ΒΟΛΕΪ

Έτοιμη για Ισπανία η Εθνική

Έτοιμη για Ισπανία η Εθνική

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών ολοκληρώνει την προετοιμασία της για τον πρώτο αγώνα μπαράζ για το Ευρωβόλεϊ 2017 με τον Σωτήρη Δρίκο να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ισπανία.

Ολοκληρώνεται σήμερα (28/9) η επί ελληνικού εδάφους προετοιμασία της Εθνικής ανδρών για τον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Ευρωβόλεϊ 2017, με αντίπαλο την Ισπανία, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου (21:00, ΕΡΤ3) στην πόλη Λας Πάλμας.

Το πρωί οι Έλληνες διεθνείς προπονήθηκαν στο Κατσάνειο και το απόγευμα (18:00) θα ακολουθήσει η τελευταία προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΑΚ Σταυρούπολης.

Ο Γιώργος Τζιουμάκας ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά του Βελγίου λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα, είναι καλύτερα και υπολογίζεται κανονικά από το προπονητικό τιμ.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Ισπανία (μέσω Κωνσταντινούπολης, Βαρκελώνης) και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος με τον συνεργάτη του Νίκο Ζαλμά επέλεξαν τους ακόλουθους αθλητές για τον αγώνα της Ισπανίας: Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιώργος Πετρέας, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Ζουπάνι, Γιώργος Στεφάνου.

Το προπονητικό επιτελείο και οι συνοδοί: Σωτήρης Δρίκος (Α’ προπονητής), Νίκος Ζαλμάς (Β’ προπονητής), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Στέλιος Ναβροζίδης (φυσικοθεραπευτής), Λάμπρος Δάνας (γυμναστής), Μάριος Γκιούρδας (μάνατζερ), Γιώργος Μαντζιούκης (δημοσιογράφος).

Υπενθυμίζουμε ότι στον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης την πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μετά την ολοκλήρωση των δύο αναμετρήσεων (η νίκη με 3-0 και 3-1 δίνει 3 βαθμούς στο νικητή και 0 βαθμούς στον ηττημένο, η νίκη με 3-2 δίνει 2 βαθμούς στο νικητή και 1 βαθμό στον ηττημένο).

Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγώνα έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε η πρόκριση κρίνεται στο «χρυσό σετ» που ολοκληρώνεται στους 15 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ