ΒΟΛΕΪ

Έφτασε Μπακού η Εθνική Γυναικών

Έφτασε Μπακού η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική ομάδα Γυναικών έφτασε στο Μπακού, καθώς το Σάββατο και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν το Αζερμπαϊτζάν για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Το πρώτο… δύσκολο κομμάτι της αποστολής της Eθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών ολοκληρώθηκε, αφού, ύστερα από πολύωρο ταξίδι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο Μπακού, όπου το Σάββατο και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει το Αζερμπαϊτζάν για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ με τις δυο αναμετρήσεις να είναι προγραμματισμένες στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Η ομάδα αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη και έπειτα από αναμονή πέντε ωρών ταξίδεψε για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, όπου συνάντησε ανάλογες κλιματολογικές συνθήκες με την Ελλάδα, ήτοι ζέστη και υγρασία.

H 12άδα αποτελείται από τις: Βασιλαντωνάκη, Αρτακιανού (λ.), Παπαφωτίου, Κιόση, Λαμπρούση, Μερτέκη, Διώτη, Γιώτα, Χριστοδούλου, Γενιτσαρίδη, Εμμανουηλίδου, Ιακωβίδου.

Προπονητής:Γιάννης Καλμαζίδης, βοηθοί προπονητές: Κώστας Παπαδόπουλος, Δήμος Φιλιππάτος, φυσικοθεραπευτής: Ανδρέας Κόκκινος, τιμ μάνατζερ: Δημήτρης Μιχαλόπουλος.

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής στο «AYS Sport Hall» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στις 19:00 (τοπική ώρα). Ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει βίντεο από την «οικοδέσποινα», την οποία αναμφίβολα συνοδεύει ο τίτλος του φαβορί στις διπλές αναμετρήσεις που θα κρίνουν την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Το Αζερμπαϊτζάν, πρώτο του ομίλου του με μόλις δύο χαμένα σετ στα δύο τουρνουά που συμμετείχε, έχει και το πλεονέκτημα να αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του και στα δύο παιχνίδια.

Όπως εξήγησε και ο βοηθός προπονητή, Κώστας Παπαδόπουλος, «υπάρχει σαφές φαβορί σε αυτούς τους αγώνες. Το Αζερμπαϊτζάν έχει ορισμένες αθλήτριες που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο -όπως είναι η Ραχίμοβα-, οι οποίες αγωνίζονται σε προηγμένα πρωταθλήματα. Η αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατή επιθετικά και πολύ ψηλή ομάδα. Εμείς πετύχαμε τον πρωταρχικό στόχο, που ήταν να περάσουμε στο Final 4 και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να προκριθούμε στον τελικό. Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένουν δύο δυνατά παιχνίδια και αυτό μόνο καλό θα μας κάνει. Μακάρι να έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αυτοί οι αγώνες, ανεξαρτήτως της έκβασής τους, θα μας βοηθήσουν. Ακολουθεί, εξάλλου, τον Σεπτέμβριο ο προκριματικός όμιλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, όπου θα συναντήσουμε ουσιαστικά ομάδες αυτού του επιπέδου (σ.σ. Τσεχία, Λευκορωσία και Σλοβενία)».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Γιώτα στάθηκε στην δεύτερη διαδοχική συμμετοχή της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ και στις προσδοκίες από τους αγώνες με το Αζερμπαϊτζάν: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για την πρόκριση και την ευκαιρία που έχουμε να παίξουμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκό Λιγκ. Απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να καταφέρουμε να μπούμε στον τελικό. Θεωρώ, όμως, ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες του Final 4, οπότε σίγουρα δεν είναι εύκολο το έργο μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Μας βοηθάει σίγουρα που δεν έχουμε εμείς την πίεση του φαβορί. Θα είμαστε ικανοποιημένες με μία πολύ καλή εμφάνιση».

Τέλος, για το πού πρέπει να πιέσει η Εθνική την αντίπαλη ομάδα για να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις, η Ευαγγελία Μερτέκη ανέφερε: «Στο σερβίς, κυρίως. Μετά, πιστεύω ότι η ψυχολογία μας μπορεί να μας βοηθήσει, αν είμαστε καλά τις ημέρες των αγώνων. Παίζει ρόλο, ιδίως στο βόλεϊ Γυναικών. Η πορεία που έχουμε κάνει φέτος στη διοργάνωση, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που αποκομίσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα μας βοηθήσουν. Πιστεύω πως όλα αυτά αποτελούν εφόδια για την Εθνική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ