ΒΟΛΕΪ

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός, προκρίθηκε στον τελικό του Challenge Cup!

CEV CHALLENGE CUP / ÏÓÖÐ - ÃÅÍÉÓÅÉ ÊÑÁÓÍÏÃÉÁÑÓÊ / OLYMPIAKOS - YENISEI KRASNOYARSK (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
CEV CHALLENGE CUP / ÏÓÖÐ - ÃÅÍÉÓÅÉ ÊÑÁÓÍÏÃÉÁÑÓÊ / OLYMPIAKOS - YENISEI KRASNOYARSK (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του CEV Challenge Cup. Οι "ερυθρόλευκες" απέκλεισαν στο "χρυσό σετ" την Γενισέι στη Ρωσία και θα διεκδικήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο, 12 και 16 Απριλίου. Με Προύσα ή Σβέριν θα αναμετρηθεί για τον τίτλο.

Μια απίστευτη πρόκριση πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στους διπλούς τελικούς του CEV Challenge Cup. Οι "ερυθρόλευκες" του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς απέκλεισαν μέσα στη Ρωσία στο "χρυσό σετ" την πανίσχυρη και πολύπειρη, Γενισέι Κράσνογιαρσκ, διεκδικώντας πλέον το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο, 12 και 16 Απριλίου, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη. Με Προύσα ή Σβέριν θα αναμετρηθεί για τον τίτλο.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με παρακαταθήκη το υπέρ του 3-1 από τον πρώτο αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε τις πιθανότητες με το μέρος του για να προκριθεί, αφού ακόμα και αν έχανε με 3-0 σετ όπως και συνέβη, θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση στο "χρυσό σετ", εκεί που θα κρίνονταν όλα. Όπερ και εγένετο...

Η Γενισέι, αν και νίκησε με 3-0 σετ και έδειχνε να έχει την ψυχολογία με το μέρος της, εντέλει λογάριαζε χωρίς την καρδιά χιλίων λεόντων των κοριτσιών του Ολυμπιακού, που κατέθεσαν και την ψυχή τους στο τάραφλεξ, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Μια μυθική πρόκριση, μοναδική, ανεπανάληπτη!

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπούρσα ή Πάλμπεργκ Σβέριν, με την τουρκική ομάδα να είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας νικήσει 3-1 σετ στο πρώτο ματς στη Γερμανία. Οι τελικοί έχουν οριστεί για τη Μεγάλη Τετάρτη και την Κυριακή του Πάσχα. Μένει να δούμε αν το σούβλισμα του οβελία θα συνδυαστεί και με ευρωπαϊκή Κούπα!

Τα σετ

Στο αγωνιστικό σκέλος, το πρώτο σετ πήγε στην Γενισέι κυρίως χάρη στα λάθη του Ολυμπιακού στην υποδοχή. Τα προβλήματα ήταν πολλά, δίνονταν εύκολοι πόντοι στις Ρωσίδες, που δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο και με 25-21 μπήκαν σε θέση οδηγού. Δεν υπήρχε λόγος για πανικό βέβαια, καθώς ακόμα τα πάντα ήταν υπό έλεγχο.

Το δεύτερο σετ όμως ήταν σκέτη τραγωδία και δεν λειτούργησε τίποτα απολύτως. Όλα κύλησαν λάθος, η Γενισέι έφτασε να προηγείται μέχρι και 24-7, ο Ολυμπιακός μείωσε απλά σε 24-11, αλλά ένα διπλό μπλοκ στη Βλαχάκη έφερε το 25-11 και το 2-0 στα σετ. Οι γηπεδούχες είχαν πλέον την αυτοπεποίθηση με το μέρος τους και κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Πράγματι, το τρίτο σετ ξεκίνησε καλύτερα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στους πρώτους πόντους βρέθηκε μπροστά με μια σημαντική διαφορά, την οποία όμως σιγά σιγά απώλεσε και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ήταν πίσω με 16-13. Γρήγορα ισοφάρισε σε 16-16, οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι τέλους, αλλά στις λεπτομέρειες ήταν αποτελεσματικότερη η Γενισέι και με 25-23 έφτασε στο 3-0.

Στο "χρυσό" σετ, οι παίκτριες του Κοβάτσεβιτς μπήκαν εντυπωσιακά, προηγήθηκαν στην αλλαγή τερέν με 8-3, αλλά η Γενισέι ισοφάρισε σε 9-9 και μετά πέρασε μπροστά με 12-10. Στο 13-12, έγιναν σερί λάθη από τις παίκτριες του Κόσκιν και το ματς τελείωσε με άσο της Λαμπρούση (13-15), η οποία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της μεγαλειώδους πρόκρισης του Ολυμπιακού στον τελικό της διοργάνωσης!

Αυτός θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ μετά τους δύο του Παναθηναϊκού το 2000 και το 2009 και ελπίζουμε να είναι και ο... φαρμακερός!

Έτσι έφτασε στον τελικό

Θυμίζουμε πως το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκίνησε με την "αποκαθήλωση" της κατόχου του τίτλου C.S.M. Βουκουρεστίου, την οποία ο Ολυμπιακός απέκλεισε χωρίς να χάσει σετ, με δυο νίκες με 3-0 σετ, πρώτα στο Ρέντη και στη συνέχεια στη Ρουμανία.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη μέσα στην Τουρκία κόντρα στην πανίσχυρη Τσανάκαλε με 3-2 σετ και το ντουμπλάρισμα των νικών με το ίδιο σκορ στο Ρέντη για την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Εκεί, αντιμετώπισε την επικίνδυνη Αστερίξ Μπέβερεν. Στο πρώτο ματς στο Βέλγιο, οι "ερυθρόλευκες" διεύρυναν την νικηφόρα πορεία τους, επικράτησαν με 3-2 και έβαλαν τις βάσεις για πρόκριση στους "4". Στον δεύτερο αγώνα της 8ης Μαρτίου στο γεμάτο Ρέντη ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον θρίαμβο της πρόκρισης στον ημιτελικό μετά την νίκη με 3-1 σετ κόντρα στην Αστερίξ!

Τελευταίο "θύμα" ήταν η Γενισέι Κράσνογιαρσκ και στο Λιμάνι ελπίζουν το όνειρο να έχει happy end και ο Ολυμπιακός να προσθέσει μια ακόμη ευρωπαϊκή Κούπα στην συλλογή του. Το ανδρικό τμήμα έχει δυο (1996, 2005), ήρθε η ώρα και για το γυναικείο.

Γενισέι Κράσνογιαρσκ - Ολυμπιακός 3-0 (13-15 χρυσό σετ)

Τα σετ: 25-21, 25-11, 25-23, 13-15

*Οι πόντοι της Γενισέι προήλθαν από 7 άσσους, 50 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 8 άσσους, 38 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.

ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ (Κοσκίν): Μανζιούκ 8 (6/10 επ, 2 μπλοκ), Εφίμοβα 13 (8/12 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Χάρελικ 20 (17/34 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κουζνέτσοβα 10 (8/17 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 27% υπ - 9% άριστες), Φρόλοβα 11 (10/28 επ, 1 μπλοκ, 70% υπ - 30% άριστες), Περετιάτκο 2 (1/3 επ, 1 άσσος) / Γκάλκινα (λ, 45% υπ - 18% άριστες), Οσίσκινα, Σκέγκλοβα, Λαζάρεβα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Mπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 7 (6/15 επ, 1 μπλοκ, 21% υπ - 13% άριστες), Μαλασάι 8 (7/22 επ, 1 μπλοκ, 29% υπ - 15% άριστες), Λαμπρούση 9 (5/9 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χίπε 15 (12/38 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (2/5 επ, 4 άσσοι) / Κονόμι (λ, 38% υπ - 31% άριστες), Κοκκινάκη (λ), Βλαχάκη, Τσίμα (44% υπ - 11% άριστες), Τέζα, Εμμανουηλίδου 1 (1/1 επ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ