ΒΟΛΕΪ

Επιστροφή στο παρελθόν

Επιστροφή στο παρελθόν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα δυνατό πρωτάθλημα αναμένεται να παρακολουθήσουμε φέτος στη Volleyleague και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τις 12 ομάδες.

Μεγάλες επιστροφές που μας προετοιμάζουν για ένα σπουδαίο πρωτάθλημα έχουμε φέτος στη Volleyleague. Ντάντε, Αγκάμεζ, Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς, Γιορντάνοφ, Γκονζάλες, Ρανγκέλ, Μπουρκόφσκι επέστρεψαν στα λημέρια μας και περιμένουμε να μας προσφέρουν μεγάλες στιγμές.

Επιστροφή στο παρελθόν

ΠΑΟΚ: ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Χωρίς αμφιβολία η αγωνιστική άνοδος του ΠΑΟΚ, το εντυπωσιακό φινάλε των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων σε κατάμεστα γήπεδα στις μονομαχίες με τον Ολυμπιακό και κυρίως το ενδιαφέρον των οπαδών του για το βόλεϊ είναι το μεγάλο κέρδος για την Volley League «Πάμε Στοίχημα» δημιουργώντας τεράστια δυναμική στο άθλημα. Ο δικέφαλος μετά από δύο πρωταθλήματα ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με στόχο να τριτώσει τις επιτυχίες του.

Η μεταγραφική περίοδος για τον ΠΑΟΚ ήταν από μόνη της ενδιαφέρουσα καθώς μετά την περιπέτεια με τον Κουβανό πασαδόρο Κάλβο η ομάδα άλλαξε τον σχεδιασμό της και απέκτησε τον Σέρβο Βλάντο Πέτκοβιτς που καλείται να καλύψει το κενό του μεγάλου Βασίλη Κουρνέτα που σταμάτησε την ενεργό δράση.

Η επιστροφή του Βενεζουλάνου διαγωνίου Ερνάντο Γκόμες και του Ισραηλινού ακραίου Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς με τους οποίους ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα του 2015 είναι συνταγή επιτυχίας, όμως, η έκπληξη έγινε με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Αμαράλ Ντάντε που επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια.

Με τέσσερις πρωτοκλασάτους κεντρικούς (αποκτήθηκε και ο Ανδρεάδης) υπάρχει δύναμη στο μπλοκ. Θέση βασικού έχουν οι Πέτκοβιτς, Γκόμεζ ή Σακόγλου, Ντάντε, Σαφράνοβιτς, Ανδρεάδης ή Παντακίδης, Σμαραγδής ή Τακουρίδης και λίμπερο ο Γκαράς.

Η γνώμη του προπονητή, Γιάννης Καλμαζίδης

Ο τραυματισμός του Ερνάντο Γκόμεζ στον ώμο κατά τη διάρκεια των αγώνων του Λιγκ Καπ «πάγωσε» τα χαμόγελα για την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης αλλά όχι και το ηθικό της ομάδας για την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα καθώς και οι τίτλοι σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είναι συνηθισμένος στις φουρτούνες και γνωρίζει πως πρέπει να έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις: «. Ξεκινάμε στενάχωρα με αυτό που συνέβη στον Γκόμεζ. Είναι ένας αθλητής ηγέτης κι ευχόμαστε να επιστρέψει σύντομα. Οταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα και να έχεις πάντα εναλλακτικά σενάρια. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Ο τραυματισμός του Γκόμες ήρθε σε άσχημη στιγμή αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε και να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία».

Ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος: «Θέλουμε για άλλη μια χρονιά να πρωταγωνιστήσουμε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε και τους τρεις εγχώριους τίτλους και να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο κοντά μας. Εχω πει πολλές φορές πως το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πιο δύσκολο απο το να ανέβεις».

Για το νέο πρωτάθλημα και τους βασικούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ: «Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο. Υπάρχουν φιλόδοξες και δυνατές ομάδες με πολλούς και καλούς ξένους. Το θέμα είναι να είναι και νοικοκυρεμένες οικονομικά για να μπορέσουν να τραβήξουν κουπί μέχρι το τέλος χωρίς προβλήματα και αλλαγές. Δε νομίζω πως μόνο ο Ολυμπιακός θα είναι αντίπαλος μας. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής έχουν ενισχυθεί ενώ ο Φοίνικας αποτελεί πάντα μία αξιόμαχη ομάδα και το απέδειξε και στο περσινό πρωτάθλημα που έφτασε μέχρι τους τελικούς. Η ευχή μου είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και να έχουμε ανάλογο φινάλε όπως το περσινό».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Πέτκοβιτς Βλάντο (Σερβία), Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Σακόγλου Χαράλαμπος, Σωτηρίου Σωτήρης, Ανδρεάδης Ανδρέας, Γκόμες Ερνάντο, Σμαραγδής Νίκος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης,Σαφράνοβιτς Αλεξάντερ, Ντάντε Γκιμαράες Σάντος ντο Αμαράλ

Έφυγαν: Χαβιέ Χιμένες, Θανάσης Ντίνας, Βασίλης Κουρνέτας, Αλέξανδρος Σαμπάνης, Ρολάντο Σεπέδα, Δημήτρης Εφραιμίδης, Βασίλης Καρασαββίδης

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Πέτκοβιτς Βλάντο (Σερβία) 06/01/1983 1.98 Πασαδόρος
2. Παντακίδης Γιάννης 05/02/1985 1.97 Κεντρικός
3. Γκαράς Δημήτρης 12/11/1985 1.85 Λίμπερο
4. Κωνσταντινίδης Δημήτρης 05/08/1993 1.88 Λίμπερο
5. Τερζής Θάνος 17/03/1979 1.93 Πασαδόρος
8. Σακόγλου Χαράλαμπος 01/07/1990 1.93 Διαγώνιος
9. Σωτηρίου Σωτήρης 20/04/1986 1.98 Ακραίος
10. Ανδρεάδης Ανδρέας 14/01/1981 2.03 Κεντρικός
11. Γκόμεζ Ερνάντο (Βενεζουέλα) 30/07/1982 1.97 Διαγώνιος
12. Σμαραγδής Νίκος 12/02/1982 2.02 Κεντρικός
13. Τακουρίδης Γιάννης 24/05/1988 1.98 Κεντρικός
15. Παπαδόπουλος Παναγιώτης 30/04/1992 1.98 Ακραίος
17. Σαφράνοβιτς Αλεξάντερ (Ισραήλ) 02/04/1983 1.94 Ακραίος
18. Ντάντε Γκιμαράες Σάντος ντο Αμαράλ (Βραζιλία) 30/09/1980 2.01 Ακραίος
Επιστροφή στο παρελθόν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Μετά την απώλεια των δύο πρωταθλημάτων από τον ΠΑΟΚ στόχος του Ολυμπιακού είναι η ανακατάληψη της κορυφής στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Γι αυτό άλλωστε έγιναν πολλές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ. Ηρθαν οκτώ νέοι αθλητές και έγιναν και δύο αλλαγές προπονητών με τον Σέρβο Σλόμπονταν Μπόσκαν να λαμβάνει την σκυτάλη από τον Φλάβιο Γκουλινέλι ο οποίος αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Πιάτσα.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε και τους τέσσερις ξένους τη μεταγραφική περίοδο και έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Κολομβιανού Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο οποίος από το 2006 έως το 2010 ήταν η σημαία του «αιωνίου» αντιπάλου. Ο Αγκάμεζ μετά από έξι χρόνια καριέρα σε κορυφαία πρωταθλήματα επέστρεψε για να φορέσει την «ερυθρόλευκη» και μαζί με τον Σέρβο ακραίο Τσούπκοβιτς, τον Καναδό κεντρικό Νταφ και τον Βραζιλιάνο κεντρικό Άθος Κόστα βάζει τις βάσεις για κάτι ξεχωριστό.

Η ομάδα του Πειραιά ποντάρει πολλά στην επιστροφή του διεθνή ακραίου Ανδρέα Φράγκου που μαζί με την εγγύηση του Μενέλαου Κοκκινάκη αλλά και τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη θα αποτελέσουν τη δύναμη των «ακραίων». Η υποδοχή «δένει» και με την επιστροφή του Γιώργου Στεφάνου από την Κηφισιά. Χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού είναι η ποιοτική υποδοχή και η γρήγορη ανάπτυξη δια χειρός Ντίμα Φιλίποφ αλλά και αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο. Ρόλο βασικού έχουν οι Φιλίποφ, Τσούπκοβιτς, Κοκκινάκης ή Φράγκος, Νταφ, Άθος Κόστα, Αγκάμεζ και λίμπερο ο Στεφάνου.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Σέρβος προπονητής Σλόμπονταν Μπόσκαν έχει πολύ δύσκολο έργο καθώς μέσα σε 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του θα πρέπει να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του και να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Αβαντάζ για τον ίδιο είναι πως γνωρίζει τον Ολυμπιακό και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος από την θητεία του ως αθλητής τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Ηρακλή. Όσο για τον στόχο που έχει θέσει με την διοίκηση είναι αδιαπραγμάτευτος: «Για τον Ολυμπιακό ο στόχος είναι η κατάκτηση και των τριών εγχώριων τίτλων με σειρά προτεραιότητας το Πρωτάθλημα που είναι και ο σημαντικός τίτλος και μετά έχουμε το κύπελλο και το Λιγκ Καπ».

Σχετικά με το πρωτάθλημα είπε: «Κατά τη γνώμη μου το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Θα υπάρχει σειρά πολύ δυνατών αγώνων με πολλές απαιτήσεις. Ο βασικός μας αντίπαλος φαίνεται να είναι ο ΠΑΟΚ αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιές εφόσον υποτιμηθούν. Ξεχωρίζω ακόμα τον Παναθηναϊκό, τον Φοίνικα και τον Ηρακλή. Γενικά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρό και θα έχει αγώνες που θα κριθούν σε λεπτομέρειες».

Ποιο θα είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας του Ολυμπιακού: «Έχουμε καλό ρόστερ, με ικανούς και έμπειρους παίκτες αλλά έχουμε και εξίσου δυνατούς αντιπάλους. Δουλεύουμε πολύ ώστε να βγάλουμε στο γήπεδο ομαδικότητα και ομοιογένεια σε συνδυασμό με γρήγορο ρυθμό. Η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο στο σύγχονο βόλεϊ. Σε συνδυασμό με τα λίγα λάθη που πρέπει να κάνει κάθε αθλητής και όλη η ομάδα μαζί θα κάνουν την διαφορά στο γήπεδο».

Ο Μπόσκαν όπως και οι παίκτες του έκαναν κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην έδρα του Ολυμπιακού και θεωρώ σημαντικό να νιώσει η ομάδα τον κόσμο στο πλευρό της. Ανεβάζει την ευθύνη και την αυτοπεποίθηση. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας».

Τι έκανε στις μεταγραφές

ΗΡΘΑΝ: Nταφ Τζάστιν (Καναδάς), Ζουπάνι Νίκος, Στεφάνου Γιώργος, Φράγκος Ανδρέας, Ρουμελιωτάκης Γιάννης, Άθος Φερέιρα Κόστα (Βραζιλία), Αγκάμεζ Λίμπερμαν, Τσούπκοβιτς Κονσταντίν

ΕΦΥΓΑΝ: Χαράλαμπος Σακόγλου, Έρμανς Έγκλεσκαλνς, Μπόζινταρ Τσουκ, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γαλιώτος, Νίκος Δεληπρίμης, Φράντισεκ Όγκουρτσακ, Κώστας Ταμπουρατζής, Γιώργος Σφενδυλάκης, Αντρέι Σπίνου

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

2. Nταφ Τζάστιν (Καναδάς) 10/05/1988 2.02 Κεντρικός
3. Ζουπάνι Νίκος 18/03/1989 2.02 Κεντρικός / Διαγώνιος
4. Σουλτανόπουλος Δημήτρης 03/09/1981 2.01 Κεντρικός
5. Στιβαχτής Κώστας 22/05/1980 1.86 Πασαδόρος
6. Στεφάνου Γιώργος 12/01/1981 1.88 Λίμπερο
7. Φιλίποφ Ντίμα 04/12/1990 1.98 Πασαδόρος
8. Γκούζντα Κόνραντ 25/09/1990 1.85 Λίμπερο
9. Κοκκινάκης Μενέλαος 21/01/1993 1.93 Ακραίος
10. Φράγκος Ανδρέας 21/12/1989 2.01 Ακραίος
11. Ρουμελιωτάκης Γιάννης 25/06/1989 1.88 Ακραίος
14. Άθος Φερέιρα Κόστα (Βραζιλία) 29/11/1988 2.05 Κεντρικός / Διαγώνιος
17. Αγκάμεζ Λίμπερμαν (Κολομβία) 15/02/1985 2.07 Διαγώνιος
18. Τσούπκοβιτς Κονσταντίν (Σερβία) 02/01/1987 2.05 Ακραίος
Επιστροφή στο παρελθόν

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ

Εχοντας κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο πρωτάθλημα 2015-16 με την κατάκτηση της 2ης θέσης ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου έχει κερδίσει πολλά στο βολεϊκό πρεστίζ του. Μόλις τρεις παίκτες και ο προπονητής Ντούσκο Νίκολιτς έμειναν από την περσινή ομάδα. Ολα τα υπόλοιπα άλλαξαν και ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα ομάδα αλλά με τη φανέλα που κουβαλάει βολεϊκή παράδοση και πολύ γόητρο.

Ο Φοίνικας παλεύει κάθε χρόνο με τα κύμματα μεταφορικά και κυριολεκτικά και έχει μάθει να τα βγάζει πέρα χάρις τη στήριξη των συριανών και των παραγόντων του. Φανερός στόχος είναι μία καλή πορεία που οριοθετείται στις παρυφές της 4αδας αλλά όπως είπε και ο Ντούσκο Νίκολιτς «ποτέ μην λες ποτέ».

Ο Σέρβος Μρντακ είναι ο αντί - Ντόκιτς στη θέση του διαγωνίου και ο Ματέο Πάρις ο αρχηγός και πασαδόρος. Μάλιστα ο Ιταλός είναι ο μόνος ξένος παίκτης που ανανέωσε από όλους που αγωνίστηκαν στη σεζόν 2015-16. Θέση βασικού έχουν ακόμα οι Όβερμαν, Παπαδόπουλος, Ρεϊνάλντο, Σούρδι και λίμπερο ο Ζήσης.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Ντούσκο Νίκολιτς είναι ο μοναδικός ξένος προπονητής που ανανέωσε το συμβόλαιο του σε ομάδα της Volley League «Πάμε Στοίχημα» και είπε για το «μυστικό» του: «Όπως πάντα κάνω με τις ομάδες μου, θέλω να παίρνω το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες. Όλοι ρωτάνε ποιος είναι φαβορί. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα αλλά όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Στόχος ο δικός μου είναι να δίνω και να παίρνω το 100% και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Αν μπορεί να επαναλάβει ο Φοίνικας την περσινή επιτυχία: «Ποτέ μην λές ποτέ. Όπως σας είπα εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ένας παράγοντας που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αλλάξαμε 9 παίκτες και είναι πολλοί. Είμαστε νέα ομάδα που θέλει χρόνο για να δέσει. Εγώ φυσικά πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μου αλλά θέλει δουλειά και χρόνο για να έρθει το αποτέλεσμα. Πέρυσι είχαμε παίκτες με εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος όλοι οι ξένοι μας δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε δυνατότεροι από πέρυσι, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την περσινή σεζόν σε επιτυχία».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα θα είναι δυσκολότερο. Πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η ενίσχυση που έκαναν όλες οι ομάδες, αλλά και αυτές που ανέβηκαν κατηγορία φέτος έχουν δυναμώσει αρκετά. Όλες οι ομάδες έχουν υψηλές προσδοκίες και αυτό θα φανεί από την αρχή».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Χήρας Αλέξανδρος, Όβερμαν Γκρέισον (ΗΠΑ), Σκαρλατίδης Γιάννης, Κουμιώτης Νίκος, Μρντακ Μίλια (Σερβία), Παπαδόπουλος Χρίστος, Ρεϊνάλντο ντε Ουτέρο (Βραζιλία), Σούρδι Άλβι, Εφραιμίδης Δημήτρης

Έφυγαν: Χαραλαμπίδης Δημήτρης,Μουρούτης Βαγγέλης, Αρβανίτης Νίκος, Μπάιρον Φέργκιουσον, Ανδρέας Ανδρεάδης, Μίκαελ Κάλντγουελ, Τόμισλαβ Ντόκιτς, Ηλίας Λάππας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ηλίας Θεοδόσης

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

2. Χήρας Αλέξανδρος 28/05/1988 1.98 Κεντρικός
5. Όβερμαν Γκρέισον (ΗΠΑ) 06/03/1991 1.99 Κεντρικός
6. Σκαρλατίδης Γιάννης 26/05/1993 1.83 Πασαδόρος
7. Μάρκου Γιάννης 10/01/1992 1.92 Ακραίος
8. Κουμιώτης Νίκος 02/08/1990 1.87 Ακραίος / Λίμπερο
9. Μρντακ Μίλια (Σερβία) 26/10/1991 2.01 Διαγώνιος
10. Ζήσης Δημήτρης 02/04/1994 1.83 Λίμπερο
11. Πάρις Ματέο (Ιταλία) 13/09/1983 1.88 Πασαδόρος
12. Παπαδόπουλος Χρίστος 25/11/1986 1.98 Κεντρικός
13. Ρεϊνάλντο ντε Ουτέρο (Βραζιλία) 13/04/1989 1.94 Ακραίος
14. Βελέντζας Γιώργος 15/07/1989 1.92 Κεντρικός / Διαγώνιος
17. Σούρδι Άλβι 03/08/1995 1.86 Ακραίος
18. Εφραιμίδης Δημήτρης 19/12/1990 1.94 Ακραίος
Επιστροφή στο παρελθόν

ΚΗΦΙΣΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς ετοιμάζεται για την 17η παρουσία της στην επαγγελματική κατηγορία έχοντας κάνει προσθήκες της τελευταίας στιγμής που την καθιστούν και πάλι μεταξύ των δυνατών ομάδων.Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα με εντυπωσιακή πορεία και πολλές επιτυχίες και στις τρεις εγχώριες διοργανώσεις.

Η έλευση του Βούλγαρου Μπόγιαν Γιορντάνοφ ήταν το σημείο αναφοράς καθώς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Ζόραν Γιοβάνοβιτς. Μεγάλη είναι η απώλεια των Μπίσετ, Στεφάνου, Ρουμελιωτάκη ενώ τελευταία στιγμή αποκτήθηκαν ο Σλοβένος Κλότσκο και ο Ουκρανός Μπουρκόφκι. Ηρθε ο βετεράνος Ηλίας Λάππας και ο Νικήτας Εφραιμίδης που γύρισε από λίμπερο σε ακραίος. Ρόλο βασικού στην ομάδα έχουν οι Νικολάκης, Γιορντάνοφ, Χριστοφιδέλης, Πούλκο ή Λάππας, Παπαγγελόπουλος, Μπουρκόφσκι και λίμπερο ο Ταμπουρατζής με ρόλο μπαλαντέρ τον Εφραιμίδη.

Η γνώμη του προπονητή: Αρχικός στόχος της Κηφισιάς κάθε χρόνο είναι «η γρήγορη παραμονή» που αργότερα πάντα αναθεωρείται προς τα πάνω και στο τέλος η ομάδα είναι μέσα στις πρωταγωνίστριες και στην 4αδα. Το ίδιο ισχύει και εφέτος με τον Κώστα Αρσενιάδη να βρίσκεται για έκτη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και να δηλώνει: «Οπως καθε χρόνο έτσι και εφέτος κάναμε τις κινήσεις μας την τελευταία στιγμή. Η ομάδα μπορει να είναι άγνωστη στους αντιπάλους όπως λένε αλλά χρειάζεται χρόνο για να μονταριστεί. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Μετά θα δούμε. Ακόμα είναι νωρίς. Ακόμα κι εγώ δεν ξέρω την ομάδα μου όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω που είναι δυνατή και που πονάει. Το θετικό είναι πως έχω πολλά νέα παιδιά εφέτος και αυτό μας βοηθάει στην προετοιμασία μας».

Ο Αρσενιάδης συμφωνεί πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό και πως Παναθηναϊκός και Ηρακλής θα έχουν ξεχωριστό ρόλο: «Ο Ηρακλής με τον Παναθηναϊκό πιστεύω θα δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέρα από την κόντρα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που είναι τα μεγάλα φαβορί. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες πάνω κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο. Μεταξύ των ομάδων που έχουν ίδιους στόχους θα μετρήσει πολύ η ταχύτητα στην ανάπτυξη και η καλή άμυνα».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Μπουρκόσφσκι Βαλεντίν (Ουκρανία), Καρατζάς Νίκος, Μουρούτης Βαγγέλης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Πούλκο Ζλάτκο (Σοβενία), Γιορντάνοφ Μπόγιαν (Βουλγαρία), Ταμπουρατζής Κώστας, Λάππας Ηλίας, Βελούδης Σπύρος, Εφραιμίδης Νικήτας, Γιωτάκης Νίκος

Έφυγαν: Κοντός Θέμης, Τζούλιαν Μπισετ, Γιώργος Στεφάνου, Όλεγκ Κόβαλτσουκ, Μενέλαος Φραγκιαδάκης, Ζόραν Γιοβάνοβιτς, Νίκος Παπαδάκης, Γιάννης Ροβιθάκης

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Νικολάκης Δημήτρης 28/01/1980 1.81 Πασαδόρος
2. Μπουρκόσφσκι Βαλεντίν (Ουκρανία) 31/10/1986 2.05 Κεντρικός
3. Χριστοφιδέλης Κώστας 26/06/1977 1.95 Ακραίος
4. Κάπελας Γιώργος 26/09/1972 1.86 Λίμπερο
5. Καρατζάς Νίκος 13/04/1998 2.00 Κεντρικός
6. Μουρούτης Βαγγέλης 06/07/1990 2.02 Κεντρικός
8. Παπαδόπουλος Γιάννης 21/10/1993 1.92 Ακραίος
9. Παπαγγελόπουλος Νίκος 17/11/1988 2.02 Κεντρικός
10. Πούλκο Ζλάτκο (Σλοβενία) 20/06/1985 1.95 Ακραίος
11. Γιορντάνοφ Μπόγιαν (Βουλγαρία) 12/03/1983 1.97 Διαγώνιος
12. Ταμπουρατζής Κώστας 03/09/1983 1.91 Λίμπερο
13. Γαβριήλ Νίκος 30/05/1998 1.88 Πασαδόρος
15. Λάππας Ηλίας 20/07/1979 1.94 Ακραίος
16. Βελούδης Σπύρος 16/01/1997 1.72 Λίμπερο
18. Εφραιμίδης Νικήτας 11/02/1989 1.92 Λίμπερο
19. Οικονομόπουλος Χρήστος 19/02/1999 1.87 Ακραίος
20. Γιωτάκης Νίκος 29/07/1988 1.87 Ακραίος
Επιστροφή στο παρελθόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΕΤΡΑΔΑ

Αργά αλλά σταθερά ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει τα σκαλιά στα υψηλά επίπεδα της αγωνιστικής ιεραρχίας στην Volley league «Πάμε Στοίχημα». Η καθιέρωση του στα όρια της 4αδας τα δύο προηγούμενα χρόνια αποτελεί την αφετηρία για να κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κορυφή.

Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια έχει και πάλι τέσσερις ξένους στο ρόστερ του και η πρόκριση στην τελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» για πρώτη φορά στην ιστορία του μόνο τυχαία δεν είναι.

Ακόμα και ο μετριοπαθής Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάνει λόγο για είσοδο στην 4αδα. Μετά από μία περιπετειώδη σεζόν στο μεταγραφικό παζάρι με τους Κουβανούς, οι «πράσινοι» ήταν οι μόνοι που επωφελήθηκαν και απέκτησαν τον 18χρονο ακραίο Λαζάρο Μεργκαρέχο, ενώ μετά τις καραμπόλες που έγιναν αποκτήθηκε και ο Αργεντινός διαγώνιος Λουίς Γκονζάλες αλλά λόγω τραυματισμού στο μάτι του θα χάσει τους αγώνες των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Επίσης ήρθε ο Βραζιλιάνος κεντρικός Ρανγκέλ που πήρε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ το 2015, ενώ η αποκάλυψη μέχρι στιγμής είναι ο Σέρβος ακραίος Λαζάρ Τσίροβιτς. Πρόβλημα αποτελεί η έδρα καθώς η ομάδα θα κάνει προπονήσεις στη Λεωφόρο και θα δίνει αγώνες στον Πανελλήνιο. Βασική ομάδα θα είναι οι Μαρούλης, Μεργκαρέχο, Τσίροβιτς, Ρανγκέλ, Πανταλέων ή Χαραλαμπίδης, Γκονζάλες ή Μπέλος και λίμπερο ο Δαρίδης που γύρισε από τον Εθνικό.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό για τρίτη σεζόν. Από τη πρώτη στιγμή είχε υποσχεθεί πως ο Παναθηναϊκός θα ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά και αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί. Έτσι ήρθε η ώρα να μιλήσει για 4αδα: «Ναι, ο στόχος μας είναι η 4αδα και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που είναι αναβαθμισμένο αγωνιστικά και πολύ πιο δυνατό από το προηγούμενο. Όλες οι ομάδες επένδυσαν περισσότερο. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν, μετά είναι ένα γκρουπ επτά ομάδων που θα παλέψουν για 8αδα και για παραμονή φαίνεται να είναι οι δύο νεοφώτιστοι και ίσως η Ορεστιάδα. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά έχει τέσσερις ξένους και είμαστε συνεπείς με τον σχεδιασμό μας. Μην ξεχνάτε πως εκτός από την συντήρηση της ομάδας στόχος μας είναι να υπάρχει υγεία στα οργανωτικά και τα οικονομικά».

Για το νέο αγωνιστικό προφίλ: «Έχουμε ικανό ρόστερ. Περάσαμε στα τελικά του Λιγκ Καπ και υπάρχει και καλή ψυχολογία. Πρώτη φορά έχουμε τέσσερις ξένους. Το πρόβλημα μας είναι ο χρόνος διότι με τις αλλαγές που έγιναν στον σχεδιασμό μετά την ιστορία με τους Κουβανούς οι παίκτες ήρθαν αργά και δεν έχουμε κάνει προετοιμασία. Εκτός των άλλων υπάρχει και το πρόβλημα με το μάτι του Γκονζάλες που θα μείνει άλλες 15 ημέρες εκτός. Γενικά έχουμε ψηλότερη ομάδα από πέρυσι, έχουμε πιο δυνατά τζαμπ σέρβις. Όλα δείχνουν πως η ομάδας μας θα είναι ένα σκαλί πιο ψηλά όπως είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο».

Για την έδρα είπε: «Είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, μας απασχολεί και μας ζορίζει. Κάνουμε προπονήσεις στη Λεωφόρο και αγώνες στον Πανελλήνιο, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα δουλέψουμε με ότι έχουμε».

Με την ευκαιρία ο Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά στα τμήματα υποδομής: «Εδώ και δύο χρόνια έχουμε αρχίσει προσπάθεια στα παιδικοεφηβικά τμήματα. Πάμε πολύ καλά. Παιδιά που ξεχωρίζουν συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα στο πνεύμα της επιβράβευσης της προσπάθειας αλλά και ως κίνητρο για τη συνέχεια».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Μελγκαρέχο Οσνιέλ Λαζάρο Ερναντέζ (Κούβα), Δαρίδης Θεολόγος, Χαραλαμπίδης Δημήτρης, Ρουσόπουλος Θεοφάνης, Δημητριάδης Θωμάς, Τσίροβιτς Λαζάρ (Σερβία), Σύρος Γιώργος, Γκονζάλες Χοσέ Λουίς (Αργεντινή), Ρανγκέλ Λούκας (Βραζιλία), Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος, Κάλας Πέτρος, Κεχαγιάς Αλέξανδρος, Παλαιολόγος Δημήτρης

Έφυγαν: Λεόν Γκιμαράες ντα Σίλβα Ούγκο, Κανέλλος Γεράσιμος (Μάκης), Ρούσης Λυκούργος, Γουίντσον Φερέιρα, Παπαδόπουλος Ηρακλής, Σιμεόνοβ Αλεκσάνταρ, Σαμαντάς Θανάσης (Νάσος), Αγγέλης Παντελής, Μπούρας Αλέξανδρος

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1 Μαρούλης Θάνος 09/07/1988 1.88 Πασαδόρος
2 Μελγκαρέχο Οσνιέλ Λάζαρο Ερνάντες 18/12/1997 1.95 Ακραίος
3 Δαρίδης Θεολόγος 18/07/1991 1.77 Λίμπερο
4 Χαραλαμπίδης Δημήτρης 03/06/1991 2.00 Κεντρικός
5 Ρεζκ Ίωνας 25/01/1991 1.87 Πασαδόρος
6 Ρουσόπουλος Θεοφάνης 21/07/2000 1.90 Πασαδόρος
7 Δημητριάδης Θωμάς 09/04/1992 1.93 Ακραίος
8 Τσίροβιτς Λάζαρ 26/02/1992 2.00 Ακραίος
9 Σύρος Γιώργος 16/10/1990 1.83 Λίμπερο
10 Γκονσάλες Χοσέ Λουίς 27/12/1984 2.06 Διαγώνιος
11 Μπέλος Χρίστος 29/06/1980 1.97 Διαγώνιος
12 Ρανγκέλ Λούκας 29/10/1990 2.10 Κεντρικός
13 Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος 23/01/2001 1.92 Ακραίος
14 Πανταλέων Σωτήρης 21/06/1980 2.02 Κεντρικός
15 Κάλας Πέτρος 23/07/1994 1.89 Ακραίος
16 Κεχαγιάς Αλέξανδρος 02/03/2000 1.83 Λίμπερο
17 Παλαιολόγος Δημήτρης 24/04/2000 1.92 Ακραίος
Επιστροφή στο παρελθόν

ΠΑΜΒΑΟΧΑΪΚΟΣ: ΕΞΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Ο Παμβοχαϊκός μπαίνει για όγδοη σεζόν στην Volley league «Πάμε Στοίχημα» έχοντας στο τιμόνι του τον Κώστα Δεληκώστα που ανανέωσε την ομάδα κατά τα 3/4 σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Η ομάδα του Βραχατίου δείχνει και εφέτος συνέπεια έχοντας δυνατό ρόστερ και νέους αθλητές με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Έχει μεγάλο όπλο το σερβίς και διαθέτει δύναμη στην επίθεση. Αν βελτιώσει την εικόνα της στην ανάπτυξη, την απολεσματικότητα στην "αλλαγή" και αποκτήσει διάρκεια στην απόδοση της θα είναι η μόνιμη απειλή των φαβορί. Ρόλο βασικού έχουν οι Ζιβάνοβιτς, Γράχαμ, Πέτι, Πελεκούδας, Τζελάτι, Μπατατζίμ και λίμπερο ο Τσαδήμας.

Η γνώμη του προπονητή: Η είσοδος στην πρώτη 8αδα και ανταγωνιστικές εμφανίσεις απέναντι στα φαβορί του πρωταθλήματος είναι οι αγωνιστικοί στόχοι του Παμβοχαϊκού όπως τους οριοθετεί ο Κώστας Δεληκώστας. «Στόχος είναι μία πορεία όπως η περσινή μέσα στην 8αδα. Περιμένω πως το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό οπότε ακόμα κι αν έχουμε ένα ανάλογο πλασάρισμα σημαίνει πως θα έχουμε παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα είναι να τηρήσουμε το μπάτζετ και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα να έχουμε σωστή βολεϊκή νοοοτροπία».

Σχετικά με την αγωνιστική ταυτότητα του Παμβοχαϊκού ο Κώστας Δεληκώστας είπε: «Περιμένω να έχουμε από τα καλύτερα σερβίς στην κατηγορία. Κάνουμε πολύ δουλειά στην ανάπτυξη και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με πόντους από το σερβίς πάμε καλά αλλά έχουμε αδυναμία στην "αλλαγή". Υποσχόμαστε στους φίλους μας αλλά και στον κόσμο του βόλεϊ ότι θα έχουμε ανταγωνιστική ομάδα».

Για την εικόνα που θα έχει το πρωτάθλημα, ο προπονητής του Παμβοχαϊκού αναφέρθηκε στο αγωνιστικό και στο οικονομικό κομμάτι: «Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι φαβορί με τον Παναθηναϊκό να είναι ικανός για να μπει "σφήνα". Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες θα είναι κοντά και θα ξεχωρίσει η ομάδα που θα είναι πιο συνεπής στα οικονομικά της. Η ευχή μου είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και οι ομάδες να είναι σε θέση να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του χωρίς παρατράγουδα και διακανονισμούς. Αγωνιστικά περιμένω πως το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο ποιοτικά από το περσινό και γενικά ότι λέμε τώρα ουσιαστικά ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο αφού από εκεί και πέρα γίνονται πολλές αλλαγές στα ρόστερ και μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Αγγελόπουλος Νίκος, Νανόπουλος Δημήτρης, Zιβάνοβιτς Νικολά (Σερβία), Κράχαμ Μπο (Αυστραλία), Πέτι Γκρέγκορι (ΗΠΑ), Παπάζογλου Θάνος,Βαρδής Χρήστος, Ιωαννίδης Θεόδωρος, Τζελάτι Αινείας, Μπατατζίμ Ενρικε (Βραζιλία), Τσαδήμας Θεόδωρος

Έφυγαν: Χατζηθάνος Κωνσταντίνος, Γκρόενβελντ Ντάνιελ, Μαυρόπουλος Νίκος, Δημητριάδης Μανώλης, Γιάνσεν φαν Ντόορν, Παπαδόπουλος Γιώργος, Ωρολογάς Δημήτρης, Rodrigo Λεάντρο Ονόριο ντα Σίλβα, Παναγιωτάρας Φώτης, Κάιο Άλβες, Εφραιμίδης Νικήτας

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Αγγελόπουλος Νίκος 06/11/1988 2.02 Ακραίος
2. Νανόπουλος Δημήτρης 20/02/2000 1.90 Ακραίος
3. Zιβάνοβιτς Νικολά (Σερβία) 19/12/1992 1.98 Πασαδόρος
6. Κρούσσος Μάνθος 11/09/1999 1.83 Λίμπερο
7. Κράχαμ Μπο (Αυστραλία) 17/04/1994 2.02 Κεντρικός
8. Γεωργίου Αγγελος 04/02/1999 1.85 Πασαδόρος
9. Πέτι Γκρέγκορι (ΗΠΑ) 01/01/1993 1.96 Ακραίος
10. Παπάζογλου Θάνος 16/02/1995 1.95 Κεντρικός
12. Βαρδής Χρήστος 25/01/1980 1.93 Ακραίος
13. Ιωαννίδης Θεόδωρος 09/04/1997 1.94 Ακραίος
14. Πελεκούδας Παναγιώτης 08/11/1989 2.00 Κεντρικός
16. Τζελάτι Αινείας 15/05/1982 1.98 Διαγώνιος
17. Μπατατζίμ Ενρικε (Βραζιλία) 01/08/1993 1.96 Ακραίος
20. Τσαδήμας Θεόδωρος 14/11/1995 1.81 Λίμπερο
Επιστροφή στο παρελθόν

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης προετοιμάζεται για την 41η συμμετοχή στο κορυφαίο ανδρικό πρωτάθλημα βόλεϊ και μάλιστα για άλλη μία φορά παρουσιάζει νέο μοντέλο και διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Ο Εθνικός πόνταρε πάνω σε τρεις πρωτοκλασσάτους Έλληνες (Χαριτωνίδη, Παλέντζα, Στίγγα) σε θέσεις κλειδιά (πάσα, διαγώνιος, κεντρικός) που οι ανταγωνίστριες ομάδες έχουν ξένους.

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει μόνο δύο ξένους καθώς η οικονομική εξυγίανση τηρείται με ευλάβεια ώστε να μπορέσει να έχει διάρκεια και αντοχή στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Αγωνιστικά ο Εθνικός έχει νεανική ομάδα και το μεγάλο στοίχημα θα είναι οι Τσέλιος, Κοντοστάθης (κεντρικός και λίμπερο) που καλούνται να αναπληρώσουν έμπειρους αθλητές που έφυγαν. Ρόλο βασικού θα έχουν οι Λεάλ, Βανέγκας, Χαριτωνίδης, Παλέντζας, Τσέλιος, Στίγγας και λίμπερο ο Κοντοστάθης.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Σάκης Μουστακίδης θα οδηγήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για 5η συνεχή χρονιά. Επί των ημερών του ο Εθνικός έχει ζήσει τα καλύτερα με δύο εισόδους στην 4αδα (εκ των οποίων μία παρουσία σε τελικούς) και δύο οκτάδες. «Εφέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», παραδέχεται ο Μουστακίδης αφενός γιατί το επίπεδο του πρωταθλήματος αναμένεται να είναι καλύτερο από το περσνό και αφετέρου επειδή ο Εθνικός έχει κάνει πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Για το στόχο και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του ο Μουστακίδης είπε: «Στόχος μας είναι η παραμονή. Έχουμε φτιάξει νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά που θα πάρουν μεγάλο βάρος όπως ο Τσέλιος και ο Κοντοστάθης. Αν τα καταφέρουν θα έχει κέρδος και ο Εθνικός και το άθλημα. Το χαρακτηριστικό μας είναι το γρήγορο βόλεϊ, τουλάχιστον αυτό θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Κάπου είμαστε χειρότεροι σε σχέση΄με πέρυσι και κάπου καλύτεροι. Πέρυσι είχαμε πολλούς τραυματισμούς, πολλές αλλαγές και είχαμε και την ευρωπαϊκή πορεία που μας επηρρέασε. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε σφιχτό και αγωνιστικό σύνολο με λίγα λάθη».

Σχετικά με το νέο πρωτάθλημα και τα φαβορί του ο Μουστακίδης είπε: «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό, με περισσότερες ομάδες που έχουν μικρές διαφορές. Αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Για τον τίτλο βλέπω ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι η έκπληξη. Αν εξαιρέσουμε αυτές τις τρεις ομάδες οι υπόλοιπες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες και ξεχωρίζω λίγο τον Ηρακλή και τον Φοίνικα».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Μούχλιας Δημήτρης, Καβαρατζής Γιάννης, Xoυάρες Γκόμες Λιλ Τζούνιορ (Βραζιλία), Χατζόπουλος Δημήτρης, Βανέγκας Ντάνιελ (Κολομβία), Χαριτωνίδης Γιάννης, Στίγγας Κάσσανδρος, Παλέντζας Νίκος Κωνσταντινίδης Αχιλλέας, Kοντοστάθης Γρηγόρης

Έφυγαν: Δαλακούρας Κωνσταντίνος, Φόγερ Κέβιν, Δαρίδης Θεολόγος, Μιγιαϊλοβιτς Νίκολα, Δημητριάδης Θωμάς, Τουράνγιανιν Πέταρ, Κασαμπαλής Σταύρος, Κιόσσης Χρήστος, Ιλιτς Τσέντομιρ, Δαλακούρας Ανέστης, Ζουλιέν Ιγκόρ

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Μούχλιας Δημήτρης 17/05/2001 1.96 Διαγώνιος
2. Καβαρατζής Γιάννης 02/07/1994 1.95 Διαγώνιος
3. Βλαχόπουλος Κώστας 03/07/1989 1.93 Πασαδόρος
4. Xoυάρες Γκόμες Λιλ Τζούνιορ (Βραζιλία) 07/05/1988 1.96 Ακραίος
5. Χατζόπουλος Δημήτρης 23/03/1994 2.01 Κεντρικός
6. Βανέγκας Ντάνιελ (Κολομβία) 26/06/1990 1.95 Ακραίος
7. Χαραλαμπίδης Σωκράτης 15/06/1997 1.98 Ακραίος / Διαγώνιος
8. Χαριτωνίδης Γιάννης 24/11/1978 1.85 Πασαδόρος
10. Μύρος Δημήτρης 19/08/2000 1.83 Λίμπερο
11. Ανδραβίζος Αχιλλέας 29/10/2000 1.94 Ακραίος
12. Στίγγας Κάσσανδρος 29/11/1993 2.00 Κεντρικός
13. Παλέντζας Νίκος 06/04/1991 1.98 Διαγώνιος
14. Τσέλιος Παρασκευάς 26/07/1997 2.07 Κεντρικός
15. Κωνσταντινίδης Αχιλλέας 20/01/1992 1.87 Ακραίος
16. Στοϊλούδης Βασίλης 29/02/1992 2.00 Κεντρικός
17. Παπάζογλου Μάριος 24/07/2002 1.87 Πασαδόρος
18. Κοντοστάθης Γρηγόρης 22/12/1994 1.90 Ακραίος / Λίμπερο
Επιστροφή στο παρελθόν

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η Παναχαϊκή ετοιμάζεται για την τρίτη παρουσία της στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» και μετά το εντυπωσιακό ντεμαράζ την περσινή σεζόν και την είσοδο της στην 8αδα της έχει ανοίξει η όρεξη για ένα ανάλογο πλασάρισμα.

Για πρώτη φορά αποκτήθηκαν τρεις ξένοι αθλητές ώστε να κλείσουν κενά στην υποδοχή και να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Ο Βόσνιος Σορμάζ και ο Μεξικανός Μπαράχας είναι οι παίκτες κλειδιά στις δύο θέσεις των ακραίων. Σταθερή αξία παραμένει ο Νίκος Ρουμελιώτης που στα 38 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος στην απαιτητική θέση του διαγωνίου.

Ο τραυματισμός του Λιβαθηνού στα φιλικά οδήγησε στην απόκτηση και δεύτερου έμπειρου πασαδόρου, του Μανώλη Δημητριάδη, ενώ το μπλοκ έχει ενισχυθεί σημαντικά με την έλευση του Βραζιλιάνου Ρεκ. Γενικά είναι μία πλήρης ομάδας που διατηρεί πάντα το πάθος και τον ενθουσιασμό, ενώ βασικό ατού είναι η έδρα. Μειονέκτημα η καθυστέρηση των εργασιών τοποθέτησης τάραφλεξ στο γυμναστήριο «Κουκούλι» που θα αποτελεί νέα έδρα. Στόχος είναι η 8αδα και βασικοί οι Λιβαθηνός ή Δημητριάδης, Ν.Ρουμελιώτης, Μπαράχας, Σορμάζ, Ρεκ, Βλαχοστάθης και λίμπερο ο Μ.Ρουμελιώτης,

Η γνώμη του προπονητή: Το βάπτισμα του πυρός στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» θα πάρει και ο προπονητής της Παναχαϊκής Μανώλης Συνοδινός ο οποίος τόνισε πως η εφετινή ομάδα είναι η καλύτερη που είχε η Παναχαϊκή και εξήγησε το γιατί: «Η εφετινή ομάδα έχει πλουραλισμό σε όλους τους τομείς και δεν γέρνει σε έναν αθλητή. Εννοώ πως δεν τα περιμένει όλα από τον Νίκο Ρουμελιώτη όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει η πολυτέλεια για περισσότερες επιλογές μέσα στον αγώνα. Επίσης υπάρχουν δύο έμπειροι πασαδόροι. Δε μπορώ να πω πως έχουμε έναν τομέα που υπερτερούμε. Γενικά σαν ομάδα είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για τον στόχο είπε: «Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και φυσικά η 8αδα. Θα δώσουμε μάχη με άλλες καλές ομάδες και ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα. Το περιμένω καλύτερο από το περσινό».

Με ποιες ομάδες θα παλέψει η Παναχαϊκή για την 8αδα: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί και από εκεί και πέρα Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Κηφισιά, Φοίνικας, Παμβοχαϊκός, Εθνικός και εμείς θα παλέψουμε για την 8αδα. Από εκεί και πέρα βλέπω να γίνεται μάχη μεταξύ Ηρακλή Χαλκίδας, Κύζικου και Ορεστιάδας με τον Ηρακλή Χαλκίδας να έχει μικρό προβάδισμα».

Πόσο επηρεάζει το γηπεδικό πρόβλημα: «Με επηρεάζει πολύ προπονητικά και ανησυχώ όσο δεν ξεκινούν οι εργασίες στο γυμναστήριο στο "Κουκούλι" ώστε να τοποθετηθεί το νέο τάραφλεξ. Το πρόβλημα είναι πως το τωρινό τάραφλεξ είναι παλιό αλλά το σημαντικότερο είναι ότι από κάτω έχει τσιμέντο και δεν υπάρχει απορροφητικότητα. Φοβάμαι για την υγεία των παικτών μου γιατί όλοι οι κραδασμοί μεταφέρονται στο σώμα τους. Σαν γήπεδο έχει καλύτερες υποδομές από της Παναχαϊκής και ελπίζω σύντομα να φτιαχτεί».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος μας ακολουθεί και μας στηρίζει. Είναι βασικός συστατικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Τον θέλουμε κοντά μας διότι μόνο με τον κόσμο θα πετύχουμε όλους τους στόχους αγωνιστικούς και οργανωτικούς».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Κοτσιλιάνος Γιώργος, Ρεκ Πέδρο Ραφαέλ Ολιβέιρα (Βραζιλία), Δημητριάδης Μανώλης, Σορμάζ Νέναντ (Βοσνία Ερζ), Μπαράχας Χοσέ (Μεξικό), Γεωργάτος Νίκος

Έφυγαν: Στούπης Λευτέρης, Βάλτερ Ιβάν, Καραμπέρης Χρήστος, Τζουλιαν Τόρες, Χριστιάς Παναγιώτης, Γεωργακόπουλος Αθανάσιος, Βασιλάκος Κώστας, Σαρικεΐσογλου Μιχάλης

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Κοτσιλιάνος Γιώργος 13/12/1982 1.98 Ακραίος
2. Ντονάς Ευστάθιος 02/02/1981 1.96 Ακραίος / Διαγώνιος
3. Ρεκ Πέδρο Ραφαέλ Ολιβέιρα (Βραζιλία) 30/03/1991 2.01 Κεντρικός
4. Δημητριάδης Μανώλης 10/02/1985 1.85 Πασαδόρος
5. Σορμάζ Νέναντ (Βοσνία Ερζ) 19/03/1992 1.99 Ακραίος
7. Μπαράχας Χοσέ (Μεξικό) 07/05/1991 1.88 Ακραίος
8. Λιβαθηνός Γιάννης 19/04/1977 1.83 Πασαδόρος
10. Γεωργάτος Νίκος 28/09/1990 1.94 Κεντρικός
11. Ρουμελιώτης Νίκος 12/10/1978 2.00 Διαγώνιος
12. Μαυραγάνης Νίκος 15/12/1993 2.00 Ακραίος
13. Ρουμελιώτης Μένιος 04/08/1977 2.00 Λίμπερο
16. Μούσσας Ιτάλο Ηλίας 01/01/1989 1.65 Λίμπερο
17. Κωστόπουλος Βασίλης 16/02/1995 1.95 Ακραίος
18. Βλαχοστάθης Σωτήρης 06/03/1985 2.05 Κεντρικός
Επιστροφή στο παρελθόν

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μία ακόμα πρόκληση περιμένει την Ορεστιάδα στο εφετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ προσπαθεί να αντέξει τον ανταγωνισμό και να βρει τη χαμένη της αγωνιστική ταυτότητα.

Με προπονητή τον Γερμανό Μίκαελ Μέρτεν αλλά με πολλές αλλαγές στο ρόστερ η ομάδα της Ορεστιάδας προσπαθεί να βρει το κατάλληλο και ανταγωνιστικό σχήμα που θα μπορέσει να πετύχει άνετα το στόχο της παραμονής.

Από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο τρεις παίκτες και η 25η παρουσία στη μεγάλη κατηγορία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι ακρίτες ποντάρουν πολλά στην τριάδα των Κολομβιανών (Μορέλος, Λουκούμι και Καραμπάλι) ενώ την τελευταία στιγμή έγινε αλλαγή διαγωνίου με την έλευση του Βραζιλιάνου Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς στη θέση του Τυνήσιου Μπέσμπες.

Μεγάλο πλεονέκτημα για τους ακρίτες η έδρα και η υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου στην ακριτική περιοχή της χώρας. Θέση βασικού θα έχουν οι Μορέλος, Λουκούμι, Καραμπάλι, ο Γκριν, ο Αναστασιάδης, Πεντίδης και λίμπερο ο Καρασαβίδης που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Γερμανός προπονητής της Ορεστάδας Μίκαελ Μέρτεν γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα από την θητεία του στον Παμβοχαϊκό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15. «Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σκληρό και πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις και πολύ πίεση».

Για τον φετινό στόχο της Ορεστάδας: «Ο στόχος μας είναι η παραμονή. Από την αρχή αυτό θα κυνηγήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε νεανική ομάδα αλλά έχουμε την ικανότητα να το πετύχουμε».

Για τις διαφορές από την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα: «Με τον Παμβοχαϊκό είχαμε ως στόχο την τετράδα, ενώ φέτος θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Σίγουρα όμως ως πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο και πιο δυνατό από τις προηγούμενες δύο χρονιές διότι όλες οι ομάδες έχουν αξιόλογους παίκτες και έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Σίγουρα τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο θα είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός».

Σχετικά για τις εντυπώσεις του στην Ορεστιάδα: «Είναι ένα πανέμορφο μέρος. Είναι ωραίο συναίσθημα να ζεις σε μία περιοχή στην άκρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Όλοι εδώ αγαπούν τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Μου μιλούν με περηφάνεια για την ομάδα βόλεϊ και για ότι έχει πετύχει στο παρελθόν. Ελπίζω να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον».

Τι έκανε στις μεταγραφές:

Ήρθαν: Τσιουτσιουλούδης Κωνσταντίνος, Ράπτης Δημήτρης, Αναστασιάδης Τάσος, Μορέλος Τζέισον (Κολομβία), Ιωαννίδης Γιάννης, Λουκούμι Ρεστρεπό Αλεξάντερ (Κολομβία), Καραμπάλι Κριστιάν Καμίγιο (Κολομβία), Καρασαβίδης Βασίλης, Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς (Βραζιλία)

Έφυγαν: Χήρας Αλέξανδρος, Ambuila Juan Camilo, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Σκαρλατίδης Γιάννης, Σκαρλατίδης Νίκος, Λαχτάρας Γιώργος, Διαμαντίδης Βαγγέλης, Milic Blazo, Vukasinovic Marko, Ριζόπουλος Δημήτρης, Χουσίδης Θεοδωρος, Cardoso de Carvalho Allan

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Οικονόμου Ναπολέων 23/01/1994 1.92 Ακραίος
2. Τσιουτσιουλούδης Κωνσταντίνος 20/06/1999 1.97 Κεντρικός
5. Ράπτης Δημήτρης 26/09/1994 1.92 Πασαδόρος
6. Αναστασιάδης Τάσος 26/11/1982 1.90 Πασαδόρος
7. Μορέλος Τζέισον (Κολομβία) 20/08/1996 1.91 Ακραίος
10. Αντωνιάδης Απόστολος 30/10/1998 1.71 Λίμπερο
11. Ιωαννίδης Γιάννης 04/04/1995 1.85 Ακραίος
12. Λουκούμι Ρεστρεπό Αλεξάντερ (Κολομβία) 02/06/1994 2.00 Ακραίος
13. Καραμπάλι Κριστιάν Καμίγιο (Κολομβία) 22/05/1994 2.04 Κεντρικός
14. Πεντίδης Γιώργος 15/12/1993 2.05 Κεντρικός
15. Καρασαβίδης Βασίλης 17/03/1995 1.96 Ακραίος / Λίμπερο
19. Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς (Βραζιλία) 27/04/1992 1.97 Διαγώνιος
Επιστροφή στο παρελθόν

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ

O Hρακλής Πετοσφαίριση 2015 μετά από μία δύσκολη σεζόν όπου κατάφερε να επιβιώσει υπό δύσκολες συνθήκες και έντονο ανταγωνισμό επιχειρεί να κοιτάξει και πάλι κατάματα την κορυφή της Volley League «Πάμε Στοίχημα».

Έχοντας φτιάξει με προσοχή ένα πολύ δυνατό ρόστερ και με τους τρεις ξένους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ο «γηραιός» είναι έτοιμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ανεβάζοντας τις προσδοκίες των οπαδών του στα ύψη.

Ο θηριώδης Ρώσος διαγώνιος Καλαντάντζε είναι ο παίκτης του κάνει τη διαφορά καθώς μπορεί να τελειώνει και τις εύκολες και τις δύσκολες μπάλες και να ανοίγει δρόμους στην επίθεση. Η εμπειρία περισσεύει στην ομάδα του Γιάννη Ορφανού και στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» έδειξε ένα δείγμα από τις μεγάλες δυνατότητες που έχει. Εκτός από τον Καλαντάντζε πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σέρβος ακραίος Κοπρίβιτσα και ο Βούλγαρος πασαδόρος Πέντσεφ, ενώ την βασική ομάδα στελεχώνουν οι Κόσης, Γάτσης, Ριζόπουλος και λίμπερο ο Μπαμπαλιούτας που στα 44 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Γιάννης Ορφανός κέρδισε το στοίχημα στον απαιτητικό πάγκο του Ηρακλή και μετά το επιτυχημένο φινάλε της περσινής σεζόν έχτισε μία νέα ομάδα από την αρχή. Ποιος, όμως, είναι ο στόχος του Ηρακλή στο εφετινο πρωτάθλημα;

«Είναι ένα καλό πλασάρισμα μέσα στην 8αδα μέσω των πλέι οφ και να κάνουμε προσπάθεια σε όλους τους αγώνες», είπε ο Ορφανός και πρόσθεσε: «Στο Λιγκ Καπ δείξαμε καλά στοιχεία αλλά ακόμα μπορούμε να βελτιωθούμε. Είναι καλό που προκριθήκαμε στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Θα μας βοηθήσει και στην ψυχολογια».

Σε σύγκριση με την περσινή ομάδα είπε: «Είμαστε καλύτεροι εφέτος σε όλους τους τομείς, αγωνιστικά και οργανωτικά. Εχουμε λύσεις αρκετά ζητήματα. Εχουμε νέα ομάδα με πιο έμπειρους αθλητές. Το σημαντικό είναι πως και οι τρεις ξένοι έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα, δικαιώνουν τις επιλογές μας και γενικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα».

Σχετικά με την εικόνα του νέου πρωταθλήματος είπε: «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό και αυτό το βλέπουμε και από τα ρόστερ των ομάδων αλλά και τα μπάτζετ τους. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι πιο ψηλά απ΄όλους αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Δεν υπάρχει αδύνατη ομάδα, σχεδόν όλες έχουν αγοράσει τέσσερις ξένους και ποντάρουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεγραμμένη ομάδα προδιαθέτει για υψηλό ανταγωνισμό».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Κοπρίβιτσα Λαζάρ (Σερβία), Πρώιος Γιάννης, Μπαμπαλιούτας Λάμπης, Καλαντάντζε Λεβάν Γκαριέβιτς (Ρωσία), Κιόσσης Χρήστος, Ηλίας Θεοδόσης , Χριστόφας Νίκος, Ριζόπουλος Δημήτρης, Καρτσιαφλάκας Γιάννης

Έφυγαν: Γραμμενούδης Αλέξανδρος, Παπαδημητρίου Θάνος, Πιπέργιας Στέλιος, Φωτιάδης Νικηφόρος Σεραφείμ, Χατζηηλιάδης Δημήτρης, Μαυροβουνιώτης Αργύρης, Παπαδημητρίου Θεόδωρος, Στίγγας Κάσσανδρος, Παλέντζας Νίκος, Τσατσούλας Χρυσόστομος, Τσολάκος Θεόφιλος, Πίζα Φελίπε

Το ρόστερ

Φ.

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Κοπρίβιτσα Λαζάρ (Σερβία) 08/11/1991 2.00 Ακραίος
4. Μπουράκης Αντώνης 28/05/1998 1.82 Λίμπερο
5. Πρώιος Γιάννης 13/07/1994 1.85 Πασαδόρος
7. Μπαμπαλιούτας Λάμπης 04/10/1972 1.82 Λίμπερο
8. Καλαντάντζε Λεβάν Γκαριέβιτς (Ρωσία) 28/12/1989 2.08 Διαγώνιος
9. Τζιουμάκας Στέλιος 14/03/1998 1.93 Ακραίος
10. Στεφανίδης Χρήστος 18/01/1993 1.91 Ακραίος
12. Κιόσσης Χρήστος 23/12/1982 1.98 Κεντρικός
14. Ηλίας Θεοδόσης 20/05/1995 1.90 Πασαδόρος
16. Πέντσεφ Τσόνο (Βουλγαρία) 11/12/1994 2.00 Πασαδόρος
17. Χριστόφας Νίκος 14/07/1993 1.96 Κεντρικός
18. Ριζόπουλος Δημήτρης 26/08/1984 2.01 Ακραίος
19. Καρτσιαφλάκας Γιάννης 27/02/1990 1.95 Ακραίος / Διαγώνιος
20. Γάτσης Τάσος 14/03/1991 1.96 Κεντρικός
Επιστροφή στο παρελθόν

ΚΥΖΙΚΟΣ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Κύζικος Νέας Περάμου συμπληρώνει εφέτος 38 χρόνια ζωής και τα γιόρτασε με την άνοδο στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» που ήταν και το μεγάλο όνειρο των ιδρυτών της. Η πρώτη ομάδα που έπαιξε βόλεϊ το 1978 είχε προπονητή τον Τάσο Κουμπλή και εφέτος με προπονητή τον Γιάννη Λάιο ανέβηκε στην Volley League ως πρωταθλήτρια της Α2.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ η διοίκηση του συλλόγου οργάνωσε το τμήμα που πέρασε από το ερασιτεχνικό βόλεϊ στις απαιτήσεις επαγγελματικής κατηγορίας και απέκτησε τους τέσσερις πρώτους ξένους στην ιστορία της. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Πρόβλημα αποτελεί η έδρα καθώς το γυμναστήριο της Νέας Περάμου είναι ακατάλληλο για αγώνες της Volley League και η ομάδα θα αγωνίζεται στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους.

Βασικοί είναι συνήθως οι Κρέτσης ή Δρογκάρης, Κατσανεβάκης, Σονάρι, Μάξον Περέιρα, Γκούλακ, Τομίλιν και λίμπερο ο Πολυχρονιάδης.

Η γνώμη του προπονητή: Ο Γιάννης Λάιος μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Πανελλήνιο και τον Κτησιφώντα θα κοουτσάρει και την Κύζικο στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τους στόχους της Κύζικου: «Ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή».

Σχετικά με τη δυναμικότητα της ομάδας του είπε: «Η διοίκηση αλλά και όλοι στην ομάδα έχουμε στόχο να μείνουμε για χρόνια στην κατηγορία. Σκίζονται όλοι στην διοίκηση αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ομάδα να βρει το ρυθμό της και να αντέξει στην πίεση. Δεν είναι εύκολο για κάθε νεοφώτιστη ομάδα να μπορέσει να βρει το χώρο της και να καθιερωθεί. Ξεκινάμε με δύσκολο πρόγραμμα. Στον πρώτο μήνα έχουμε Παναθηναϊκό, Κηφισιά, Ηρακλή και Φοίνικα, δηλαδή, τέσσερις δυνατές ομάδες. Αν καταφέρουμε μέσα από τους τους αγώνες να πάρουμε θετικά αποτελέσματα θα μας βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση μας. Μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα είναι και η έδρα. Για παράδειγμα στην πρεμιέρα με Παναθηναϊκό θα παίξουμε στο Λουτράκι όπου θα κάνουμε νωρίτερα μόλις μία προπόνηση».

Σχετικά με τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος είπε: «Τα πράγματα είναι απλά. Το βόλεϊ είναι ένα τίμιο παιχνίδι που συνήθως κερδίζει ο καλύτερος και με λιγότερες πιθανότητες ο τυχερός αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν δύο ισοδύναμες ομάδες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν. Μετά υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ με Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό, Φοίνικα, Ηρακλή, Εθνικό ή Παναχαϊκή που θα παλέψουν για τις θέσεις 3-8 και από εκεί και πέρα θα σκοτωθούμε για την παραμονή με Ορεστιάδα και Ηρακλή Χαλκίδας».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Σονάρι Έμπουρν (Μπαχάμες), Γκούλακ Κρίσιεκ (Πολωνία), Κογκαλίδης Κωνσταντίνος, Μάξον Γκιλιέρμε Περέιρα (Βραζιλία), Τομίλιν Αλεξάντερ (Ουκρανία), Αχιλλεόπουλος Γιάννης, Σαρικεΐσογλου Μιχάλης, Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος

Έφυγαν: Νίκος Κούνας, Άκης Ασπιώτης, Στέλιος Νικηφορίδης, Θοδωρής Τσαδήμας, Θοδωρής Πλεμμένος, Μιχάλης Ποντικίδης, Αλέξανδρος Κεχαγιάς, Ανδρέας Πεφάνης

Το ρόστερ

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Κατσανεβάκης Σταύρος 05/07/1975 1.98 Κεντρικός
2. Σονάρι Έμπουρν (Μπαχάμες) 19/05/1993 2.02 Κεντρικός
3. Μπεκιάρης Θοδωρής 30/04/1979 1.96 Ακραίος
4. Γκούλακ Κρίσιεκ (Πολωνία) 29/09/1996 1.96 Ακραίος
5. Δρογκάρης Γιώργος 16/05/1991 1.90 Πασαδόρος
6. Κρέτσης Νίκος 26/03/1976 1.82 Πασαδόρος
7. Κογκαλίδης Κωνσταντίνος 11/11/1990 1.92 Ακραίος
8. Θεοδωρόπουλος Αντώνης 06/07/1979 1.93 Κεντρικός
9. Μάξον Γκιλιέρμε Περέιρα (Βραζιλία) 24/11/1998 1.98 Διαγώνιος
10. Τομίλιν Αλεξάντερ (Ουκρανία) 19/01/1993 1.97 Ακραίος
11. Αχιλλεόπουλος Γιάννης 26/06/1989 1.84 Λίμπερο
12. Λυκούρεσης Διονύσης 07/04/1989 1.92 Κεντρικός
15. Σαρικεΐσογλου Μιχάλης 28/04/1983 1.93 Ακραίος
16. Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος 02/07/1988 1.90 Λίμπερο
Επιστροφή στο παρελθόν

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Ο νεοφώτιστος Ηρακλής Χαλκίδας προήλθε από την απορρόφηση της ΓΕ Μεσολογγίου από τον Ηρακλή Χαλκίδας το καλοκαίρι του 2015 και τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στην Α2 ανδρών κατακτώντας την άνοδο ως δευτεραθλητής.

Είναι νεοφώτιστος στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» αλλά ο προπονητής του Σπύρος Γκολίτσης έχει εμπειρία στην κατηγορία και από την θητεία του στη ΜΕΝΤ. Αγωνιστικά ο Ηρακλής Χακίδας έχει από τις πιο νεανικές ομάδες και τα πιο όμορφα γυμναστήρια στην κατηγορία, το κλειστό της Κανήθου. Ρόλο βασικού έχουν οι Κασαμπαλής, Τάπια, Κανέλλος, Φερέλ, Κλότσκο, Γκόρτσανιουκ και λίμπερο ο Παπαδημητρίου.

Η γνώμη του προπονητή: «Στόχος μας στην πρώτη μας εμφάνιση στην επαγγελματική κατηγορία είναι η παραμονή και η καθιέρωση και από εκεί και πέρα να έχουμε γεμάτο γήπεδο», δήλωσε ο Σπύρος Γκολίτσης και πρόσθεσε: «Εχουμε νεανικό ρόστερ με νέους παίκτες που έχουν ταλέντο αλλά είναι άπειροι. Εχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και πιστεύω πως θα κάνουμε νίκες - εκπλήξεις που θα είναι το αλατοπίπερο στην κατηγορία».

Για το φαβορί στο πρωτάθλημα και τις ισορροπίες που θα υπάρχουν είπε: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ και σίγουρα τα δεδομένα θα αλλάξουν τον Δεκέμβριο. Δε μπορεί άλλη ομάδα να μπει ανάμεσα σε αυτό το δίδυμο. Θεωρώ πως για την 4αδα θα είναι σίγουρος ο Παναθηναϊκός. Η άλλη θέση της 4αδας θα είναι ανοικτή για Κηφισιά, Φοίνικα και Ηρακλή».

Για τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή: «Εμείς, η Ορεστιάδα και η Κύζικος θα είμαστε για την τρίτη 4αδα αλλά η πρόκληση για την ομάδα μου είναι να καταφέρει να βγει από αυτήν και μάλιστα γρήγορα».

Τι έκανε στις μεταγραφές

Ήρθαν: Τάπια Ένρι Ομάρ (Αγ.Δομήνικος), Σπυριούνης Κυριάκος, Παπαδημητρίου Θάνος, Κανέλλος Μάκης, Φερέλ Τέβιν (Αγ.Λουκία), Κλότσκο Κίριλο (Ουκρανία), Κασαμπαλής Σταύρος, Γαλιώτος Μάρκος, Κολτσιάκης Γιώργος, Μπερμπέρογλου Παναγιώτης

Το ρόστερ

Αθλητής

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

1. Τάπια Ένρι Ομάρ (Αγ.Δομήνικος) 01/03/1992 1.97 Διαγώνιος
2. Μάρκου Αργύρης 02/07/1988 1.87 Ακραίος
3. Σπυριούνης Κυριάκος 01/09/1997 1.95 Ακραίος
4. Παπαδημητρίου Θάνος 04/08/1983 1.82 Λίμπερο
5. Κανέλλος Μάκης 25/08/1987 2.01 Κεντρικός
7. Κολτσιάκης Χρυσόστομος 06/02/1990 1.95 Ακραίος
8. Φερέλ Τέβιν (Αγ.Λουκία) 27/09/1995 1.99 Κεντρικός
9. Κλότσκο Κίριλο (Ουκρανία) 09/12/1996 1.98 Ακραίος
10. Κασαμπαλής Σταύρος 01/06/1995 1.90 Πασαδόρος
11. Γκόρτσανιουκ Ευγκένι 11/10/1987 2.00 Ακραίος
12. Αδαμόπουλος Παναγιώτης 18/02/1988 1.98 Κεντρικός
13. Αντιφάκος Αργύρης 07/10/1986 1.94 Κεντρικός
14. Γαλιώτος Μάρκος 23/08/1996 1.95 Πασαδόρος
16. Κολτσιάκης Γιώργος 23/08/1997 1.94 Διαγώνιος
17. Ταυρής Κώστας 06/04/1995 1.83 Ακραίος/Λίμπερο
19. Μπερμπέρογλου Παναγιώτης 21/09/1993 1.84 Λίμπερο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η Αγωνιστική 12η Αγωνιστική

22/10/2016 Τετ. 11/1/2017

Φοίνικας Σύρου-Κηφισιά

Κύζικος-Παναθηναϊκός

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Παμβοχαϊκός-Ηρακλής Χαλκ.

Εθνικός Αλ.-ΠΑΟΚ

Ηρακλής-Ορεστιάδα

2η Αγωνιστική 13η Αγωνιστική

29/10/2015 14/1/2017

Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου

Κηφισιά-Κύζικος

Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή

Ολυμπιακός-Παμβοχαϊκός

Ηρακλής Χαλκ.-Εθνικός Αλ.

Ορεστιάδα-ΠΑΟΚ

3η Αγωνιστική 14η Αγωνιστική

5/11/2016 21/1/2017

Κύζικος-Ηρακλής

Παναχαϊκή-Κηφισιά

Παμβοχαϊκός-Παναθηναϊκός

Εθνικός Αλ.-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ-Ηρακλής Χαλκ.

Φοίνικας Σύρου-Ορεστιάδα

4η Αγωνιστική 15η Αγωνιστική

12/11/2016 4/2/2017

Ηρακλής-Παναχαϊκή

Φοίνικας Σύρου-Κύζικος

Κηφισιά-Παμβοχαϊκός

Παναθηναϊκός-Εθνικός Αλ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ορεστιάδα-Ηρακλής Χαλκ.

5η Αγωνιστική 16η Αγωνιστική

19/11/2016 11/2/2017

Παμβοχαϊκός-Ηρακλής

Παναχαϊκή-Φοίνικας Σύρου

Εθνικός Αλ.-Κηφισιά

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Ηρακλής Χαλκ.-Ολυμπιακός

Κύζικος-Ορεστιάδα

6η Αγωνιστική 17η Αγωνιστική

26/11/2016 18/2/2017

Ηρακλής-Εθνικός Αλ.

Φοίνικας Σύρου-Παμβοχαϊκός

Κύζικος-Παναχαϊκή

Κηφισιά-ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-Ηρακλής Χαλκ.

Ορεστιάδα-Ολυμπιακός

7η Αγωνιστική 18η Αγωνιστική

3/12/2016 25/2/2017

ΠΑΟΚ-Ηρακλής

Εθνικός Αλ.-Φοίνικας Σύρου

Παμβοχαϊκός-Κύζικος

Ηρακλής Χαλκ.-Κηφισιά

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Παναχαϊκή-Ορεστιάδα

8η Αγωνιστική 19η Αγωνιστική

10/12/2016 4/3/2017

Ηρακλής-Ηρακλής Χαλκ.

Φοίνικας Σύρου-ΠΑΟΚ

Κύζικος-Εθνικός Αλ.

Παναχαϊκή-Παμβοχαϊκός

Κηφισιά-Ολυμπιακός

Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός

9η Αγωνιστική 20η Αγωνιστική

Τετ 14/12/2016 Τετ. 8/3/2017

Ολυμπιακός-Ηρακλής

Ηρακλής Χαλκ.-Φοίνικας Σύρου

ΠΑΟΚ-Κύζικος

Εθνικός Αλ.-Παναχαϊκή

Παναθηναϊκός-Κηφισιά

Παμβοχαϊκός-Ορεστιάδα

10η Αγωνιστική 21η Αγωνιστική

17/12/2016 11/3/2017

Ηρακλής-Παναθηναϊκός

Φοίνικας Σύρου-Ολυμπιακός

Κύζικος-Ηρακλής Χαλκ.

Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ

Παμβοχαϊκός-Εθνικός Αλ.

Ορεστιάδα-Κηφισιά

11η Αγωνιστική 22η Αγωνιστική

28/12/2016 25/3/2017

Κηφισιά-Ηρακλής

Παναθηναϊκός-Φοίνικας Σύρου

Ολυμπιακός-Κύζικος

Ηρακλής Χαλκ.-Παναχαϊκή

ΠΑΟΚ-Παμβοχαϊκός

Εθνικός Αλ.-Ορεστιάδα

ΠΗΓΗ: VOLLEYLEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ