ΒΟΛΕΪ

Για το μετάλλιο οι Νεάνιδες

Για το μετάλλιο οι Νεάνιδες

Η εθνική νεανίδων αντιμετωπίζει το Σάββατο (23/8, 19.00) τη Σλοβενία στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ.

Τη νίκη που θα τις φέρει στον τελικό και θα τους εξασφαλίσει ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεκδικήσει η εθνική νεανίδων με αντίπαλο τη Σλοβενία το Σάββατο (23/8, 19.00, NΕΡΙΤ Sports) στο Ταρτού της Εσθονίας.

Η παράδοση ευνοεί τα κορίτσια του Κώστα Παπαδόπουλου που μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες με αντιπάλους τις Σλοβένες σε επίπεδο κορασίδων.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε " δεν χαλάμε την ρουτίνα μας, ούτε εμείς, ούτε οι αθλήτριες. Είναι πολύ σημαντικό ματς, αλλά είναι το 6ο που δίνουμε στο τουρνουά και ως έτσι το αντιμετωπίζουμε. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο ότι η Σλοβενία βγήκε πρώτη στον όμιλο του Τάμπερε. Έχουμε καλή παράδοση απέναντι της σαν κορασίδες, αλλά έχει μεσολαβήσει και ένα διάστημα εξέλιξης. Εμείς θα κυνηγήσουμε πάλι τα όρια μας. Δεν μπορώ να μιλήσω με πιθανότητες, είναι ένας ημιτελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου και οι δύο ομάδες είναι πρωτάρες. Εμείς την παραμικρή πιθανότητα που έχουμε θα την κυνηγήσουμε, όσο δεν πάει".

Τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο συνεργάτης του και προπονητής της εθνικής γυναικών, απομόνωσαν την πασαδόρο της Σλοβενίας ως την παίκτρια-κλειδί.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της σλοβενικής ομάδας, Χοσέ Τσάτσαρ έδωσε τον χαρακτηρισμό του "φαβορί" στην ελληνική ομάδα: " Πολύ δύσκολο ματς. Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει την Στράντζαλη, αλλά συνεχίζει να παίζει πολύ καλά. Εμείς κερδίσαμε έναν όμιλο που ήταν «τρομακτικός» με υπερδυνάμεις. Σίγουρα δεν περίμενα να βρεθούμε οι δύο ομάδες στον ημιτελικό, αλλά τελικά να που συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι το αξίζαμε και οι δύο. Έχουμε χάσει τρεις φορές σε επίπεδο Κορασίδων και από την πλευρά αυτή η Ελλάδα είναι το φαβορί. Ίσως ήρθε η δικιά μας η σειρά να κερδίσουμε αύριο. Θα δούμε".

Η φωτογραφία είναι από τους πανηγυρισμούς της ελληνικής ομάδας με την αντίστοιχη σερβική μετά την πρόκριση στα ημιτελικά. Ίσως το Σάββατο (23/8) να συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί μετά την πρόκριση στον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ