ΒΟΛΕΪ

Γκάνεφ στο Sport24.gr: "Μου άρεσαν όλα"

Γκάνεφ στο Sport24.gr: "Μου άρεσαν όλα"

Πριν από 17 χρόνια, ο Άρης κατακτούσε το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο πρωταγωνιστής της τότε ομάδας, ο τρομερός Λιούμπο Γκάνεφ, μιλάει στο Sport24.gr για την όμορφη Θεσσαλονίκη, το νόστιμο γύρο και τους... χαζούς που τρέχουν.

Ποιος λάτρης του βόλεϊ δεν θυμάται τον τρομερό Βούλγαρο Λιούμπο Γκάνεφ, που σκορπούσε τον τρόμο στο πέρασμά του; Ο οποίος άφησε το ιταλικό πρωτάθλημα για να μας κάνει την τιμή να αγωνιστεί στη χώρα μας, για λογαριασμό του Άρη τη σεζόν 1996-97.

Σε μία χρονιά που έμελλε να έχει ιστορική σημασία για το ελληνικό βόλεϊ, αλλά και τους "κίτρινους", αφού ο Άρης στέφθηκε πρωταθλητής, σπάζοντας το "κατεστημένο" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετά από 32 χρόνια! Με ηγέτη, λοιπόν, τον Βούλγαρο διαγώνιο, του οποίου το σέρβις έτρεμαν οι καλύτεροι υποδοχείς του κόσμου, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν στις 19 Απριλίου του 1997 με 3-0 (15-8, 15-9, 15-6) την Ορεστιάδα στον τελικό της κατάμεστης Μίκρας.

Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Κώστας Χαριτωνίδης, ενώ εκτός του Γκάνεφ, στελεχωνόταν από μερικούς ακόμα πολύ καλούς παίκτες, όπως ο συμπατριώτης του, Πλάμεν Κονσταντίνοφ, ο αρχηγός Βαγγέλης Κουτσονίκας, ο Στέλιος Παπακοσμάς, ο Σάκης Χατζηαντωνίου, ο Γιάννης Μέλκας, ο Βασίλης Μητρούδης, ο Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος και ο Γιάννης Χαριτωνίδης.

Ο Λιούμπο Γκάνεφ, νυν αντιπρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας βόλεϊ, μίλησε στο Sport24.gr για εκείνη τη μεγάλη επιτυχία του Άρη, τονίζοντας πως πίστευε σε μία καλή χρονιά, η οποία και ήρθε. Ανέφερε πως λάτρευε τη Θεσσαλονίκη και τους ρυθμούς της, εξέφρασε την αδυναμία του στα... σουβλάκια, ενώ έστειλε κι ένα μήνυμα στους φιλάθλους των "κιτρίνων".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λιούμπο Γκάνεφ στο Sport24.gr:

Τι θυμάστε περισσότερο από το 1997 και το πρωτάθλημα που κατακτήσατε με τον Άρη;

Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα. Έπαιξα μετά την Ιταλία και μπορούσα να δω τη διαφορά που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πρωταθλημάτων. Χάρηκα πραγματικά που καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Άρη.

Πιστεύατε στην αρχή της σεζόν ότι μπορούσατε να στεφθείτε πρωταθλητές;

Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλά. Είχαμε μια καλή ομάδα και πίστευα ότι θα κάναμε καλή χρονιά.

Γκάνεφ στο Sport24.gr: "Μου άρεσαν όλα"

Τι άλλες ωραίες αναμνήσεις έχετε από την περίοδο που αγωνιστήκατε στον Άρη;

Μου άρεσε πολύ η πόλη. Έτρωγα πολύ γύρο, γνώρισα πολύ ωραίους ανθρώπους. Δεν θυμάμαι τίποτα που να μην μου άρεσε.

Μιλάτε ακόμα με πρώην συμπαίκτες σας ή με τον πρώην προπονητή σας;

Φυσικά! Μιλάω ακόμα με τον προπονητή μου, τον Κώστα Χαριτωνίδη. Επίσης, έχω έρθει αρκετές φορές ακόμα στη Θεσσαλονίκη και επιδιώκω να βρεθώ με πρώην συμπαίκτες μου, όπως τον νυν προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Κουτσονίκα.

Τι σας άρεσε περισσότερο να κάνετε στη Θεσσαλονίκη;

Είναι μια πόλη που μου αρέσει πολύ. Μαζευόμασταν με τα παιδιά και πηγαίναμε αρκετές φορές στα μπουζούκια. Ήμασταν πολύ ωραία παρέα. Μας άρεσε επίσης να πηγαίνουμε για καφέ στην παραλία. Να χαλαρώνουμε. Γι' αυτό επέλεξα και το βόλεϊ, παρά το γεγονός ότι ήμουν αρκετά καλός και στο μπάσκετ. Αλλά στο μπάσκετ πρέπει να τρέχεις συνέχεια. Δεν είμαι κανένας χαζός.

Γκάνεφ στο Sport24.gr: "Μου άρεσαν όλα"

Οπότε θα μπορούσατε να ζήσετε και μόνιμα εκεί;

Γιατί όχι; Είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, που προσφέρει τα πάντα σε όποιον κατοικεί εκεί.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους φίλους του Άρη, οι οποίοι σας αγαπούν πολύ;

Πρέπει να μείνουν με την ομάδα. Τους χρειάζεται πολύ και πρέπει να συνεχίσουν να τη στηρίζουν με όλη τους τη δύναμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ