ΒΟΛΕΪ

Επιμένει ο Ουνεμπάινα για ρατσιστική συμπεριφορά

CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νατάν Ουνεμπάινα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Τοντόροφ για την αποβολή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ η Τουρ κατέθεσε έγγραφη καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του παίκτη της.

Έντονο παρασκήνιο υπήρξε μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Τουρ ο οποίος βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους με 3-0 σετ. Πρόσωπο κλειδί των όσων εκτηλίχθηκαν ήταν ο Νατάν Ουνεμπάινα.

Ο Καμερουνέζος ακραίος κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ έφυγε από το γήπεδο καταγγέλλοντας ότι κάποιος οπαδός από την κερκίδα του έκανε ρατσιστική επίθεση.

Συγκεκριμένα, στο 24-24 του πρώτου σετ κι ενώ ετοιμαζόταν για το σερβίς άφησε τη μπάλα, είπε στον προπονητή του "δεν παίζω άλλο" και έφυγε για τα αποδυτήρια. Ο αγώνας διακόπηκε για 4 λεπτά και όταν επέστρεψε ο Ουνεμπάινα ο Βούλγαρος διαιτητής της αναμέτρησης Μίλαν Τοντόροφ τον απέβαλε από όλο τον αγώνα.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Καμερουνέζος παίκτης απευθυνόμενος προς τον Βούλγαρο διαιτητή του είπε: "Ντροπή σου. Είμαι θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Όχι μόνο δεν έκανες τίποτα για να με προστατέψεις αλλά με απέβαλες κιόλας. Ούτε μία ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Εχεις παιδιά; Αυτά τα ψέμματα τους λες; Ντροπή σου".

O διαιτητής στο φύλλο αγώνα δεν έχει αναγράψει κάτι για ρατσιστικό σύνθημα ή συμπεριφορά, ενώ σωστά σύμφωνα με τους κανονισμούς απέβαλλε τον παίκτη κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ λόγω της συμπεριφοράς του. Το ίδιο συνέβη και με τον κομισάριο της αναμέτρησης, Θέμη Καλπακτσόγλου, ο οποίος τόνισε πως ούτε στη δική του αντίληψη υπέπεσε κάποιο ρατσιστικό σύνθημα.

Από την πλευρά της η Τουρ υπερασπίζεται τον παίκτη της και μάλιστα έκανε έγγραφη καταγγελία για το γεγονός. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν η γαλλική ομάδα δεν έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια της δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι και το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί χωρίς τον Νατάν Ουνεμπάινα στη ρεβάνς.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Καμερουνέζος συνέχισε τα όσα υποστήριξε και στο instagram όπου στον επίσημο λογαριασμό του έγραψε. "Στο φινάλε του 1ου σετ (23-23 νομίζω) πήγα στο σερβίς, άκουσα ήχους της μαϊμούς. Αποφάσισα λοιπόν να σταματήσω να παίζω και κατευθύνθηκα στα αποδυτήρια αφού ενημέρωσα τον διαιτητή. Λίγα λεπτά αργότερα με καθησύχασαν ότι η κατάσταση ηρέμησε. Επέστρεψα στη σάλα ο διαιτητής με απέβαλλε γιατί έφυγα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Αυτό συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα!!! Δεν ψάχνομαι για να δημιουργήσω διαμάχη, απλώς διευκρινίζω τα πράγματα για όσους θέλουν να μάθουν το λόγο της αποβολής μου. Ευχαριστώ".

Δείτε μέρος των όσων είπε στον διαιτητή ο παίκτης της Τουρ στη γραμματεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ