ΒΟΛΕΪ

Επιστροφή του "στρατιώτη" Φλώρου στην Εθνική γυναικών

Επιστροφή του "στρατιώτη" Φλώρου στην Εθνική γυναικών
ACTION IMAGES

Ο Τάκης Φλώρος θα καθίσει για πέμπτη φορά στον πάγκο της εθνικής ομάδας βόλεϊ των γυναικών για να την οδηγήσει στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο πιο πιστός στρατιώτης των Εθνικών ομάδων βόλεϊ γυναικών είναι ο Τάκης Φλώρος ο οποίος για πέμπτη φορά στην καριέρα του θα καθίσει στον πάγκο της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας. Μετά την παραίτηση του Γιάννη Καλμαζίδη οι άνθρωποι της ΕΟΠΕ έψαχναν να βρουν τον αντικαταστάτη του και τον βρήκαν στο πρώτο του έμπειρου προπονητή.

Ο Τάκης Φλώρος είναι ένας από τους πλέον πετυχημένους προπονητές του γυναικείου βόλεϊ. Το 1986 πήρε την πρόκριση, για πρώτη φορά, στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 12η θέση στη διοργάνωση της Βουλγαρίας.

Το 1987 οδήγησε την ομάδα στα τελικά του Παγκοσμίου (Νότια Κορέα) και τότε, στη μοναδική μέχρι σήμερα συμμετοχή της Ελλάδας στη διοργάνωση, τερμάτισε στην 10η θέση. Το 1988 βρέθηκε ξανά σε τελική φάση Euro (10η θέση στην Ιταλία), ενώ παρών ήταν και το 1992 (8η θέση στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στις Σέρρες).

Την ίδια χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Τουρκίας. Σε εκείνο το διάστημα οδήγησε σε επιτυχίες και την εθνική γυναικών. Το 1985 η «γαλανόλευκη» προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (12η θέση στην Ολλανδία), ενώ κατέκτησε την 5η θέση στο -ισχυρό τότε- Κύπελλο Άνοιξης. Ακολούθησαν τέσσερα μετάλλια σε εκείνη τη διοργάνωση (ασημένιο το 1988 στην Αθήνα, χρυσό το 1989 στην Τουρκία, χάλκινο το 1990 στη Φινλανδία και χάλκινο το 1991 στην Ουγγαρία).

Το 1991 η εθνική πηγαίνει ξανά σε Euro (8η θέση στην Ιταλία και απευθείας πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό) και κατακτά και το χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας. Το 2000, ξανά με τον Φλώρο στο τιμόνι, η εθνική γυναικών προκρίνεται στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το 2011 κατακτά στα γήπεδα της Βουλγαρίας την 11η θέση, εξασφαλίζοντας, για πρώτη φορά, θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου το 2002 πήρε, στη Γερμανία, τη 10η θέση. Τελευταία «μεγάλη» στιγμή η 9η θέση στους «δικούς» μας Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε συλλογικό επίπεδο η καριέρα του είναι εξίσου «γεμάτη». Ξεκίνησε από τους άνδρες της ΧΑΝΘ (1977-1981), ακολούθησε η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ (1983, πρωτάθλημα Ελλάδας), μετά η ανδρική ομάδα του «δικέφαλου» (1992-1996) και στη συνέχεια ο Ήφαιστος Δράμας (1996-1997). Σε γυναικεία ομάδα δούλεψε πρώτη φορά το 2006, στον Ηρακλή, όπου έμεινε για τρία χρόνια (σ.σ. επέστρεψε φέτος πριν από έναν μήνα) και μετά ακολούθησε μια επιτυχημένη τριετία στον Παναθηναϊκό (τρία νταμπλ και 2η θέση στο CEV Cup το 2009).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

-Αποφασίστηκε ομόφωνα η εκλογική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος που θα φιλοξενηθεί η Γενική Συνέλευση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

-Νέος προπονητής στην Εθνική Γυναικών αναλαμβάνει ο Τάκης Φλώρος, ο οποίος για 5η φορά στην πολυετή καριέρα του θα έχει την ευθύνη της Εθνικής Γυναικών και θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι συνεργάτες του, αλλά και το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής που θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις την Εθνική Μαυροβουνίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ