ΒΟΛΕΪ

Έπιασε τον Κονσταντίνοφ ο Σμαραγδής

Έπιασε τον Κονσταντίνοφ ο Σμαραγδής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Σμαραγδής έγινε ο πρώτος Έλληνας βολεϊμπολίστας που καταφέρνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Μόνο ο Κονσταντίνοφ ανάλογο επίτευγμα.

Το φθινόπωρο είχε μείνει χωρίς ομάδα με τον Γιάννη Καλμαζίδη να του εμπιστεύεται μία θέση στο αλλαγμένο ρόστερ του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο. Ακόμα και τότε ελάχιστοι περίμεναν να αποκτήσει βασικό ρόλο στην ομάδα που έχτιζε ο Έλληνας προπονητής. Εκείνος όμως είχε διαφορετική άποψη.

Ο λόγος για τον Νίκο Σμαραγδή ο οποίος στα 34 χρόνια του... επέστρεψε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικός και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση, ενώ και στη σειρά με τον Φοίνικα έβαλε και εκείνος το λιθαράκι του για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένας τίτλος ο οποίος είναι ο όγδοος στην καριέρα του κεντρικού του ΠΑΟΚ, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο.

Ο Νίκος Σμαραγδής έγινε ο πρώτος Έλληνας ο οποίος κατακτά το πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ). Ανάλογη επίδοση έχει μόνο άλλος ένας παίκτης και αυτός ξένος. Αναφερόμαστε φυσικά στον μεγάλο Πλάμεν Κονσταντίνοφ. Ο Βούλγαρος ακραίος είχε κατακτήσει συνολικά πέντε πρωταθλήματα με Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ