ΒΟΛΕΪ

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός 1-3

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ και Γιούρισιτς ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και κατέκτησε το Λιγκ Καπ.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έπαιξε μεγάλο βόλεϊ για ένα σετ αλλά αυτό δεν έφτανε για να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές και με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ και Γιούρισιτς πήραν τη νίκη με 3-1 σετ κατακτώντας το Λιγκ Καπ.

Με βάση την εικόνα των ερυθρόλευκων μετά το πρώτο σετ η κατάκτηση του τροπαίου κρίνεται ως απόλυτα δίκαιη.

Η είσοδος του Κοκκινάκη αντί του Χριστοφιδέλη βελτίωσε την υποδοχή η οποία ήταν προβληματική στο πρώτο σετ και παράλληλα οι ερυθρόλευκοι χάλασαν αυτοί την υποδοχή του Εθνικού φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

Για τους ηττημένους μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Τσουκ φτάνοντας στους 24 πόντους, ενώ βοήθησαν και οι Μίχαλι, Ανέστης Δαλακούρας και Δαρίδης.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός 1-3

Τα σετ: 25-22, 16-25, 21-25, 15-25

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Μιχάλι 9 (7/13 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 4 (1/5 επ, 3 μπλοκ), Τσουκ 24 (21/50 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 53% υπ - 32% άριστες), Κασαμπαλής, Αν. Δαλακούρας 12 (9/23 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 69% υπ - 46% άριστες), Άντριτς 5 (5/17 επ) / Δαρίδης (λ, 89% υπ - 67% άριστες), Κ. Δαλακούρας 1 (1/4 επ, 63% υπ - 38% άριστες), Δημητριάδης, Κιόσης 1 (1/1 επ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Γιούρισιτς 13 (9/12 επ, 4 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 13 (10/31 επ, 3 μπλοκ, 68% υπ - 44% άριστες), Προύσαλης 1 (1 άσσος), Κλαρκ 21 (14/26 επ, 5 άσσοι, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 2 (1/5 επ, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 63% υπ - 37% άριστες), Μαρούλης 1 (1 μπλοκ), Κοκκινάκης 11 (8/18 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 76% υπ - 57% άριστες), Σωτηρίου 1 (1/2 επ), Κόιστρα 9 (5/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τζελάτι.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

MVP ο Στεφάνου

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου αναδείχτηκε MVP και καλύτερο λίμπερο του φάιναλ-4 League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Ο Αμερικανός διαγώνιος του Ολυμπιακού Κάρσον Κλαρκ αναδείχτηκε καλύτερος επιθετικός, ο Σέρβος Μίλαν Γιούρισιτς του Ολυμπιακού αναδείχτηκε καλύτερος κεντρικός και ο Σταύρος Κασαμπαλής του Εθνικού καλύτερος πασαδόρος.

«Είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύομαι MVP. Δεν το περίμενα. Είμαι πολύ συγκινημένος για αυτές τις διακρίσεις του MVP και του λίμπερο και μαζί με την κούπα τις αφιερώνω στην οικογένεια μου που τόσο πολύ με έχει στηρίξει», δήλωσε ο Γιώργος Στεφάνου.

Την απονομή έκανε ο εν ενεργεία μπασκετμπολίστας και υπέυθυνος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Καζάζης: "Αφιερωμένο στους συνεργάτες μου"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης που κατέκτησε τον έκτο τίτλο ως προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης και τον φίλο μου τον Σάκη. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να είναι στις πιο ψηλές θέσεις. Αυτό χρειάζεται μεγάλο μεράκι από όλους. Το ότι έφτασε στον τελικό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μας πίεσε πολύ στο πρώτο σετ, αλλά τεχνικά δεν είχε διάρκεια. Εμείς είχαμε μία συγκεκριμένη τακτική, την ακολουθήσαμε από την πρώτη στιγμή ως το τέλος.

Το παιχνίδι κάποια στιγμή είχε γείρει στη δική μας την πλευρά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και το τρόπαιο. Η νίκη μας ήταν καθαρή, ήμασταν ανώτεροι από την Αλεξανδρούπολη, είχαμε διάρκεια και περισσότερες επιλογές».

Όσο για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να προετοιματεί η ομάδα με τις αλλαγές των παικτών, ο Δημήτρης Καζάζης είπε: "Δεν είναι εύκολο, οι ομάδες δημιουργούνται μέσα το χρόνο. Μία απουσία να υπάρχει επηρεάζει την ομάδα, όπως και μία νέα είσοδος. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία μικρή αναστάτωση, αλλά καταφέραμε να τν ξεπεράσουμε. Χθες κάναμε κακό και σήμερα ένα πολύ κακό παιχνίδι και πετύχαμε το στόχο μας. Παρόλο που χάσαμε το πρώτο σετ, δεν ξεκινήσαμε άσχημα, απλώς δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Είναι θέμα χρόνου να ανεβούμε. Πιέσαμε την Αλεξανδρούπολη στην υποδοχή όπου είχε αδυναμίες και κάναμε την καλύτερη μας εφετινή εμφάνιση στο μπλοκ".

Ο Δημήτρης Καζάζης αφιέρωσε το Λιγκ Καπ στους συνεργάτες του: «Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και αυτό μας δίνει μία δύναμη. Αφιερώνω τον τίτλο σε όλους τους άμεσους συνεργάτες μου. Από τον τιμ μάνατζερ μέχρι τον φροντιστή».

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Μουστακίδης: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»: «Το είπα χθες, το λέω και σήμερα. Οι δύο βασικοί παίκτες της ομάδας είναι νεαροί και άπειροι και δυστυχώς αυτοί κρίνουν το αποτέλεσμα. Αν ο πασαδόρος και ο διαγώνιος ή ένας από τους δύο είναι άπειροι, τότε έχεις πρόβλημα. Ο Εθνικός σήμερα παρουσίασε δύο πρόσωπα. Παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας ένα 80-85% κυρίως στο σέρβις και την υποδοχή. Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό, μία ομάδα που το κύριο όπλο της είναι η υποδοχή, θα πρέπει να είσαι κι εσύ συγκεντρωμένος και να έχεις και καλό σέρβις.

Χάσαμε το σέρβις και την καλή υποδοχή που είχαμε στο πρώτο σετ, κάναμε τα πράγματα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, και όταν μία ομάδα σαν αυτήν είναι μπροστά, δύσκολα μπορείς να το γυρίσεις. Από το δεύτερο σετ και μετά η ομάδα έδειξε μία εικόνα που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της. Ξέραμε τι να περιμένουμε σήμερα, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο μόνος τρόπος που έχουμε είναι οι μικροί παίκτες να βελτιώνονται και οι μεγαλύτεροι να παραμένουν στο σύνολο. Η πορεία μας θα είναι δύσκολη. Δυστυχώς κάναμε δύο ήττες χωρίς πασαδόρο στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».

Για τη συνέχεια ο Μουστακίδης: "Αυτό το ματς τελείωσε, φεύγουμε και κοιτάμε το επόμενο. Ο αθλητής πρέπει να λειτουργεί σαν ομάδα. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός, πάμε να κρατήσουμε τα όπλα μας. Είτε είσαι προπονητής, είτε παίκτης, θέλεις να νικάς με κάθε τρόπο. Είμαι πιο πολύ στενοχωρημένος που δεν παίξαμε σε όλο το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να παίξουμε. Ξέρω τι έχω στα χέρια μου και πού μπορούμε να φτάσουμε. Θέλω να καταλάβουν τα παιδιά τις δυνατότητες τους και ότι για να φτάσουν κάπου πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Θα μπορούσαμε να μην παίρναμε κανένα σετ και να παίζαμε καλύτερα. Θέλω να αλλάξει ο τρόπος σκέψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ