ΒΟΛΕΪ

Ένας ματς μία χρονιά για Νίκη Αιγινίου και Παναθηναϊκό

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το βράδυ τις Πέμπτης (26/4, 20.00) η Νίκη Αιγινίου φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει την παραμονή στη Volley League.

Τελικός επιβίωσης και αγώνας σταθμός για την πορεία τόσο της Νίκης Αιγινίου όσο και του Παναθηναϊκού που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρώτο υποβιβασμό του στο πρωτάθλημα Volley League διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης (26/4, 20.00).

Ο ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και να ρίξει τον Παναθηναϊκό στην Α2 ανδρών (μαζί με την Παναχαϊκή που ήδη έχει υποβιβαστεί) θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ. Με νίκη της Νίκης 3-2 σετ η ομάδα του Αιγινίου θα ξεφύγει 2 βαθμούς αλλά ο Παναθηναϊκός θα έχει στην έδρα του τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του.

Ο Παναθηναϊκός στην ιδανική περίπτωση θέλει νίκη με 3-1 ή 3-0 σετ για να προσπεράσει τη Νίκη και να εξασφαλίσει την παραμονή του ή εφόσον νικήσει 3-2 σετ να έχει διαφορά πόντων καλύτερη από το +3 στους συνοικούς πόντους. Η Νίκη Αιγινίου στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη 3-2 σετ και με συνολικούς πόντους 107-104. Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί με 3-2 σετ θα πρέπει να νικήσει με τρίποντο τον Εθνικό για να μείνει στην κατηγορία. Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τη Νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ θα υποβιβαστεί στην Α2 ανδρών.

Η Νίκη Αιγινίου προετοιμάζεται εντατικά την τελευταία εβδομάδα και με οδηγό τις τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκου και μάλιστα με 3-2 σετ στο εφετινό πρωτάθλημα (δύο στην κανονική περίοδο και μία στα πλέι άουτ) φιλοδοξεί να πάρει το τρίποντο που θα κρίνει την παραμονή της.

Ο προπονητής της Νίκης Γιώργος Οικονομίδης δήλωσε: «Πολλές φορές ο δύσκολος στόχος είναι πιο εφικτός από έναν στόχο που μοιάζει εύκολος και σε κάνει να εφησυχάζεις. Προσπαθώ να αποφορτίσω τους αθλητές από την πίεση και πιστεύω πως το έχουμε καταφέρει. Ολη η ομάδα προσπαθεί και οι αθλητές έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του αγώνα και του μεγάλου στόχου που παίζουμε. Ο στόχος μας είναι νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ. Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά θα παίξουμε για τη νίκη αλλά εάν δεν πάρουμε τρίποντο θα χάσουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Σίγουρα θα μας στηρίξει ο κόσμος. Εχουμε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό αλλά αυτό είναι ένα άλλο ματς που πάμε και για το αποτέλεσμα και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα».

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Αιγίνιο αποφασισμένος να πάρει τη νίκη που θα τον κρατήσει στην κατηγορία, χωρίς να σκέφτεται τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στο τριφύλλι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον Αμερικανό Τζόνσον που έχει θλάση στη γάμπα και ακολουθεί θεραπεία με σκοπό να αγωνιστεί όσο μπορεί. Θεραπεία στο γόνατο ακολουθεί και ο Μπέλος.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Κόνραντ Γκούζντα δήλωσε: «Είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας όχι μόνο της χρονιάς αλλά γενικά για τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα και τους τραυματισμούς. Πάμε για νίκη και μόνο για τη νίκη. Το φάιναλ-4 του Κυπέλλου ήταν ένα δυνατό τεστ για την ομάδα. Μας έμεινε πικρία που δεν μπήκαμε στον τελικό του κυπέλλου αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Σίγουρα ο αγώνας με τον Ηρακλή θα μας βοηθήσει για το ρυθμό μας».

Αναλυτικά τι θα συμβεί ανά πιθανό αποτέλεσμα:

Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 3-0 ή 3-1: Οι γηπεδούχοι παραμένουν στη Volleyleague και υποβιβάζεται ο Παναθηναϊκός. Δεν διεξάγεται ο αγώνας των Πράσινων με τον Εθνικό.

Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 3-2: Η ομάδα του Αιγινίου θα φτάσει τους 6 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός τους τέσσερις. Σε αυτή την περίπτωση οι πράσινοι θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία για να παραμείνουν στη Volleyleague, αρκεί να επικρατήσουν με 3-0 ή 3-1 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, την τελευταία αγωνιστική. Σε περίπτωση νίκης με 3-2 σετ ο Παναθηναϊκός θα ισοβαθμήσει με τη Νίκη στους 6 βαθμούς και θα υποβιβαστεί αφού θα έχει χάσει και στα δύο ματς.

Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 0-3 ή 1-3: Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Volleyleague και δεν διεξάγεται ο αγώνας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 2-3: Οι δύο ομάδες θα είναι ισόβαθμες στους 5 βαθμούς. Η Νίκη Αιγινίου ωστόσο θα έχει ολοκληρώσει τους αγώνες της και έτσι ο Παναθηναϊκός με ένα βαθμό στο ματς με τον Εθνικό την τελευταία αγωνιστική θα παραμείνει στη Volleyleague.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAY OUT (9-11 θέσεις):

1η αγωνιστική: Γυμναστήριο Αιγινίου 19.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3 (25-23, 23-25, 23-25, 18-25)

2η Αγωνιστική: Τετάρτη 11 Απριλίου, 20.30: Παναθηναϊκός – Νίκη Αιγινίου 2-3 (25-22, 25-20, 20-25, 23-25, 11-15)

3η Αγωνιστική: Κυριακή 15 Απριλίου, 17.00: Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 2-3 (22-25, 25-23, 25-14, 20-25, 07-15)

4η Αγωνιστική: Τετάρτη 18 Απριλίου, 19.00: Εθνικός Αλεξ. – Νίκη Αιγινίου 3-0 (25-22, 25-21, 25-23)

5η Αγωνιστική: Πέμπτη 26 Απριλίου Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός

6η Αγωνιστική: Δευτέρα 30 Απριλίου Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 7

Νίκη Αιγινίου 4

Παναθηναϊκός 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ