ΒΟΛΕΪ

Η επιστροφή Τζιάνι και η σιγουριά του για πρόκριση Ελλάδας και Σλοβενίας

Η επιστροφή Τζιάνι και η σιγουριά του για πρόκριση Ελλάδας και Σλοβενίας

Το Αλεξάνδρειο πλέον κινείται αποκλειστικά σε ρυθμούς World League, καθώς από χθες (22/6) ξεκίνησαν οι προπονήσεις και των υπολοίπων ομάδων (η Εθνική Ελλάδας είχε "μπει" από την Τρίτη).

Το Αλεξάνδρειο πλέον κινείται αποκλειστικά σε ρυθμούς World League, καθώς από χθες (22/6) ξεκίνησαν οι προπονήσεις και των υπολοίπων ομάδων. Η Σλοβενίας ήταν η πρώτη που προπονήθηκε στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του 2ου τουρνουά του 3ου γκρουπ με τον Αντρέα Τζιάνι να κάνει ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν.

Ο Ιταλός προπονητής της Εθνικής Σλοβενίας μετά από 22 χρόνια βρέθηκε ξανά στο ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης καθώς το 1994 ήταν μέλος της Εθνικής Ιταλίας η οποία στον 1ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (που είχε φιλοξενηθεί στην Ελλάδα) είχε δώσει τους αγώνες της στην Θεσσαλονίκη, αλλά κι ένα έξτρα παιχνίδι με τη δική μας Εθνική στις 4/10/1994 (ως οι πρώτες των ομίλων τους) όπου είχε επικρατήσει με 3-0.

"Πέρασαν 22 χρόνια από τότε και η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Σίγουρα όμως θυμάμαι το γήπεδο, το οποίο έχει αλλάξει κάπως εξωτερικά, τα παιχνίδια και την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει οι Έλληνες φίλαθλοι. Σίγουρα πάντως δεν θα ξεχάσω εκείνο τουρνουά, αφού στο τέλος είχαμε κατακτήσει τον τίτλο", είπε ο 46άχρονος τεχνικός ο οποίος οδήγησε πέρσι την Σλοβενία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Λιγκ αλλά και στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά έχει και φέτος πολύ υψηλούς στόχους.

"Εμείς παίζουμε για πρώτη φορά στο World League και είναι μια νέα εμπειρία. Διαφορετική απ’ αυτές του European League και σίγουρα πιο δύσκολη αφού αντιμετωπίζουμε καλύτερες ομάδες. Ο στόχος όμως δεν αλλάζει και θέλουμε να κατακτήσουμε την 1η θέση στο 3ο γκρουπ για να μπορέσουμε να αλλάξουμε κατηγορία την επόμενη σεζόν".

Την τελευταία διετία Ελλάδα και Σλοβενία βρίσκονταν αντιμέτωπες στο European League και έφτασαν στο 2ο τουρνουά έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και το μεταξύ μας παιχνίδι θεωρείται κάτι σαν ‘τελικός’ αν και ο κ. Τζιάνι έχει διαφορετική άποψη.

"Νομίζω ότι πριν το μεταξύ μας παιχνίδι θα έχει ξεκαθαρίσει η πρόκριση και θεωρώ ότι και οι δύο θα είμαστε στο Final 4. Σίγουρα πάντως με την Ελλάδα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως πάντα", ήταν τα λόγια του για να κλείσουμε τη συζήτηση μας με το θέμα του Δημήτρη Τζούριτς τον οποίο θα έχει ως παίκτη την επόμενη χρονιά.

Με το άκουσε το όνομα του, πριν καν προλάβουμε να κάνουμε την οποιαδήποτε ερώτηση, ξέσπασε σε γέλια και είπε: "Εύχομαι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα… Θα μιλήσω με τον Τζούριτς σίγουρα, αλλά ας κερδίσει ο καλύτερος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ