ΒΟΛΕΪ

Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ: Η ώρα για το πρώτο... σερβίς των τελικών!

Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ: Η ώρα για το πρώτο... σερβίς των τελικών!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H ώρα για τους τελικούς της Α1 βόλεϊ ανδρών έφτασε. Σήμερα (19/4, 19.00, Live στο Sport24.gr,) θα γίνει στο "Δημήτρης Βικέλας" της Ερμούπολης το πρώτο ματς μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του ΠΑΟΚ.

H ώρα για τους τελικούς της Α1 βόλεϊ ανδρών έφτασε. Σήμερα(19/4, 19.00, Live στο Sport24.gr,) θα γίνει στο "Δημήτρης Βικέλας" της Ερμούπολης ο πρώτος τελικός των πλέι οφ μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του ΠΑΟΚ, με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες

Καθοριστικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή αποδεικνύεται ο 1ος τελικός σε ποσοστό 78%, καθώς όποια ομάδα τον κερδίζει, κατακτά τελικά και τον τίτλο. Από τα 24 χρόνια των πλέι οφ, στα 19 η πρωταθλήτρια ομάδα νίκησε τον πρώτο τελικό, ενώ μόνο πέντε φορές η ομάδα που έχασε τον πρώτο τελικό, κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Yποψήφιος πρωταθλητής από την επαρχία

Ο Φοίνικας θέλει να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικούς μετά τη σεζόν 2011-12 που αγωνίστηκε κόντρα στον Ηρακλή και έχασε το πρωτάθλημα στον πέμπτο τελικό και χωρίς αγώνα στη Μίκρα.

Πλεονέκτημα έδρας μετά την Ορεστιάδα

Ωστόσο, εφέτος είναι η πρώτη φορά που ο Φοίνικας θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε τελικούς. Η ομάδα της Σύρου γίνεται η δεύτερη επαρχιακή ομάδα μετά την Ορεστιάδα που έχει πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Τη σεζόν 1997-98 η Ορεστιάδα είχε πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά έχασε το πρωτάθλημα στον 5ο τελικό στην έδρα της.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο του στο ανδρικό βόλεϊ μετά το νταμπλ της σεζόν 2014-15 και το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Επίσης θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα κατακτήσει πρωτάθλημα προερχόμενη από την 4η θέση στην κανονική περίοδο και η δεύτερη της Θεσσαλονίκης μετά τον Ηρακλή που θα πάρει πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Ετοιμες αγωνιστικά

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες για τις αναμετρήσεις, δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα και οι προπονητές των δύο ομάδων δηλώνουν έτοιμοι για μία δύσκολη και μεγάλη σειρά αγώνων που θα έχουν και επίπονες μετακινήσεις μεταξύ Σύρου και Θεσσαλονίκης.

Νίκολιτς: "Έτοιμοι για τον τίτλο"

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ντούσκο Νίκολιτς, είπε: "Είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Είναι πολύ ωραίες οι στιγμές που ζει η ομάδα μου. Οι παίκτες μου το απολαμβάνουν και θέλουν να αποδείξουν πως δεν έφτασαν τυχαία ως εδώ. Θέλουμε να παίξουμε ποιτικό βόλεϊ απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες που έρχεται και με καλή ψυχολογία. Στην κανονική περίοδο νικήσαμε δύο φορές τον ΠΑΟΚ και στο Λιγκ Καπ εδώ στην έδρα μας χάσαμε στις λεπτομέρειες. Άρα, μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για τον σύλλογο και τον κόσμο της Σύρου που θα μας υποστηρίξει".

Καλμαζίδης: "Ο τίτλος περνάει από τη Σύρο"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: "Μετά τους αγώνες με τον Ολυμπιακό ξεκινάμε άλλη μία μεγάλη δοκιμασία. Πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να ξαναμπούμε σε αγωνιστικό πνεύμα και να δούμε αυτά τα παιχνίδια ένα – ένα, όσο το δυνατόν πιο σοβαρά. Δεν είναι μόνο ο Ντόκιτς επικίνδυνος από τη Σύρο. Όλη η ομάδα της Σύρου μπορεί να μας κάνει ζημιά. Πρέπει να παρουσιαστούμε γεμάτοι ενέργεια και πάθος για να πάρουμε από την αρχή προβάδισμα στις νίκες όπως κάναμε και με τον Ολυμπιακό στους ημιτελικούς. Αυτό θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Εξάλλου πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως για να στεφθούμε πρωταθλητές πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη εδώ στη Σύρο".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ