ΒΟΛΕΪ

Έτοιμοι για το Λιγκ Καπ

Έτοιμοι για το Λιγκ Καπ
INTIME SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ του Λιγκ Καπ όπου ο

Λίγες ώρες έμειναν πριν από την έναρξη του φάιναλ-4 του 4ου Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σαββάτο 30 και 31 Ιανουαρίου στο γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» με την ευθύνη της ΕΣΑΠ, του Δήμου Γλυφάδας και της NOVA που έχει αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή.

Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή στις 6.30μ.μ: Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης και στις 9μ.μ: Ολυμπιακός – Άρης. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο στις 18.30. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το Novasports-3.

Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο και τον Διευθυντή του ΠΑΣΑΠ Βασίλη Μηνούδη έδωσαν το αγωνιστικό στίγμα της διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά αλλά και στο Σύλλογο «Ελπίδα» και στην τεράστια πρωτοβουλία της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών την οποία παρουσίασε ο Επιστημονικός Διευθυντής Παιδίατρος Αιματολόγος Στέλιος Γραφάκος.

Ταρνατόρος: «Μήνυμα Ελπίδας»

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Περικλή Δορκοφίκη αλλά και τη NOVA για την άψογη συνεργασία και τόνισε: «Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει ωραίους αγώνες μεταξύ τεσσάρων κορυφαίων ομάδων. Παράλληλα θα διοργανώσουμε και άλλες εκδηλώσεις. Το Σάββατο θα γίνει τουρνουά μίνι βόλεϊ στους χώρους γύρω από το γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» και κατά την διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει μουσική, τσιρλίντερς και πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο. Καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στην Γλυφάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε διοργανώσεις που προάγουν το άθλημα και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο και να διασκεδάζει βλέποντας βόλεϊ. Έχουμε την τιμή και την χαρά να συνεργαζόμαστε με τον ΠΑΣΑΠ και παρά τις ορισμένες διαφωνίες μας καταλήγουμε πάντα σε ένα ζητούμενο. Το βόλεϊ ανήκει σε όλους και με την προτροπή του κ. Μηνούδη έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας" και τον κ. Στέλιο Γραφάκο. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και θέλουμε να βάλουμε και εμείς την σφραγίδα μας με το να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών».

Μηνούδης: «Μήνυμα Ελπίδας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης είπε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις ομάδες τους. Ευχαριστούμε την ΕΣΑΠ για την άμεση ανταπόκριση της και την βοήθεια με τον Σύλλογο Ελπίδα και τον εθελοντισμό της για να γίνουν δότες μυελού των οστών. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και στα επόμενα αθλητικά ραντεβού».

Γραφάκος: «10.000 δότες σε ένα χρόνο»

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «Ελπίδα» Παιδίατρος Αιματολόγος Στέλιος Γραφάκος είπε: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πρόσκληση. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι μεγάλης σημασίας. Γιατρεύει νοσήματα που δεν γιατρεύονται με άλλο τρόπο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 25 εκατομμύρια δότες και στην Ελλάδα ο αριθμός είναι πολύ μικρός. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας πριν 1 χρόνο και έχουμε ήδη μαζέψει 10.000 δότες. Σκεφτείτε ότι δίνοντας λίγα κύτταρα, δίνουμε ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο. Με μία απλή δειγματοληψία από το αίμα και το σάλιο μπορούμε να σώσουμε ζωές και να προσφέρουμε ζωή».

Μουστακίδης: «Ποτέ δεν ξέρεις»

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Θανάσης Μουστακίδης δήλωσε για τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό: «Είναι τρίτη χρονιά που ο Εθνικός λαμβάνει μέρος στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο το τελευταίο 20ήμερο και τώρα ξεκινήσαμε την ανάκαμψη. Θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες και εύχομαι να παιχτεί όμορφο βόλεϊ για τον κόσμο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι ο Εθνικός δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στην Αθήνα ο Μουστακίδης είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Καταρχήν για να παίξουμε τον Ολυμπιακό πρέπει να περάσουμε πρώτα από μία δυνατή ομάδα όπως είναι ο Παμβοχαϊκός και ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Άρη».

Δαλακούρας: «Τρίτη και φαρμακερή»

Ο διεθνής ακραίος του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας είπε: «Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και να γεμίσει το γήπεδο. Δυστυχώς τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Ελπίζω αυτή να είναι η τρίτη και φαρμακερή. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πέρσι έπαιξε ρόλο το άγχος της έδρας και δεν παίξαμε όσο καλά θέλαμε. Πλέον έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες και ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα».

Μέρτεν: «Καλές αναμνήσεις από τη Γλυφάδα»

Ο Γερμανός προπονητής του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν δήλωσε: «Δεν ήμουν προπονητής του Παμβοχαϊκού όταν αυτή προκρίθηκε στο φάιναλ-4. Έχω παίξει ένα παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο απέναντι στην ΑΕΚ και έχω καλές αναμνήσεις διότι νικήσαμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αύριο ένα καλό παιχνίδι. Ελπίζω να αγωνιστεί αύριο ο Ντουσάρμ αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο».

Κανέλλος: «Δεν ήρθαμε για να χάσουμε»

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού Μάκης Κανέλλος είπε: «Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και να παιχτεί υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Ο Παμβοχαϊκός ήρθε για να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Είχαμε κάποιες ατυχίες που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Δεν ήρθαμε για να χάσουμε. Θα παίξουμε για τον Άκη (Ασπιώτη) που τραυματίστηκε. Το μυαλό μας είναι σε εκείνον. Μακάρι να κάνουμε κάτι καλό και να του αφιερώσουμε ακόμα και τον τίτλο».

Καζάζης: «Στόχος ο τίτλος»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας ένα διήμερο πολιτισμού. Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση. Πέρα από το αγωνιστικό έχει και άλλες εκδηλώσεις και αυτό είναι σημαντικό για όλους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Νίκο Σαμαρά. Έχουμε κοντά μας και τον Σύλλογο Ελπίδα και βέβαια το αγωνιστικό κομμάτι, σε ένα ουδέτερο γήπεδο. Είναι μία γιορτή του βόλεϊ και πρέπει όλοι μας να το χαρούμε. Από την στιγμή που βρισκόμαστε εδώ θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ο Ντιάτσκοφ έχει μπει σε ρυθμούς προπόνησης και σήμερα που θα τελειώσουμε την προετοιμασία μας θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Διαθέσιμοι θα είναι και οι Σφενδυλάκης, Κοΐστρα. Στόχος του Ολυμπιακού είναι ο τίτλος».

Προύσαλης: «Πρεσβευτές της Ελπίδας»

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Προύσαλης είπε: «Ευχαριστούμε τη NOVA που είναι κοντά στο άθλημα μας. Καλώ πρώτα τον κόσμο του Ολυμπιακού και μετά τον κόσμο του βόλεϊ να έρθει στο γήπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στους αγώνες. Επίσης εμείς οι αθλητές θέλουμε να γίνουμε πρεσβευτές του Συλλόγου «Ελπίδα» και να βοηθήσουμε το έργο του. Το μήνυμα μας είναι να γίνουμε δότες. Σχετικά με τον ημιτελικό θεωρώ πως ο πρόσφατος αγώνας που δώσαμε με τον Άρη στο πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση. Ο Άρης έχει νέο προπονητή και νέο διαγώνιο οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δύσκολο αγώνα».

Κυριακίδης: «Να κάνουμε την έκπληξη»

Ο ακραίος του Άρη Γιάννης Κυριακίδης είπε: «Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να δει ωραίο βόλεϊ. Θέλουμε να ξεχάσουμε λίγο το πρωτάθλημα και να δούμε ένα νέο στόχο. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Το επίπεδο θα είναι υψηλό. Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά πλέον έχουμε και προπονητή και διαγώνιο. Έχουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη απέναντι στο φαβορί που είναι ο Ολυμπιακός. Ούτε κι εμείς γνωρίζουμε τα όρια της ομάδας μας. Ελπίζω να βγάλουμε έναν καλό αγώνα με τον Ολυμπιακό».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ-4

Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδα

Ημιτελικοί

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

18.30 (Novasports-3): Παμβοχαϊκός - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδούπολης

Διαιτητές: Κουτσούλας, Θεμελής. Παρατηρητές: Αντωνούλης, Ιορδανίδης. Επόπτες: Ράντσιου, Χαμπιλού, Διαμαντής, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

21.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Α.Σ.Άρης

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μουλά Λεμονιά. Παρατηρητές: Ιορδανίδης, Αντωνούλης. Επόπτες: Καλομοίρης, Οικονομοπούλου, Καντλή, Δαλέκου. Γραμματεία: Σωτοπούλου.

Τελικός

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

18.30 (Novasports-3): Νικητής Α΄ημιτελικού - Νικητής Β΄ημιτελικού

Διαιτητές: (Θα ανακοινωθούν μετά τους ημιτελικούς) Παρατηρητές: Αντωνούλης, Ιορδανίδης. Επόπτες: Καλομοίρης, Χρηστίδης Αλ. Μαριδάκης, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ