ΒΟΛΕΪ

Η αποστολή της Εθνικής ανδρών για το 1ο τουρνουά του World League

Η αποστολή της Εθνικής ανδρών για το 1ο τουρνουά του World League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την Βαρκελώνη αναχωρεί αύριο το πρωί η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, καθώς εκεί διεξάγεται το 1ο τουρνουά του World League 2017. Η αποστολη της γαλανόλευκης.

Για την Βαρκελώνη αναχωρεί αύριο το πρωί η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, καθώς στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας διεξάγεται το 1ο τουρνουά του World League 2017.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για 3η συνεχόμενη χρονιά (και 13η συνολικά) θα αγωνιστεί στην ετησία γιορτή του παγκόσμιου βόλεϊ , συμμετέχοντας στο 3ο γκρουπ μαζί με τις Κινεζική Ταϊπέι, Γερμανία, Καζακστάν, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Κατάρ, Ισπανία, Τυνησία, Βενεζουέλα, Εσθονία, Αυστρία.

Η Εθνική ομάδα, η οποία πέρσι είχε φτάσει στο Final 4 καταλαμβάνοντας την 3η θέση, θα αγωνιστεί σε δύο τουρνουά τα οποία θα φιλοξενηθούν σε Βαρκελώνη (Ισπανία), Ταλίν (Ισπανία).

Στο πρώτο τουρνουά θα αντιμετωπίσουμε τις Ισπανία, Μεξικό, Κατάρ, ενώ στο δεύτερο τις Εσθονία, Βενεζουέλα, Κατάρ. Στο Final 4 προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες της συνολικής βαθμολογίας μαζί με το Μεξικό που θα διοργανώσει την τελική φάση.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης και οι συνεργάτες του Νίκος Μπουτσουρής, Μπάμπης Μυτσκίδης επέκεξαν για το 1ο τουρνουά την ακόλουθη 12άδα: Κώστας Στιβαχτής, Θάνος Τερζής, Σωτήρης Σωτηρίου, Νίκος Ζουπάνι, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιάννης Τακουρίδης, Παρασκευάς Τσέλιος, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Στεφάνου, Δημήτρης Γκαράς.

Συγκριτικά με το τουρνουά για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εκτός έμειναν οι Τζούριτς, Πρωτοψάλτης λόγω τραυματισμών και ο Σωτήρης Πανταλέων, ενώ την πρώτη του εμφάνιση σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών κάνει ο κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παρασκευάς Τσέλιος.

"Είμαι ενθουσιασμένος όπως θα ήταν και ο κάθε αθλητής στη θέση μου. Είμαι πολύ χαρούμενος αν και δεν το περίμενα ότι θα συνέβαινε τώρα", είπε ο Θρακιώτης κεντρικός ο οποίος έκανε όνειρα για την παρουσία στην Εθνική Ανδρών, αλλά υπολόγιζε ότι αυτό θα συνέβαινε στο μέλλον: "Για να πω την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα κι η έκπληξη μου ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα όμως θα έχω την ευκαιρία να ζήσω κι εγώ από κοντά την εμπειρία του World League, αφού έχω ακούσει από τους πιο μεγάλους το πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση και φυσικά αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω κι εγώ την Εθνική".

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στο World League 2017:

1ο τουρνουά – Βαρκελώνη (2-4 Ιουνίου)

Παρασκευή 2/6

18:30, Κατάρ – Ελλάδα
21:00, Ισπανία - Μεξικό

Σάββατο 3/6

16:30, Ελλάδα – Μεξικό
19:00, Ισπανία – Κατάρ

Κυριακή 4/6

16:30, Κατάρ – Μεξικό
19:00, Ισπανία – Ελλάδα

2ο τουρνουά – Ταλίν (9-11 Ιουνίου)

Παρασκευή 9/6

16:00, Βενεζουέλα – Ελλάδα
19:00, Εσθονία – Κατάρ

Σάββατο 10/6

16:00, Ελλάδα – Κατάρ
19:00, Βενεζουέλα – Εσθονία

Κυριακή 11/6

16:00, Κατάρ – Βενεζουέλα
19:00, Ελλάδα – Εσθονία

*Το Final 4 του 3ου γκρουπ θα διεξαχθεί το διάστημα 16-18 Ιουνίου στην πόλη Λεόν στο Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ