ΒΟΛΕΪ

Η μάχη των "πρώην" και το φαβορί

Η μάχη των "πρώην" και το φαβορί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλά κοινά σημεία έχουν η Κηφισιά και ο Ολυμπιακός που θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου(27/3, 18.00) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να προσέξετε.

Μετά το Λιγκ Καπ, ήρθε η ώρα για να κριθεί και το Κύπελλο στο βόλεϊ ανδρών. Η Κηφισιά και ο Ολυμπιακός, όπως και το 2014, θα είναι το ζευγάρι του τελικού που προέκυψε έπειτα από δύο ματς που κράτησαν σχεδόν έξι ώρες και χρειάστηκαν δέκα σετ για να κριθούν.

Η Κηφισιά παρά την σημαντική απώλεια του Γιοβάνοβιτς στο πρώτο σετ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στη νίκη - πρόκριση επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ. Ο Χριστοφιδέλης πήρε πάνω του όλες τις κρίσιμες επιθέσεις στο τέλος με τους πράσινους από την πλευρά τους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία στην τελευταία φάση.

Στον άλλο ημιτελικό θυμηθήκαμε κάτι από Λιγκ Καπ. Για την ακρίβεια η μόνη διαφορά ήταν το χρονικό σημείο που το σερβίς του Σουλτανόπουλου έκρινε το ματς. Στη Σύρο ήταν στο τάι μπρέικ, ενώ στη Γλυφάδα ήταν στο τρίτο σετ με τον ΠΑΟΚ να χάνει τρία ματς μπολ για το 3-0 και τελικά να χάνει με 3-2 σετ.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον όλοι επικεντρώνονται στο ζευγάρι του τελικού. Η Κηφισιά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό πιθανότατα χωρίς τον Γιοβάνοβιτς και εκείνο που μένει να δούμε είναι εάν θα οριστικοποιηθεί η απουσία του από το ματς. Εάν αυτό συμβεί τότε οι ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν ένα σαφέστατο προβάδισμα αφού ακόμα και ο Κόβαλτσουκ που έπαιξε στη θέση του Σέρβου διαγώνιου δεν έχει καταφέρει να επανέλθει.

Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι το γεγονός πως η Κηφισιά είναι η μοναδική ομάδα που έχει θετικό απολογισμό στις μονομαχίες της με τον Ολυμπιακό αφού οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις μία φορά με τον ΑΟΚ να κάνει το διπλό στου Ρέντη (3-1).

Εκείνοι που άλλαξαν στρατόπεδο

Φυσικά, τις δύο ομάδες συνδέουν πολλά αφού πολλοί είναι οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο το περασμένο καλοκαίρι ή έχουν περάσει και από τις δύο ομάδες. Ξεκινάμε από την τυπικά γηπεδούχο Κηφισιά. Χριστοφιδέλης και Στεφάνου αγωνίστηκαν επί σειρά ετών στον Ολυμπιακό με τον πρώτο να έχει διατελέσει και αρχηγός της ομάδας του Πειραιά.

Στην αντίπερα όχθη τέσσερις παίκτες έχουν αγωνιστεί στην Κηφισιά. Οι Σουλτανόπουλος και Ταμπουρατζής είναι οι πιο πρόσφατοι αφού μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζονταν στον ομάδα των Βορείων Προαστίων. Στο παρελθόν στην Κηφισιά έχουν αγωνιστεί και οι Παπαδόπουλος και Δεληπρίμης.

Ο παράγοντας κούραση και η υποδοχή

Σε τέτοια παιχνίδια πολλά είναι τα πράγματα που παίζουν ρόλο με πρώτο και καλύτερο το κίνητρο και τη δίψα των παικτών για την κατάκτηση του τροπαίου. Σε αυτό θα πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα κούραση που αναμένεται να παίξει μεγαλύτερο ρόλο για την Κηφισιά παρά για τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν από πέντε σετ με τους ερυθρόλευκους να το κάνουν αργότερα χρονικά έχοντας λιγότερες ώρες ξεκούρασης. Το θέμα όμως είναι ότι ο Πιάτσα έχει σαφέστατα περισσότερες λύσεις από τον Αρσενιάδη ο οποίος εάν τελικά δεν έχει στη διάθεση του τον Γιοβάνοβιτς τότε θα μπορεί να κάνει ελάχιστα πράγματα από τον πάγκο.

Από εκεί και πέρα σίγουρα καθοριστικό ρόλο θα παίξουν, όπως και στο ματς του πρωταθλήματος, οι τρεις υποδοχείς της Κηφισιάς. Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης και Στεφάνου θα αναλάβουν το δύσκολο ρόλο να κρατήσουν την υποδοχή και να δώσουν ποιοτική πρώτη μπάλα στον Νικολάκη.

Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν το σερβίς τους για να χαλάσουν την υποδοχή της Κηφισιάς για να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εκείνους. Πάντως, σίγουρα ο Πιάτσα παρά την ανατροπή κόντρα στoν ΠΑΟΚ σίγουρα έχει παράπονα από την εικόνα των παικτών που σε αντίθεση με άλλα ματς αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα μπει σε αυτόν τον τελικό με το ρόλο του φαβορί και μένει να το επιβεβαιώσει μέσα στο γήπεδο.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ