ΒΟΛΕΪ

Φάκας: "Είμαστε οι καλύτεροι"

Φάκας: "Είμαστε οι καλύτεροι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο συνεργάτης του Ρομπέρτο Πιάτσα, Γιάννης Φάκας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τον Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: « Η ομάδα απέδειξε ότι έχει σταθερή απόδοση. Καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό και παίξαμε με μία αξιόλογη ομάδα με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Την υπολογίζαμε και τη σεβαστήκαμε, αλλά είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και είμαστε οι νικητές».

Για τον ημιτελικό με τον Π.Α.Ο.Κ.: « Ήθελε ψυχική δύναμη. Η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες και δεν καταθέτει ποτέ τα όπλα. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα δεν είναι προσωποκεντρική, έχουμε αρκετούς παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως είναι και το τεχνικό τιμ. Αυτό δίνει μεγάλη ανταγωνιστικότητα στις προπονήσεις μας και μερικές φορές οι προπονήσεις είναι πιο σκληρές και από τα παιχνίδια. Υπάρχουν φορές, μάλιστα, που οι αναπληρωματικοί κερδίζουν τους βασικούς. Άρα οποιοσδήποτε μπορεί να αντικαταστήσει τον οποιονδήποτε. Η ομάδα έχει ισάξιους παίκτες και αυτό βοηθάει τον προπονητή να κάνει πιο ποιοτική την προπόνηση».

Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα: « Έχει βρεθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχει μάθει την προπονητική πολύ καλά. Έχει βάλει στην ομάδα στοιχεία ομάδων υψηλού επιπέδου και αυτά θέλουμε να κρατήσουμε».

Για το αν η ομάδα θα έχει προπόνηση, τη Δευτέρα: « Ο προπονητής το είπε αυτό και φυσικά αστειευόταν. Η ομάδα θέλει ρεπό, καθώς έχει περάσει πολλές ώρες στο γήπεδο, έχει κάνει πολλές προπονήσεις και χρειάζεται να φορτίσει τις μπαταρίες της για να φτάσει στο μεγαλύτερο τίτλο, το πρωτάθλημα, όπου θα βρούμε πάλι απέναντί μας τον Π.Α.Ο.Κ., μία ομάδα με Ολυμπιονίκες. Βέβαια, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Αυτό πρέπει να δείξουμε και στη συνέχεια. Άλλωστε, όλοι το έχουν πει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα».

Για την παρουσία του κόσμου: « Έχω μεγαλώσει σε γήπεδα, όπου υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων και αυτή είναι η ατμόσφαιρα που μου αρέσει. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που αρέσει σε έναν παίκτη. Φανταστείτε να υπήρχαν οπαδοί των ομάδων στα πέταλα και να ήταν γεμάτο όλο το γήπεδο. Θα ήταν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, μία διαφήμιση για το σπορ. Η ομοσπονδία δεν παίρνει αυτή την απόφαση, διότι δεν ξέρει αν μία τέτοια διοργάνωση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Εγώ αυτό που εύχομαι είναι να μπορούμε να είμαστε μαζί σε ένα γήπεδο φίλοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Π.Α.Ο.Κ. και της Α.Ε.Κ. Ο αθλητής άλλωστε παίζει καλύτερα σε ένα γεμάτο γήπεδο, είτε με οπαδούς της ομάδας του είτε των αντιπάλων. Πρέπει να γυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές, που ο αθλητισμός ήταν μία γιορτή, μία ώρα ευχαρίστησης. Κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει. Πρέπει να το χαιρόμαστε και εμείς μέσα στο γήπεδο και αυτοί που είναι εκτός.

Οι αθλητές σε μεγάλο βαθμό κρατούν ψηλά το επίπεδο και θέλουν τον κόσμο στα γήπεδα. Σε ένα θέατρο, πως θα βγει το γέλιο αν δεν υπάρχουν θεατές; Έτσι είναι και ο αθλητισμός. Στο Φάιναλ 4 μπορεί να κερδίσαμε, ως άθλημα, 100 παιδιά, τα οποια έπειτααπό μερικά χρόνια μπορεί να στελεχώσουν την εθνική.

Δε θέλω να πω κάτι άλλο. Βρέθηκα σε υψηλό επίπεδο, είμαι στον Ολυμπιακό 12 χρόνια και η ομάδα κρατούσε πάντα υψηλό επίπεδο και έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες. Αυτό που βλέπουμε σήμερα σε όλη μας τη ζωή είναι δυστυχία, βγαίνει η πίκρα με όλα αυτά που συμβαίνουν και ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να διασκεδάζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ