ΒΟΛΕΪ

Γυναίκες σε αγώνα βόλεϊ στο Ιράν

Γυναίκες σε αγώνα βόλεϊ στο Ιράν
2015 FIVB

Λίγους μήνες μετά από τα όσα έγιναν με την Γκοντσέχ Γκαβαμί η Κυβέρνηση του Ιράν θα επιτρέψει σε γυναίκες να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ με τις ΗΠΑ.

Το Ιράν, πέρα από τις αγωνιστικές επιτυχίες της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της χώρας, είχε έρθει στην επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες και για τη φυλάκιση της Γκονστέχ Γκαβαμί (φωτογραφία). Η Βρετανό-Ιρανή είχε παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ και είχε φυλακιστεί από τις Αρχές αφού αυτό απαγορευόταν.

Μετά τη φυλάκισή της και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, η Γκαβαμί αφέθηκε ελεύθερη, αλλά το Ιράν δείχνει να κάνει κάποια βήματα μπροστά.

Το Υπουργείο αθλητισμού του Ιράν ανακοίνωσε ότι τον αγώνα ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ θα παρακολουθήσει και ένας αριθμός γυναικών. Το πόσες θα είναι αυτές δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι θα πρόκειται για "Μέλη της οικογένειας του βόλεϊ, της εκτελεστικής επιτροπής και φίλαθλοι των ΗΠΑ".

Αυτή είναι σίγουρα η θετική πλευρά του θέματος όμως ταυτόχρονα η Κυβέρνηση φρόντισε να στείλει τα μηνύματα του και για όποιος ετοιμάζουν διαδηλώσεις για το θέμα. "Κάθε διαμαρτυρία διαδήλωση υπέρ ή μετά τον αγώνα με τη συμμετοχή γυναικών είναι παράνομη" αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι δύο αγώνες ανάμεσα στις δύο χώρες θα διεξαχθούν την ερχόμενη Παρασκευή (19/6) και Κυριακή (21/6) στην Τεχεράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ