ΒΟΛΕΪ

Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί

Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με τους διοργανωτές να σπάνε όλα τα ρεκόρ. (PICS + VIDS)

Έπειτα από 40 χρόνια ο τίτλος της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας κατέληξε και πάλι σε πολωνικά χέρια σφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια εξαιρετική διοργάνωση από πολλές απόψεις.

Το σίγουρο είναι πως τα ρεκόρ που δημιούργησαν οι Πολωνοί σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, δύσκολα θα καταρριφθούν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης συνολικά 563.263 άνθρωποι παρακολούθησαν τα συνολικά 103 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 5.468 θεατές παρακολούθησαν τους αγώνες.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχαν πριν από τέσσερα χρόνια οι Ιταλοί όταν τότε είχαν παρακολουθήσει τους αγώνες 339.324, ενώ το αμέσως προηγούμενο είναι αυτό που είχαν κάνει οι Ιάπωνες σε 298.352.

Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί

Λαοθάλασσα και έξω από τα γήπεδα

Πέρα όμως από το ρεκόρ προσέλευσης εντός των γηπέδων, εντυπωσιακά είναι τα νούμερα και για αυτούς που βρέθηκαν έξω από αυτά.

Σε όλες τις πόλεις υπήρχαν γιγαντοοθόνες στις οποίες οι Πολωνοί μπορούσαν να δουν τα παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που έγινε στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε.

Την ώρα που μέσα στο "Σπόντεκ" ήταν περίπου 12.000 φίλαθλοι την ίδια ώρα έξω από αυτό ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 40.000. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν από το πλήθος είναι εντυπωσιακές.

Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί
Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί
Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί
Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί
Έγραψαν ιστορία οι Πολωνοί

Η μεταμόρφωση και ο άθλος της πρεμιέρας

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο βόλεϊ είχαν υποσχεθεί πως μετά από χρόνια όλοι θα θυμούνται τη συγκεκριμένη διοργάνωση η οποία θα αλλάξει την ιστορία του θεσμού.

Στον πρώτο αγώνα όπου η διοργανώτρια Πολωνία αντιμετώπισε τη Σερβία περίπου 62.000 θεατές βρέθηκαν στο Εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας για να δουν τον αγώνα. Φυσικά, ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ αφού το αμέσως προηγούμενο ήταν οι 50.000 ( λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Οι Πολωνοί για να καταφέρουν να πετύχουν το συγκεκριμένο σκοπό χρειάστηκε να διαμορφώσουν ειδικά το ποδοσφαιρικό γήπεδο με νέες πτυσσόμενες εξέδρες. Μάλιστα για να μη χαθεί η θέαση των υπόλοιπων θεατών έμειναν κάποιες σειρές καθισμάτων άδειες από τις κανονικές εξέδρες.

Φυσικά, βοήθησε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει οροφή η οποία κλείνει και έχει μεγάλη αντοχή σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.

BONUS: Για το τέλος δίνουμε την ευκαιρία σε όσους δεν παρακολούθησαν τους αγώνες να πάρουν μία γεύση από τα εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά που έβλεπαν όσοι έζησαν τη γιορτή του παγκόσμιου βόλεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ