ΒΟΛΕΪ

Ελλάδα - Κίνα 2-3

Ελλάδα - Κίνα 2-3
INTIME SPORTS

Η Εθνική βόλεϊ ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Κίνα, κι έτσι αποκλείστηκε από το Final 4 του World League. Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους 5.000 φιλάθλους που γέμισαν το "Παλέ ντε Σπορ".

Με πολύ πικρό τρόπο είπε αντίο στο φετινό World League η Εθνική βόλεϊ που υποστηρίζεται από την Stoiximan.gr, αφού σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι (μέχρι το τέταρτο σετ) ηττήθηκε από την Κίνα με 3-2 σετ (21-25, 25-21, 34-32, 18-25, 15-13) κι έτσι δεν θα δώσει το παρών στο Final -4- της διοργάνωσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον αυτής της Εθνικής είναι λαμπρό και με τη σωστή δουλειά μπορεί στα επόμενα χρόνια να πετύχει πολλά.

Γέμισε το Παλέ!

Με δηλώσεις του στο Sport24.gr μετά το τέλος του αγώνα με την Σλοβακία ο Θανάσης Πρωτοψάλτης είχε απευθύνει πρόσκληση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης να δώσει δυναμικό παρών στο "Παλέ ντε Σπορ". Οι Θεσσαλονικείς, λοιπόν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ακραίου του Παναθηναϊκού, αφού στο γήπεδο βρέθηκαν 5.000 φίλαθλοι, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για την Εθνική ομάδα!

Ωστόσο, οι Κινέζοι δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την καυτή ατμόσφαιρα, αφού δεν έχασαν λεπτό τη συγκέντρωσή τους. Μάλιστα στα μισά του σετ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 12-10 (τυπικά γηπεδούχοι), βάζοντας από την αρχή δύσκολα στην Εθνική μας ομάδα. Όλα άλλαξαν, όμως, με το σκορ στο 16-14 υπέρ των Κινέζων. Ο Πρωτοψάλτης "πυροβολούσε" από την γραμμή του σερβίς και ο Τζούριτς με επιθέσεις και μπλοκ έκαναν το σκορ 16-20 υπέρ της Ελλάδας. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι και η Εθνική μας έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με σκορ 21-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους Κινέζους να βρίσκονται από την αρχή μπροστά στο σκορ και να φτάνουν πρώτοι στο τεχνικό τάιμ άουτ έχοντας διαφορά τεσσάρων πόντων (16-12), εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της Ελλάδας να τους σταματήσει με μπλοκ, αλλά και να τους "χαλάσει" την υποδοχή. Οι διεθνείς μας προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση κι έτσι η Κίνα ισοφάρισε σε 1-1 (25-21).

ΑΠΙΘΑΝΟ σετ, αλλά αποκλεισμός...

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης πέρασε στην θέση του Ανδρέα Φράγκου, σε μία προσπάθεια του Σωτήρη Δρίκου να αλλάξει την ροή του αγώνα. Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Οι Κινέζοι συνέχισαν να είναι αλάνθαστοι στην υποδοχή και ασταμάτητοι στην επίθεση. Στα μέσα του σετ το σκορ ήταν 12-8 υπέρ τους και οι παίκτες της Εθνικής έπρεπε να ανεβάσουν άμεσα την απόδοσή τους. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ το σκορ ήταν 16-13, κάτι που σήμαινε πως η Κίνα ήθελε άλλους εννέα πόντους για να πάρει το τρίτο σετ και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.Οι Έλληνες παίκτες αντέδρασαν και με συνεχόμενους πόντους από τον Δημήτρη Τζούριτς έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία (24-24). Ο διαγώνιός μας ήταν "καυτός" και πήρε όλες τις... μεγάλες μπάλες αυτής της ρώσικης ρουλέτας, η οποία τράβηξε μέχρι τους 34 πόντους με τους Κινέζους να αποδεικνύονται καλύτεροι στα σημεία και να παίρνουν το σετ (34-32) μετά από μία τραγική ασυνεννοησία μεταξύ Τζούριτς και Τζιουμάκα.

Κάπου εκεί η πρόκριση τελείωσε, αφού η Κίνα πήρε τον πόντο που ήθελε και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου ανεξάρτητα με το τι θα γινόταν στη συνέχεια του αγώνα.

Άλλο παιχνίδι

Το τέταρτο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία. Με την πρόκριση να έχει κριθεί οι δύο ομάδες ήταν πιο χαλαρές. Η Εθνική μας έπαιξε πιο ελεύθερα με τον Δρίκο να αντικαθιστά τους Τζούριτς και Πρωτοψάλτη με τον Κοκκινάκη και τον Αρμενάκη. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελλάδα πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και το ματς οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο tie break (18-25). Κρατήστε πως αυτό ήταν το πέμπτο από τα έξι παιχνίδια που έδωσε στο World League η Εθνική μας που κρίθηκε στην ρώσικη ρουλέτα του πέμπτου σετ.

Εκεί, η Κίνα ήταν καλύτερη στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη με 15-13 και συγχρόνως την πρώτη θέση του ομίλου και το εισιτήριο για το Final -4- της διοργάνωσης.

Τα σετ:21-25, 25-21, 34-32, 18-25, 15-13

Ωραίο παιχνίδι, νίκησε η Σλοβακία

Όσοι βρέθηκαν από νωρίς στο "Παλέ ντε Σπορ" και παρακολούθησαν το έτερο και εντελώς αδιάφορο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής μας μεταξύ του Μεξικού και της Σλοβακίας θα πρέπει να έμεναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Είδαν ένα γεμάτο ματς με ωραίες φάσεις και ανατροπή, αφού οι Μεξικανοί, αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο World League, καθώς οι Σλοβάκοι πήρα τα επόμενα τρία σετ και πανηγύρισαν τη νίκη (25-22, 23-25, 23-25, 17-25).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ