίδια. Εύχομαι να έχουν υγεία σε όλες τις αθλήτριες και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

Για το αν είναι κίνητρο της ομάδας του Πανναξιακού να παίξει σε άλλον έναν τελικό, η Παναγιώτα Διώτη δήλωσε: "Για κάθε αθλητή είναι κίνητρο ο τελικός. για το νησί, την ομάδα, όλο τον κόσμο. Έχει έρθει κόσμος να μας υποστηρίξει|.

Η Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός) δήλωσε: "Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που μας έχει δώσει μεγάλες χαρές. Εύχομαι να γίνει όμορφο Final 4, οι ομάδες να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό. Το ελληνικό βόλεϊ το χρειάζεται αυτό. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, μακριά από τραυματισμούς".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, η Στέλλα Χριστοδούλου είπε: "Δεν μας ανησυχούν τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τα παιχνίδια στην Ευρώπη βοηθούν. Υπάρχει επαγγελματισμός και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε την κούραση".

Η Στεφανία Μπέμπη (Ηλυσιακός) από την πλευρά της είπε: "Είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε εδώ. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία, όλα δείχνουν ότι θα γίνει μια καλή διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

Τέλος, η Μαρίνα Τσοχατζή (ΑΟ Θήρας) επεσήμανε: "Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο όμορφο νησί της Σαντορίνης. Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ. Όλοι στο νησί έχουν δώσει την ψυχή τους για το καλύτερο. Όσοι θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, γιατί οι Σαντορινιοί διψάνε για τέτοιες διοργανώσεις. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια, έτσι ώστε όσοι μας παρακολουθήσουν να το ευχαριστηθούν".

Σε ερώτηση για το τι έχουν να πουν στους φίλους των ομάδων τους, οι 4 αρχηγοί των ομάδων απάντησαν:

Μαρίνα Τσοχατζή (ΑΟ Θήρας): «Σίγουρα εμάς δεν μας ευνόησε η κλήρωση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και εμείς παίζουμε στο δικό μας σπίτι, οπότε δεν γίνεται να μην δώσουμε το 100%. Όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο».

Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός): «Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε το νταμπλ, οπότε έχουμε έρθει για το τρόπαιο όπως κάνουμε τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι νοκ άουτ παιχνίδια με εκπλήξεις, θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Παναγιώτα Διώτη (Πανναξιακός): Ο Πανναξιακός είναι στην Α1 τα τελευταία 5 χρόνια και μετράει 4 συμμετοχές σε Final . μια φορά σε τελικό. Ευελπιστούμε ότι θα είναι και η φετινή η ίδια πορεία. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Είναι νοκ άουτ αγώνες, μπορεί ο Ηλυσιακός να είναι χαμηλότερη αλλά είναι καλή ομάδα. Ο κάθε αγώνας θέλει προσοχή

Στεφανία Μπέμπη (Ηλυσιακός): «Εμείς παίζουμε με τον Πανναξιακό ο οποίος είναι μια κατηγορία πάνω από εμάς, όμως είμαστε μαχητική ομάδα και το έχουμε δείξει αυτό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ